Algarve

Vakantie Algarve Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Algarve en last minute vakanties naar Algarve boekt u bij Lazy Tours. De Algarve (geheel Zuid Portugal) is een prachtige vakantiebestemming. Het klimaat is aangenaam en het strand in de vorm van de vele baaien is prima. Doordat Lazytours.nl een erg groot aanbod heeft kunt u bij ons goedkoop naar de Algarve boeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Wellicht heet de mooiste plek van Portugal is: de Algarve. Voor de meeste vakantiegangers geldt dat een vakantie Algarve altijd blijft hangen, waardoor zij geregeld terugkeren naar een van de mooiste badplaatsen. Dat dankt deze streek aan zijn schoonheid. Vooral de stranden met daarbij de rotsen maken Algarve tot een paradijselijk onderkomen. Vooral zongenieters en toeristen die graag het strand bezoeken, komen hier volledig tot hun recht. U kunt ook de bergen in of juist het einde van de wereld opzoeken. Een vakantie Algarve biedt naast uitzonderlijke schoonheid veel gezelligheid, lekker eten zoals kip piri-piri en onvergetelijke herinneringen.

 

Transfertijd
Als u vanuit Nederland naar de Algarve reist voor een lekkere vakantie, dan landt u bij de luchthaven van Faro. De vlucht duurt ongeveer drie uur. Alle badplaatsen van de Algarve liggen binnen een uur rijden, dus uw transfertijd is zelfs maximaal aan de korte kant.

 

Badplaatsen Algarve
Albufeira
De bekendste plaats aan de Algarve is Albufeira. Het is een populair vakantiegebied vanwege de vele mogelijkheden van de badplaats. Voor zongenieters en strandliefhebbers is Albufeira een ideale vakantieplaats die maar veertig minuten rijden is vanaf de luchthaven van Faro. Albufeira heeft een gezellig winkelcentrum en staat vooral bekend om zijn fantastische nachtleven. Vanuit Albufeira zijn ook allerlei activiteiten te ondernemen waardoor u zich niet kunt vervelen. Naar Albufeira voor een vakantie Algarve is een uitstekend besluit!

 

Portimão
Het iets rustiger, maar minstens zo gezellige Portimão is ook een populaire vakantiebestemming tijdens een vakantie Algarve. Als u op internet zoekt naar foto’s van stranden in Algarve krijgt u de stranden en de rotsformaties te zien die in Portimão liggen. In die badplaats liggen de breedste en grootste stranden van het zuiden van Portugal. Strandwandelingen langs Praia da Rocha, een deel van de badplaats, zijn altijd een succes. Het winkelcentrum beschikt over leuke winkeltjes en langs de boulevards zijn de beste restaurants en bars te vinden.

 

Lagos
Van de grotere badplaatsen ligt Lagos het meest westelijk in Algarve, dat ongeveer een uur rijden is van de luchthaven van Faro. De hotels liggen net buiten de badplaats, waardoor u perfect kunt genieten van de rust. Voor uw hotel liggen het prachtige zandstrand en de Atlantische Oceaan. Lagos beschikt over een mooie haven en een gezellig centrum vol cafés en restaurants.

 

Stranden
Portugal beschikt over mooie stranden die toch het mooist zijn in Algarve. Vakantie vieren aan de kuststreek is daarom voor strandliefhebbers ideaal. De stranden zijn zeer lang en erg breed. Genoeg plek voor iedereen! Naast de grootte van de stranden is het vooral de ligging aan de kliffen die adembenemend mooi is. De Algarve bestaat volledig uit zandstranden en de rotsformaties zijn bruin/roodgekleurd. Erg mooi zijn de zonsondergangen die u vanaf het strand kunt zien. Bent u ook benieuwd hoe het eruitziet wanneer de felrode avondzon achter de rotsen verdwijnt? Bezoek zeer beslist de stranden eens in de avonduren tijdens een vakantie Algarve. Informatie over het klimaat en weer

 

Uitgaansleven
Albufeira is de beste plaats om te stappen en te feesten tot je niet meer kan. De badplaats heeft een groot centrum met grote bars en clubs zoals het bekende Kiss, het gezellige Wild & Co en het mooie Liberto’s. In de andere badplaatsen kan er ook goed worden gefeest, maar is het nachtleven simpelweg minder bruisend. Kortom: Albufeira kent de beste feesten en de vetste nachten waardoor groepen jongeren over het algemeen naar Albufeira gaan voor een vakantie Algarve.

 

Klimaat en weer
Portugal beschikt over verschillende soorten klimaten. In de Algarve echter heerst een mediterraan klimaat dat vergelijkbaar is met het zuiden van Spanje. Omdat u ten westen zit van de Straat van Gibraltar hebt u te maken met de Atlantische Oceaan die logischerwijs kouder is dan de Middellandse Zee. Op het land en vooral op de stranden is het wel net zo warm als in het buurland. Dat betekent vrij hoge temperaturen, wel boven de dertig graden.

 

Activiteiten
Waterparken
In het zuiden van Portugal zijn twee grote waterparken te vinden, die zeer populair zijn onder vakantiegangers van jong en oud. Een vakantie Algarve is niet compleet wanneer u niet een van deze parken hebt bezocht. We hebben Aqualand met achttien attracties dat in Alcantarilha ligt en het 6,5 hectare grote Slide & Splash uit Lagoa. Beide waterparken zijn uitstekend te bereiken en vanuit ongeveer elke badplaats in de Algarve gaat een bus naar beide parken. Voor de vakantieganger die een dag wil genieten van de ruige glijbanen, de spannende boottochten en de heerlijke zwembaden moet zeer beslist een van deze waterparken aandoen.

 

De bergen van Monchique
Een keer wat anders dan dagen aan het strand is een tocht door de bergen. Huur een auto en bezoek de top eens voor een prachtig uitzicht. Hier stroomt ook water, dat zo schoon is dat het direct kan worden gedronken. De lokale Portugees komt hier geregeld naartoe om zijn lege flessen te voorzien van nieuw, schoon drinkwater. Onderweg treft u bijzondere geelgekleurde mimosabomen en verkoopstandjes waar onder meer sinaasappels worden verkocht. Dit is niet commercieel bedoeld, maar koop tijdens uw vakantie Algarve een paar van deze overheerlijke sinaasappels. U zult ze nergens in Nederland zo lekker vinden!

 

Bezienswaardigheden
Dierenparken in de Algarve
In de streek Algarve zijn drie dierenparken en een zoomarine te vinden. De twee grote dierentuinen heten Lagos Zoo en Omega Parque en het wat kleinere park heet Krazy World. Lagos Zoo ligt in Lagos en beschikt bijvoorbeeld over een grote eilandengroep vol apensoorten en een grote vogelvolière. Omega Parque ligt in Caldas de Monchique, dat iets meer landinwaarts ligt. De dierentuin heeft behalve grappige apen en bijzondere vogels enkele cheeta’s en rode panda’s. Hiermee fokt het dierenpark ook om zo te werken aan het fokprogramma voor deze bedreigde diersoorten. Krazy World, dat in Algoz ligt, is een kleine zoo maar heeft daarentegen wel de grootste Afrikaanse olifant van Europa. Zoomarine is een boeiend park met aquaria en bassins met haaien, vissen en zeeschildpadden. Het park dat ook dolfijnen- en zeeleeuwenshows geeft, ligt in Albufeira.

 

Sagres – het einde van de wereld
Helemaal in het zuidwestelijke puntje van Portugal ligt de plaats Sagres. Als u op het landschap van Sagres loopt, bent u tientallen meters boven zeeniveau. Omdat het enige wat u kunt zien oceaan is, dacht men vroeger dat dit het einde van de wereld was. Wij weten inmiddels dat dit niet het geval is, maar de gedachte toen was niet vreemd. Neem zelf ook eens een kijkje, maar kom niet te dicht bij de rand van het klif, want er is in 2001 al eens iemand naar beneden gevallen. De betreffende Duitser kwam te dicht bij de rand, verloor zijn evenwicht mede door de constant harde wind en waaide de oceaan in. Op zijn herinneringsmonument staat: zur warnung an alle die sich hier nicht auskennen. Uitkijken dus tijdens uw vakantie Algarve!

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Algarve

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign