Tunesië

Vakantie Tunesië Prijzen en beschikbaarheid »

Op een vakantie Tunesie beleeft u de ideale mix van westerse luxe en de Arabische cultuur. Lazy Tours heeft een groot aanbod goedkope vakanties naar Tunesië voor. Ook een all inclusive Tunesië behoort tot de mogelijkheden. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Het kleinste land van Noord-Afrika, dat nog altijd vijf keer zo groot is als Nederland, is een zeer populaire zonvakantie. Tunesië grenst met zijn ruim negen miljoen inwoners aan Algerije in het westen en aan Libië in het zuidoosten. In het zuiden van Tunesië is bijna geen leven te vinden, dat komt doordat daar de Sahara al begint en er dus temperaturen van vijftig graden zijn te meten. Als u een vakantie Tunesië bij ons boekt, komt u altijd in het mediterrane klimaat terecht, waardoor het veel beter uit te houden is. Tunesië, met Tunis als hoofdstad, biedt een veelzijdige zomervakantie waar u zeker met veel plezier op gaat terugkijken.

 

Cultuur Tunesië
Erg bijzonder in Tunesië, ten opzichte van de andere Noord-Afrikaanse landen, is de gelijkenis van man en vrouw. Sinds de onafhankelijkheidswet van 1956 zijn mannen en vrouwen gelijk. Harems zijn verboden, evenals het trouwen van een 18-jarige meisje. Trouwen met meisjes van een jonger dan achttien jaar is trouwens ook verboden. De rolpatronen zijn wel onveranderd gebleven. Zo brengen mannen nog altijd veel tijd door met hun vrienden in een koffiehuis, genietend aan een waterpijp. En zorgt de vrouw thuis voor de kinderen. Omdat Tunesië een gematigd islamitisch land is, is het voor vrouwen en meisjes verboden om in het openbaar hoofddoekjes of sluiers te dragen.

 

Religie Tunesië
Bijna alle inwoners van Tunesië zijn moslim, dus de officiële staatsgodsdienst is de islam. Er bestaat in het land wel enige verdeeldheid over wat er juist is: volledige islam of godsdienstvrijheid. Steeds meer inwoners neigen naar de godsdienstvrijheid, zeker in de kustgebieden. Behalve de islam bestaat de overige 4% van de bevolking van Tunesië uit katholieken en protestanten.

 

Eten en drinken Tunesië
Net als de andere Noord-Afrikaanse keukens is er in Tunesië een groot aanbod aan eten te verkrijgen. Gerechten zoals couscous (kleine pastakorrels van gemalen durumtarwe), tajine (stoofschotel) en merguez (pittige worstjes). Het voornaamste drankje is zonder twijfel thee. Mierzoete thee. De Tunesiër staat erom bekend veel zoetigheid te verorberen. Zo eet een inwoner van Tunesië ongeveer dertig kilo suiker per jaar. Dat aantal haalt u waarschijnlijk niet tijdens uw vakantie Tunesië, maar u zult zeker van de vele zoetigheid gebruik maken.

 

Feestdagen Tunesië
Net als in het islamitische Turkije kent Tunesië veel gelijkenissen wat bijzondere feesten betreft. Vooral het Suikerfeest, het Offerfeest en de Ramadan is voor de Tunesiër erg belangrijk. De Ramadan wordt als belangrijke feestdag gezien waarbij de bevolking zich één laat voelen met de armen in de wereld door bij zonneschijn niet te eten. Pas als de zon helemaal is verdwenen, mag er worden gegeten. Het Suikerfeest wordt op de eerste dag van de tiende maand gevierd. Het feest staat in teken van het breken met de vasten; het einde van de Ramadan. Iedere moslim gaat die dag naar een moskee voor het uitspreken van een feestgebed. Verder bestaat de dag uit veel eten, feesten en gezellig met elkaar praten. Het Offerfeest is het belangrijkste islamitische feest. Het feest duurt drie dagen en begint op de tiende dag van de twaalfde maand, maar dan wel volgens de islamitische kalender. De Tunesiër herdenkt op deze dag het offer dat Abraham moest maken aan Allah. Abraham offerde als eerbetoon zijn zoon Ismaël. De Tunesiër die het zich kan veroorloven, koopt die dag een schaap en slacht het met dezelfde gedachte het dier op straat.

 

Geschiedenis Tunesië
Tunesië kent vele veranderingen in tijd. Tienduizenden jaren geleden bestond het land nog uit bebossing en andere vegetatie. De bewoners toen leefden van jacht en visserij en trokken als groepjes door het land. Eeuwen laten, in het jaar 632, veroverden de Arabieren in vrij korte tijd het noorden van Afrika. Dit was een zeer aangrijpende gebeurtenis mede doordat de bevolking aanhanger werd van de islam en zich de Arabische taal moest aanleren. Een heel kleine periode in de zestiende eeuw was Tunesië onafhankelijk, door onderlinge strijd van de machthebbende landen. Dit was echter voor korte duur, want de Turken uit het Ottomaanse Rijk kwamen eraan. Hun macht heeft drie eeuwen geduurd, totdat de Fransen in 1883 behalve Algerije ook Tunesië wilden hebben. Na de Tweede Wereldoorlog vond de Tunesische president Habib Bourgiba het wel tijd worden voor onafhankelijkheid en verzocht de Fransen dit door te voeren. Die onafhankelijkheid kwam er uiteindelijk op 20 maart 1956, dat nu als nationale feestdag wordt gevierd. De jaren erna raakte Tunesië met zichzelf in strijd verwikkeld of het land nu streng islamitisch wilde zijn, of juist niet. Daar zijn de meningen nog altijd over verdeeld.

 

Natuur en omgeving Tunesië
Flora en fauna Tunesië
Tunesië is op te delen in drie vlakken: het groene noorden, het vruchtbare gebied Sahel in het midden en de hete Sahara in het zuiden. Dat het land zeer divers is, zult u tijdens een vakantie Tunesië gauw merken. In het noorden van Tunesië bevindt zich veel groen, sinaasappelbomen en graan. In het midden, en dan vooral het oosten, groeien watermeloenen, olijfbomen en pepers. Het zuiden bestaat voornamelijk uit zand, zand en nog eens zand. En af en toe een zoutvlakte. Vooral in het noorden leven veel dieren. Hier kunt u behalve de kamelen, dromedarissen en wilde zwijnen, die door het hele land te vinden zijn, ook jakhalzen, wilde katten en mangoesten spotten.

 

Stranden Tunesië
Tunesië bestaat nagenoeg volledig uit zand en de stranden zijn dan ook te smullen, zo mooi. Als we het hebben over hagelwitte stranden aan een azuurblauwe zee, is er niet veel meer nodig om u te overtuigen voor een vakantie Tunesië, toch? Dat er een veelvloed aan palmbomen te vinden zijn, maakt de stranden er alleen nog maar meer paradijselijk op. Informatie over het weer in Tunesië

 

Werelderfgoederen Tunesië
Tunesië beschikt over bijzondere werelderfgoederen, zoals de steden Kairouan, Kerkuane en hoodfstad Tunis. In deze steden zijn prachtige bouwwerken te aanschouwen zoals de necropolis in Kerkuane of het zeer indrukwekkende amfitheater in het oostelijk gelegen El Jem. Als u een vakantie Tunesië boekt, krijgt u ongetwijfeld genoeg informatie over deze werelderfgoederen en u moet er zeker eens een paar bezoeken.

 

Geldzaken Tunesië
Valuta
Tijdens uw vakantie Tunesië betaalt u met de Tunesische Dinar (TND). Deze valuta heeft de waarde van iets meer dan een halve Euro. Eén Euro is dus ongeveer gelijk aan twee TND.

 

Pinautomaten
Tunesië beschikt over een grote hoeveelheid pinautomaten en zeker in de grotere plaatsen zijn er genoeg pinautomaten te vinden.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants meestal geaccepteerd.

 

Fooien
Hoe zit dat nou met het geven van fooi in Tunesië? Zoals in zoveel landen is het verschil tussen rijk en arm in Tunesië erg groot. De medewerkers van hotels en restaurants leven van dat extraatje dat u ze kunt geven. Pas wel op! Er gaan verhalen in de rondte dat wanneer de baas ziet dat een van zijn medewerkers fooi krijgt, hij of zij dit aan het eind van de werkdag moet inleveren.

 

Praktisch informatie Tunesië
Tijdsverschil
Tunesië ligt in dezelfde tijdszone als Nederland. Omdat de inwoners van Tunesië geen zomer- en wintertijd kennen, is er ’s winters geen sprake van tijdsverschil. Maar een vakantie Tunesië in de zomer betekent altijd een uur eerder dan de Nederlandse tijd.

 

Reisduur
Een vlucht vanuit Nederland naar Tunesië duurt ongeveer 2,5 tot drie uur.

 

Legitimatie
Natuurlijk kunt u zich in Tunesië legitimeren met uw paspoort. Identificatie met een ID-kaart is ook mogelijk, maar daar komen wel extra zaken bij kijken. De correcte informatie hierover die altijd up-to-date is, kunt u het best verkrijgen bij de Ambassade van Tunesië in Den Haag.

 

Visum
Een vakantie Tunesië gaat over het algemeen niet gepaard met een visum. Behalve wanneer u langer dan drie maanden in Tunesië verblijft, hoeft u geen visum te kopen.

 

Taal
De officiële taal in Tunesië is Arabisch, waarin Tunesië zijn eigen dialect heeft bedacht. De Tunesiër schrijft van rechts naar links, maar praat wel in begrijpbare volgorde. Ze spreken niet alleen Arabisch, maar ook Frans en in de toeristenoorden zelfs een beetje Engels en Duits.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater Tunesië
Het wordt sterk afgeraden water te consumeren dat uit de kranen loopt. Tijdens uw vakantie Tunesië kunt u gezond drinkwater in de supermarkten kopen. U kunt eventueel het kraanwater koken, laten afkoelen en zo alsnog gebruiken voor uw lenzen, voor het poetsen van uw tanden of voor het wassen van groente of fruit.

 

Openbaar vervoer Tunesië
Het openbaar vervoer in Tunesië is redelijk goed geregeld alleen van een totaal andere orde dan hier in Nederland. Zo rijden treinen en bussen zelden op tijd, want het begrip ‘op tijd rijden’ kennen ze daar niet. Wanneer de bus vertrekt? Maybe today, maybe tomorrow… De prijzen voor een ritje van A naar B zijn spotgoedkoop, maar dat is soms terug te zien in het comfort. Onderzoek van te voren waar u kaartjes kunt kopen, hoe vroeg het vervoersmiddel op zijn vroegst vertrekt en houd er rekening mee dat sommige bussen en taxi’s pas vertrekken wanneer deze helemaal vol zitten. Reizen met het openbaar vervoer tijdens een vakantie Tunesië is goedkoop, maar niet altijd voordelig.

 

Wilt u goedkoop naar Tunesië? Boek dan nu online bij reisbureau Lazytours.nl!

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Tunesië

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign