Malta

Vakantie MaltaPrijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Malta en lastminute vakanties naar Malta boekt u bij Lazy Tours. Een ideaal eiland voor vakantiegangers die de combinatie zoeken van lekker weer, avontuur, cultuur én een gezellig uitgaansleven. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Malta is een ideaal vakantieland vanwege het heerlijke weer en de bijzondere dingen die u er kunt zien. Malta is met zijn 400.000 inwoners een van de meest dichtbevolkte landen van de wereld. Het land is voor een groot deel kaal en rotsachtig en ligt bijna honderd kilometer ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. Het oosten van Malta, waar hoofdstad Valletta ligt, is vrij vlak en het westen is redelijk heuvelachtig. Het hoogste punt daar ligt op ruim 300 meter boven de zeespiegel. Een vakantie Malta is vooral populair onder de Engelsen. Op Malta treft dat volk u dus eerder aan dan een Nederlander.

 

Cultuur
Malta is het eiland met de Britse invloeden. Zo rijden autobestuurders links en zit het stuur in de auto rechts. Ook de keuken is hier onderhevig aan. Zo kunt u over aardappelpuree met worst krijgen. Maar treur niet, de keuken van Malta wordt vooral bepaald door Italiaanse ingrediënten. Tijdens uw vakantie Malta zult u erachter komen dat er op het eiland meer vrouwen rondlopen dan mannen. We zeggen het maar even.

 

Religie
Op Malta is sprake van godsdienstvrijheid, maar bijna het hele inwonertal (98%) is katholiek. De Maltezers zijn ondanks een terugloop wel fanatieke kerkgangers. Bijna de helft van alle inwoners gaat op zondag naar de kerk. Het aantal kerken op Malta is overigens gigantisch: 376 maar liefst.

 

Eten en drinken
De inwoners van Malta zijn trots op hun keuken. Een breed scala aan gerechten zijn er op Malta te verkrijgen. Vis, vlees, groente, rijst, kaas en pasta behoren tot de specialiteit van de Maltese keuken. Tja, dat is eigenlijk alles wel… Dan is de conclusie dat u tijdens een vakantie Malta heerlijk kunt eten. De Maltezer (niet te verwarren met het ronde chocolaatje) beschikt over kwalitatief zeer goede wijn en drinkt graag het in het eigen land gebrouwen bier en ook het non-alcoholische Kinnie. Kinnie is koolzuurhoudende frisdrank met de smaak van bittere sinaasappels en karamelkleur.

 

Feestdagen
Omdat Malta bijna helemaal katholiek is, zijn alle feest omtrent Jezus Christus erg belangrijk. Aan Kerstmis en Pasen wordt heel veel waarde gehecht en deze feesten lijken qua viering erg op onze Nederlandse manier van feestvieren, op het paasontbijt na. De Maltezers vieren Kerst bijvoorbeeld ook met geboortetaferelen, kerstliederen, gezellige evenementen en kerststalletjes.

 

Geschiedenis
Voor het beheersen van de Middellandse Zee was Malta vroeger een ideaal eiland. Dit komt door de strategische ligging. De Romeinen kwamen hier al snel achter en veroverde het eiland. Na de Romeinen volgden de Vandalen, de Goten, de Byzantijnen en de islamitische Arabieren. Uiteindelijk behoorde Malta tot Sicilië. Althans, dat dachten de Maltezers. Eeuwen later wilde het Verenigd Koninkrijk zijn imperium uitbreiden en dacht daarbij aan Malta. Deze klus was betrekkelijk eenvoudig geklaard en zo behoorde Malta tot de Engelsen. Hierdoor is Engels de tweede taal geworden op Malta en wordt het eiland veel bezocht door het Engelse volk. Op de vlag van Malta staat het George Crosslogo, dat in het Verenigd Koninkrijk aan oorlogsveteranen wordt gegeven vanwege hun inzet voor hun land. Malta heeft dit logo gekregen nadat het in de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk genoeg weerstand bood aan de superieure Duitse aanvalskracht. In 1964 werd Malta onafhankelijk verklaard.

 

Natuur en omgeving
Flora en fauna
Zoals gezegd bestaat Malta voornamelijk uit droogte en uit rotsen. Er is ook slechts één bos te vinden, dat humaan is geplant. Vooral olijfbomen, cipressen en laurierbomen groeien op Malta. De dierensoorten die u kunt tegenkomen tijdens uw vakantie Malta zijn kameleons, hagedissen, slangen, vleermuizen, zoetwaterkrabben en egeltjes.

 

Stranden
Malta staat nou niet bekend om zijn stranden. En de stranden die er zijn, bestaan uit rotsen en kiezels. Dit is niet helemaal waar, want in het westen van Malta liggen tussen Golden Bay en Gnejna Bay drie kleine zandstranden in schitterende baaitjes. Toch bestaat het strandaanbod voornamelijk uit kiezelstrand. Dit hoeft niet per se negatief te zijn, maar de meeste Nederlanders verkiezen een zandstrand boven een kiezelstrand. Een trip naar het westen tijdens uw vakantie Malta is misschien een idee.

 

Werelderfgoederen
Er zijn enkele monumenten op Malta die op de werelderfgoederenlijst staan. Zoals een ondergronds complex dat als begraafplaats dienst doet in Paola. Maar ook hoofdstad Valletta staat op deze lijst. Verder bestaan de erfgoederen uit megalithische tempels die overal op het eiland te vinden zijn. Informatie over de plaatsen bij u in de buurt waar de tempels zijn tijdens een vakantie Malta kunt u in elk dorp zo’n beetje vinden.

 

Geldzaken
Valuta
Op Malta kunt u met de Euro betalen.

 

Pinautomaten
In vrijwel elk dorp op Malta zijn pinautomaten te vinden.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
De inwoners van Malta leven niet van de fooien en zijn er dus niet afhankelijk van. Natuurlijk waarderen ze het wel wanneer ze het krijgen na het verlenen van een goede dienst. De waarde van de fooi is ongeveer 5-10% van het totaal.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
In zowel de winter als de zomer is er geen sprake van een tijdsverschil tussen Nederland en Malta.

 

Reisduur
Een vlucht naar Malta duurt vanaf de Nederlandse luchthavens ongeveer drie uur.

 

Legitimatie
U kunt zich tijdens uw vakantie Malta met een ID-kaart en een paspoort identificeren op het eiland.

 

Visum
Als u Malta bezoekt als toerist, hebt u geen visum nodig.

 

Taal
Op Malta spreekt men Maltees. Dat is een taal die veel weg heeft van het Engels en het Italiaans. De andere officiële taal is Engels, maar sinds de onafhankelijkheid in 1964 spreken de inwoners dus vooral Maltees.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
In tegenstelling tot veel buitenlandse landen kan het kraanwater op Malta wel worden gedronken. Al heeft het water een ietwat zoutige bijsmaak. Het is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Toch kopen toeristen tijdens een vakantie Malta liever water in de supermarkt.

 

Openbaar vervoer
Malta heeft iets met het verfraaien van bootjes en bussen. Het openbaar vervoer bestond tot juli 2011 uit ruim 500 uniek ingekleurde bussen en gaven de identiteit van Malta weer. Vanwege de tekortkomingen aan de bussen, die niet bij deze moderne tijd passen, is het geheel aan gekleurde bussen enkel nog een aardige bezienswaardigheid. Arriva Malta heeft de boel overgenomen, waarna het openbaar vervoer op uw vakantie Malta in kwaliteit is verbeterd.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Malta

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign