Punta Cana

Vakantie Punta CanaPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Punta Cana en lastminute vakanties naar Punta Cana boekt u bij Lazy Tours. Deze mooie stad op de Domicaanse Republiek biedt mooie stranden. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Punta Cana ligt in het oosten van de Dominicaanse Republiek. Punta betekent punt en Cana is de hoge palmbomensoort die in overvloed aanwezig is in het oosten van de Dominicaanse Republiek. De plaats ligt aan het hagelwitte zandstrand en grossiert zoals gezegd in palmbomen. De vier- en vijfsterren hotels liggen bijna allemaal direct aan zee, waardoor u zich in een paradijs waant. Een vakantie Punta Cana is een droom op zich en vakantiegangers zijn louter positief.

 

Transfertijd
Punta Cana beschikt zelf over een luchthaven, waardoor de transfertijd naar uw vakantiebestemming aan de korte kant is. Een vlucht vanuit Nederland naar de Dominicaanse Republiek duurt ongeveer negen uur.

 

Centrum
Punta Cana is redelijk toeristisch en dat is in het centrum dan ook terug te zien. Punta Cana beschikt over drie winkelcentra, die in een aaneenschakeling achter elkaar liggen. De winkelcentrums bestaan uit winkels met vooral souvenirs, maar ook kleding, sierraden en andere lokale producten.

 

Stranden
U hoeft maar één foto te zien van de stranden van Punta Cana en u bent overtuigd. De hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee vormen samen met de hoge palmbomen het beeld van het leven langs de kust. De zee is ook nog eens rijk aan koralen en dus vele soorten gekleurde vissen. U zult zich hier ongetwijfeld in een paradijs wanen.

 

Uitgaansleven
Feesten, stappen en uitgaan… Hoe het heet maakt niet uit, de locatie is daarentegen wel belangrijk. Dat verschilt namelijk nogal in de Dominicaanse Republiek. In Punta Cana is het ’s nachts al erg gezellig, maar de echte feestgangers moeten hun heil zoeken in hoofdstad Santa Domingo.

 

Klimaat en weer
In Punta Cana heerst een subtropisch klimaat. Dat betekent veel zon, hoge temperaturen en wanneer het dan eens regent, is dat ook in extreme mate. Klimaat en weer Punta Cana

 

Activiteiten
Paard rijden
Dit is misschien niet het eerste waar u aan denkt tijdens uw vakantie Punta Cana, maar vergist u zich niet in de beleving ervan. Vakantiegangers zijn lyrisch over de tocht door te jungle. Het bijzondere gevoel van vrijheid is wat de mensen zo enorm waarderen. U kunt op de ranch ook barbecueën met de ruiters en de knechten.

 

Surf Camp
Op de stranden van Punta Cana kunt u als een volleerd surfer over de golven surfen. Althans, u kunt dit tijdens uw vakantie Punta Cana leren bij een van de Surf Camps. U kunt natuurlijk ook andere watersporten beoefenen.

 

Bezienswaardigheden
Punta Cana Ecological Reserve
Op nog geen tien kilometer ten zuiden van Punta Cana ligt een nationaal park. In dit schitterende park kunt u heerlijke wandelingen maken door de jungle. Probeer tijd te nemen om de natuur te ontdekken. Op deze manier heeft u de meeste kans bijzondere uitheemse dieren te spotten. Uw wandeling eindigt bij een beekje, waar u een heerlijke verfrissende duik kunt nemen.

 

Dolphin Island
In de Dominicaanse Republiek kunt u met dolfijnen zwemmen. Dat kan op meerdere plekken in het land, waaronder bij Dolphin Island. Dolphin Island ligt het dichts bij Punta Cana, dat u met een boottocht van ongeveer een kwartier kunt bereiken. Altijd al eens met dolfijnen willen zwemmen? Dit is de uitgelezen kans. Zeker omdat dit relatief goedkoop is.

 

Hoofdstad Santa Domingo
Ten zuiden van Punta Cana ligt op ongeveer drie uur rijden Santa Domingo. Dit is de bruisende hoofdstad van de Dominicaanse Republiek waar vooral het nachtleven geweldig is. U zult tijdens uw bezoek aan Santa Domingo veel Europese bouwstijlen herkennen. Dat is niet gek, vanwege de Europese koloniale invloeden.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Punta Cana

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign