Egypte

Vakantie Egypte Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Egypte is onder de Nederlanders al jaren populair. U kunt goedkoop naar Egypte met Lazy Tours in zowel de zomer als winter. Naar Egypte boekt u voor zowel een zonvakantie als gezinsvakantie in. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Algemeen
Egypte, het land van woestijn, kamelen en piramides. Naar het land wordt steeds meer gereisd vanwege de opkomende toerismevoorzieningen aan de kustlijn van de Rode Zee. Egypte is namelijk niet alleen maar woestijn, maar kent voor veel vakantiegangers ongekende luxe. Een goedkope vakantie Egypte biedt veelzijdigheid, rustiek en brengt u de prachtigste indrukken. Vooral de strandvakanties, met als grootste dagelijkse verdrijf snorkelen en duiken, zijn razend populair. De meeste badplaatsen staan vol all inclusive ressorts en sommige bestaan enkel uit hotels. Kortom: een vakantie Egypte is voor iedereen die van rust en luxe houdt meer dan weggelegd.

 

Cultuur in Egypte
De Egyptenaren zijn over het algemeen vrij vriendelijke mensen. Zeker in de badplaatsen zijn ze gastvrij en bereid om alles voor je te doen. Natuurlijk speelt ook mee dat jij hen geld brengt waardoor ze een stapje extra zullen zetten, maar u zult niet gauw een Egyptenaar meemaken die u het bloed onder de nagels vandaan haalt. Op intimiteit zijn de Egyptenaren niet zo gesteld. Althans, niet in het openbaar. Je kust je vrouw niet op straat en vrouwen mogen zeker niet in korte kleding, zoals zwemkleding, over straat lopen. De Nederlander vindt dit heel normaal, maar probeer het in de steden en de dorpen te vermijden. Op het strand is de korte kledij echter geen probleem.

 

Religie in Egypte
De belangrijkste godsdienst in Egypte is de islam. Een dikke negentig procent is aanhanger van deze godsdienst. Fundamentalisten strijden voor honderd procent aanhang van de islam en zijn niet bang hier ver voor te gaan. Dit streven zorgt al jarenlang voor een hoop strijd, zorgen en angst. Toch zult u tijdens een zomervakantie Egypte hier niets tot nauwelijks iets van merken. De gevaren spelen zich af in Caïro, ongeveer zevenhonderd kilometer verderop. Meer over het weer in Egypte

 

Klimaat Egypte
Het weer in Egypte kan enorm verschillen. Er heersen in dit bijzondere Afrikaanse land slechts twee getijden: zomer en winter. Het kan in Egypte overdag heel erg heet zijn en in de nacht juist aardig fris. Dit heet een woestijnklimaat. Gemiddeld is de temperatuur rond de 38 graden in de zomer maar de temperatuur kan in de woestijn zelfs oplopen tot 50 graden. In de winter daalt de temperatuur aanzienlijk en is het nog circa 20 graden.

 

Eten en drinken in Egypte
Er is niet echt sprake van een Egyptische keuken, aangezien die bestaat uit ingrediënten van de Turkse, Perzische, Italiaanse, Franse, Griekse en Engelse keuken. Voor ieder wat wils dus. Dit betekent niet dat er helemaal geen Egyptische gerechten zijn. Een bekende basismaaltijd is aisj sjami met fuul, pitabrood met favabonen. Een niet zo heel duur warm gerecht is Koesjari. Dit bestaat uit rijst, macaroni, linzen, uitjes en kikkererwten. De Egyptenaren drinken heel graag thee en koffie. In beide gevallen het liefste mierzoet. Wilt u dit niet moet u hier expliciet om vragen, omdat het voor de gewone Egyptenaar heel normaal is koffie en thee zo zoet te drinken.

 

Feestdagen Egypte
De twee belangrijkste feesten zijn het Suikerfeest en het Offerfeest. Bij het Suikerfeest vieren alle moslims dat de Ramadan voorbij is. Tijdens de Ramadan, die een maand duurt, wordt er tijdens zonlicht niet gegeten om zich zo een te voelen met de armen. Het Suikerfeest duurt drie dagen. Het Offerfeest duurt een dag langer is vindt een aantal maanden later plaats. Tijdens dit feest herdenken de moslims de daad van Abraham. Hij offerde zijn zoon aan god, omdat dit uit opdracht moest van God. Als dank daarvoor kreeg hij een schaap. Alle moslims die een schaap kunnen kopen, slachten het die dag ter nagedachtenis.

 

Geschiedenis van Egypte
De geschiedenis van Egypte gaat heel ver terug in de tijd. Ongeveer vijfduizend jaar geleden is die begonnen en heeft drieduizend jaar lang voor veel stabiliteit gezorgd. Het was de tijd dat de Egyptenaren geloofden in goden. Zo werd de farao aanbeden als god. Hij was immers een zoon van Ra, de belangrijkste god, namelijk de zonnegod. Een farao kon dus alles voor hem laten doen. Kleding werd apart voor hem gemaakt, maar hij gaf ook orders piramides te bouwen. De Egyptenaren leefden langs de Nijl, aangezien er verder in het woestijnachtige Egypte geen kans op overleving was. Omdat de Nijl de samenleving in leven hield, wordt de rivier ook wel Het geschenk van de Nijl genoemd. Natuurlijk is uw eerste gedachte bij het woord ‘Egypte’ de piramides. Dat is niet gek. Niets is zo verwonderlijk als de kolossen die er werden gebouwd. Deze bijzondere tempels herbergen eeuwenoude geheimen en hoewel er veel pogingen zijn ondernomen om die te achterhalen, is dat slechts voor een deel gelukt. Als laatste in deze kleine notendop over de geschiedenis van Egypte het onderwerp dieren. Dieren spelen namelijk een zeer belangrijke rol in het leven van de Egyptenaar. Waar wij de hond nog wel eens een corrigerende tik geven, haalt de Egyptenaar dat niet in zijn hoofd. Een hond een tik geven omdat ie niet luistert is minstens een paar jaar de gevangenis in. Deze aanbidding is ook terug te zien op de Egyptische goden. Ze hebben allemaal een mensenlichaam maar een dierenhoofd.

 

Natuur en omgeving Egypte
Flora en fauna
Egypte is makkelijk op te delen. Van links naar rechts ziet u een gedeelte van de woestijn, de Nijl en een groen deltagebied, het andere gedeelte van de woestijn en tot de slot de azuurblauwe Rode Zee. Het bekendste dier dat u tijdens een vakantie Egypte hoe dan ook treft is de kameel of de dromedaris. Het schip van de woestijn worden deze hoefdieren ook wel genoemd, omdat ze met gemak de woestijn trotseren. Twee andere beesten in het zanderige land zijn de schorpioenen en de giftige slangen. Tijdens een zonvakantie Egypte treft u in de badplaatsen heel andere diersoorten aan. Dat komt voornamelijk omdat u daar veel gaat snorkelen of zelfs duiken. Allerlei gekleurde vissen zwemmen er in het koraalrif, waar de Rode Zee vol mee zit, en bij een diepere duiktocht treft u bijvoorbeeld dolfijnen, haaien, zeeschildpadden en barracuda’s.

 

Stranden Egypte
Alle stranden bestaan uit hetzelfde woestijnachtige zand en zijn in de meeste gevallen voorzien van strandstoelen en mooie parasols. Dat er af een toe een palmboom voor schaduw zorgt, zal u ook niet verbazen. De stranden grenzen aan de Rode Zee, die zijn naam dankt aan het blauwwier dat rood kleurt en de roodgekleurde rotsen die uit de zee pieken. Het is overal langs de kust even adembenemend en u mag er zeker van zijn dat u zoiets moois niet snel zult vergeten.

 

Werelderfgoederen
In totaal beschikt Egypte over dertien werelderfgoederen. Hier behoren de hoofdstad Caïro, het Katharinaklooster en de Koninginnenvallei toe. Toch zijn het bekendst de piramides van Gizeh. Deze zijn ook in de hoofdstad te vinden en zonder meer een bezoekje waard. Enig nadeel is als u in een van de badplaatsen vakantie viert de afstand tot de piramides redelijk groot is. Het is daarom aan te raden om er een meerdaagse excursie van te maken als u deze prachtige tempels een bezoekje brengt.

 

Geldzaken
Valuta
In Egypte betalen ze met de Egyptische Pond (EGP). Zorg ervoor dat u genoeg kleingeld bij u hebt, aangezien het kan gebeuren dat wanneer u met een briefje betaalt er niet genoeg wisselgeld is. Dat is dan voor uw rekening. Let ook goed op de waarde van uw briefgeld. De briefjes lijken nogal op elkaar. De waarde van de Egyptische Pond is niet zoveel: 1 Euro staat gelijk aan ongeveer 7.5 EGP.

 

Pinautomaten
Het aantal pinautomaten in Egypte neemt gestaag toe. Let er bij het pinnen op dat de automaat is voorzien van het logo van uw creditcard of het Cirruslogo.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
Het geven van fooien is meer dan welkom in Egypte. De meeste Egyptenaren leven van de fooien van het toerisme. Het verschil tussen rijk en arm is dan ook heel groot. Het kan gebeuren dat Egyptenaren fooi van u vragen in ruil voor u eigen fotocamera. Voorbeeldje: u vroeg een Egyptenaar een foto van u en uw gezin te maken. Hij maakt de foto en u vraagt uw toestel terug. Hij houdt zijn hand op en wil geld krijgen voor zijn verdienste. Dit is iets wat Egyptenaren doen om wat bij te verdienen. Zelfs agenten doen dit. Wees hier dus op verdacht.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
Het klinkt voor een Nederlander misschien wat vreemd, maar vanwege de zomer- en wintertijden verschilt ook het tijdsverschil. Dat is dus niet heel het jaar gelijk. In de zomer is het in Egypte een uur later dan in Nederland. In de winter is er geen tijdsverschil.

 

Reisduur
De reis duurt ongeveer vier en een half uur.

 

Legitimatie
In Egypte dient u zicht te legitimeren met een paspoort. Een ID-kaart volstaat dus niet. Het paspoort moet overigens bij terugkomst nog zes maanden geldig zijn.

 

Visum
Als u een goedkope vakantie Egypte gaat boeken, houdt u er dan rekening mee dat u een visum moet aanschaffen. Voor meer informatie hierover adviseren wij u contact op te nemen met de Ambassade van Egypte in Den Haag.

 

Taal
Er bestaat zoiets als een Egyptische taal. Dit is een Arabische taal en bijna elke Egyptenaar spreekt dit vloeiend. Om het voor u als toerist iets gemakkelijker te maken zijn de Egyptenaren vanwege het opkomende toerisme hun Frans en hun Engels flink aan het bijspijkeren.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Water uit de kraan is niet overal geschikt voor consumptie. Wij adviseren u daarom in de supermarkt gezuiverd drinkwater te kopen. Let u erop dat de flessen de oorspronkelijke sluiting hebben. Tanden poetsen kan wel met het kraanwater, maar als u het niet vertrouwt, moet u drinkwater uit de supermarkt gebruiken. Gebruik van kraanwater is dus op eigen risico.

 

Openbaar vervoer
In Egypte is vervoer tussen de steden met kleine busjes en taxi’s mogelijk. De tarieven zijn niet hoog, maar misschien is het toch raadzaam om het rittarief van te voren af te spreken. Reizen per kameel kan natuurlijk altijd!

 

Beste reistijd
In Egypte is het weer het hele jaar door zeer aangenaam. Hoewel het hoofdseizoen in de zomervakantie ligt kunt u ook prima voor winterzon naar Egypte. Indien u naar Egypte wilt kunt u boeken in de zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie. Indien u bij ons boekt kunt u het hele jaar door profiteren van kinderkorting. Boekt u vroeg dan profiteert u vaak ook nog eens van de vroegboekkorting voor uw vakantie Egypte. Wilt u goedkoop naar Egypte dan kunt u het beste buiten de schoolvakanties om boeken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign