Bulgarije

Vakantie Bulgarije Prijzen en beschikbaarheid »

Uw goedkope vakantie Bulgarije boekt u bij Lazy Tours. Bulgarije is een mooi land met lange zandstranden, authentieke stadjes en lage prijzen! Ga goedkoop naar Bulgarije, want Bulgarije biedt voor elk wat wils! Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Bulgarije, het vakantieland in opkomst. Er zijn nog niet veel toeristen die naar Bulgarije reizen, omdat er weinig over het land bekend is. Toch krijgen toeristen door dat een vakantie Bulgarije langs de kust van de Zwarte Zee uitstekend te doen is. Vooral badplaatsen als Nessebar en het nabijgelegen Sunny Beach zijn erg populair. Bulgarije, dat wordt gezien als het hart van de Balkan, grenst ten noorden aan Griekenland en Turkije, ten zuiden aan Roemenië en ten oosten aan Joegoslavië en Macedonië. Het land is ruim 2,5 keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners, van wie er 1,2 miljoen in de hoofdstad Sofia wonen. De temperaturen zijn in de zomer ideaal. Deze lopen op tot gemiddeld 27 graden.

 

Cultuur in Bulgarije
Waar de Bulgaarse cultuur mee pronkt, is de Bulgaarse muziek die erg populair is onder liefhebbers van wereldmuziek of volksmuziek. Het wordt vaak ervaren als vrij drukke muziek. Dat komt door het ontbreken van vaste maatsoorten. Ook een bijzonder stukje cultuur is het Bulgaarse cyrillisch alfabet. Deze komt in de verste verte niet overeen met het alfabet dat wij Nederlanders kennen. U zult tijdens een vakantie Bulgarije dan ook de nodige moeite hebben met het verstaan of lezen van Bulgaars of Bulgaarse teksten. Nog één aardig feitje: het hoofdgebaar voor ja en nee zijn in Bulgarije net andersom als in de rest van Europa. Schud een Bulgaar zijn hoofd, dan bedoelt hij ‘ja’. Knikt hij, dan betekent dat ‘nee’. Goed om te weten!

 

Religie in Bulgarije
Ongeveer 85% van de Bulgaarse bevolking gaat naar de Bulgaarsorthodoxe Kerk. De overige 15% bestaat bijna volledig uit moslims. Dit percentage bestaat uit de Turken in Bulgarije en uit de islamitische Bulgaren.

 

Eten en drinken in Bulgarije
In de Bulgaarse keuken zijn invloeden van de Turkse, de Griekse en enkele westerse keukens terug te vinden. Een uitstekende combinatie met heerlijke vlees- en visgerechten. Zeker langs de kust van de Zwarte Zee is een uitgebreid scala aan visgerechten te verkrijgen. Enkele bekende gerechten zijn Tarator (koude yoghurt en komkommersoep), Kyufteta (kruidige gehaktballen of hamburgers), vele stoofgerechten (Karvarma, Gyuvech) en Kyopulo (salade met gegrilde aubergines, paprika, knoflook en peterselie). In vrijwel elk gerecht komt geitenkaas voor. Het bekendste drankje, dat u tijdens uw vakantie naar Bulgarije eens moet hebben gedronken, is het alcoholhoudende Rakia, dat gemaakt wordt van druiven en pruimen.

 

Feestdagen Bulgarije
De Bulgaren vieren op 3 maart Bevrijdingsdag (de vrijheid van de Ottomaanse overheersing), Onafhankelijkheidsdag op 22 september en Kerst op hetzelfde moment als de rest van de wereld. Het belangrijkste Bulgaarse feest is ‘Martenitsa’. Dit vieren de Bulgaren na aanleiding van de oprichting van het huidige Bulgarije in het jaar 681. De mensen geven op 1 maart anderen die ze liefhebben een cadeautje genaamd Martenitsa. Het cadeautje is in de vorm van een jongen en een meisje bij elkaar, rood en wit gekleurd en gemaakt van garen. De Bulgaren moeten het cadeautje opspelden en mogen deze in een bloesemboom hangen als ze een ooievaar hebben gezien. Wie weet ziet u er wel één wanneer u rond maart een vakantie Bulgarije viert.

 

Geschiedenis van Bulgarije
De Bulgaren stonden in de tweede eeuw v. Chr. te boek als Turks volk. De volksnaam is afkomstig van het Turkse woord Bulgha, dat voor sabel staat. Een sabel was het totemsymbool van het Bulgha volk. Eeuwen laten verhuizen ze naar een gebied rondom de Donau. Het volk ging vanuit hier uitbreiden onder de vleugels van Kan Asparoech, die gezien wordt als stichter van het Eerste Bulgaarse Rijk in het jaar 681. In de loop der eeuwen probeert het Bulgaarse volk een steeds meer eigen identiteit te creëren. Dit lukt uiteindelijk pas in 1878, nadat het volk zich lostrekt van het Ottomaanse rijk. Vanaf dat moment begint Bulgarije echt een eigen gezicht te krijgen, dat zult u tijdens uw vakantie Bulgarije ook zien.

 

Natuur en omgeving Bulgarije
Flora en fauna
Bulgarije heeft wat natuur betreft veel te bieden. De omgeving daar is zeer veelzijdig, aangezien het land een soort overgangsland is wat natuur betreft. Bulgarije bestaat uit bergen, net als Oostenrijk maar dan ruiger en beschikt over het groen van Griekenland maar dan groener. Eigenlijk is Bulgarije een schitterend land dat ook nog eens beschikt over een prachtige kustlijn. Wat diersoorten betreft is Bulgarije bijzonder. Wilde zwijnen, bruine beren en roedels wolven zijn er in de bergen te vinden. In de graslanden zijn wel tot 350 vogelsoorten en enkele vogels nestelen langs de kust van de Zwarte Zee, zoals de pelikaan en grote kolonies zwaluwen. Een vakantie Bulgarije is wat betreft landschappen zeer divers. Lössgronden, grasvlakten, steppevegetatie, gematigd woud in de Balkan, alpiene vegetatie in het Pirin-gebergte en een mediterrane streek langs de kust. van de Zwarte Zee.

 

Stranden Bulgarije
De ruim 300 kilometer lange kustlijn van Bulgarije is een prachtig plaatje. De stranden die nagenoeg altijd uit zand bestaan, en niet uit kiezels, zijn breed en extreem lang. Strandwandelingen zijn om deze reden ook erg populair. Op de meeste locaties staan zonnebedjes en parasols en hier komen dan ook veel toeristen op af. Wilt u tijdens uw vakantie Bulgarije het iets rustiger hebben, kunt u met uw handdoek een stukje verder lopen en daar plaats nemen. Vooral Sunny Beach en Golden Beach zijn erg in trek bij vakantiegangers. Informatie over het weer in Bulgarije

 

Werelderfgoederen
Bulgarije beschikt over enkele werelderfgoederen die men graag wil behouden vanwege de bijzondere betekenis voor het land. In het land zijn kerken (Kerk van Bojana, Rotskerken van Ivanovo), landschappen (Srebarna) en Thracische graven (van Kazanlak en van Sveshtari) te vinden. De meest unieke bezienswaardigheid die u gezien moet hebben tijdens uw vakantie Bulgarije is het Rila Klooster, dat 1147 meter hoog ligt in het Rilagebergte. Het klooster is een symbool voor de Slavische cultuur na bezetting en onderdrukking van de Turken. Hierdoor is het zelfs een nationaal bedevaartsoord.

 

Geldzaken
Valuta
In Bulgarije betaalt men met de Lev, die Leva als meervoud kent, en met Stotinki. Stotinki zijn de centen waarmee men in Bulgarije betaalt. 1 Lev is 0,51 euro waard en 1 euro is gelijk aan 1,96 Lev.

 

Pinautomaten
Overal in Bulgarije kunt u pinnen en is er geen sprake van een te laag aantal zoals op bijvoorbeeld enkele Griekse eilanden. Pinautomaten heten in Bulgarije Bankomat.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
De inwoners van Bulgarije zijn bepaald niet rijk. Een groot deel van de bevolking leeft van fooien van toeristen. Er is geen regel hoeveel fooi u moet geven, maar wilt u iets extra’s schenken aan de mensen wordt daar over het algemeen een bedrag van vijf tot tien procent van het totaal bedrag aan fooien gegeven.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
In Bulgarije is het één uur later dan bij ons in Nederland.

 

Reisduur
Een vlucht voor een vakantie Bulgarije duurt ongeveer 3 uur over een afstand van 2.500 kilometer.

 

Legitimatie
In principe volstaat een ID-kaart in Turkije als legitimatie. Toch raden wij u aan altijd met een paspoort te reizen. Voor de zekerheid kunt u altijd de Turkse ambassade in Nederland raadplegen.

 

Visum
Omdat Bulgarije bij de Europese Unie hoort, hoeft u geen visum te kopen wanneer u aankomt in uw vakantieland Bulgarije.

 

Taal
In Bulgarije spreekt met Bulgaars. Van deze taal is voor een Nederlander weinig te begrijpen. Bulgaars lijkt heel erg op het Macedonisch dat in het buurland Macedonië wordt gesproken. Zelfs zo erg dat Bulgaren het als een dialect zien. Maar dat is voor de meeste Nederlanders ook niet te volgen.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Het water uit de kranen is op zich te drinken, maar sommige vakantiegangers kunnen er wel ziek van worden. Om deze reden is het volledig op eigen risico wanneer u dit kraanwater tijdens uw vakantie in Bulgarije consumeert. U kunt voor heel weinig geld grote kannen schoon drinkwater kopen in supermarken, benzinestations en kiosken.

 

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is zeer goed ontwikkeld in Bulgarije. De meeste plaatsen tijdens uw vakantie Bulgarije zijn goed te bereiken via uitstekende trein- en busverbindingen. Buskaartjes kunt u kopen op het station of in de bus zelf. Een treinkaartje kan op het treinstation worden gekocht. Ontbreekt deze, dan kunt u een kaartje kopen bij de conducteur zelf.

 

Beste reistijd
In Bulgarije is het weer in de zomer zeer aangenaam. In de winter daarentegen is het vrij koud en is het geen geschikte bestemming voor een zonvakantie. Tussen halverwege mei en halverwege september kunt u het beste naar Bulgarije op vakantie. Bent u op zoek naar zon dan kunt u het beste een zomervakantie Bulgarije boeken. Lazy Tours heeft aanbod naar Bulgarije van april tot en met oktober.

 

U wilt goedkoop naar Bulgarije? Boek dan zonder boekingskosten bij Lazytours.nl!

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Bulgarije

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign