Kas
Kas
Een vakantie Kas en all inclusive Kas boekt u bij Lazy Tours. Kas is een authentiek havenplaatsje met vele gezellige winkeltjes, restaurants, kleine barretjes, terrasjes en smalle, kronkelige straatjes. Een vakantie Kas Turkije is dan ook zeker een aanrader. Lees meer over Kas...

Kas

Vakantie Kas Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Kas of last minute Kas boekt u bij Lazy Tours. Kas is een authentiek havenplaatsje met vele gezellige winkeltjes, restaurants, kleine barretjes, terrasjes en smalle, kronkelige straatjes. Een vakantie Kas Turkije is dan ook zeker een aanrader. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een van de snelste groeiende toeristische badplaatsen is Kas en met zijn 8.000 inwoners is het dorp een gezellige havenplaats. Kas, voorheen Antiphellos genoemd, ligt aan de voet van een heuvel en in het gebied rondom groeien sinaasappels, limoenen en bananen. De zomers zijn er erg warm, waardoor u snel geneigd bent uw heil bij zee te zoeken. Winkelen tijdens uw vakantie Kas is ook erg populair onder de bezoekers. Niet dat het winkelcentrum groot is, maar door de gezellige, nauwe steegjes struinen vakantiegangers graag langs de winkeltjes. Voor wie zich even wil terugtrekken en wilt genieten van de Turkse natuur en de Turkse cultuur is Kas de ideale vakantiebestemming.

 

Transfertijd
Als u ervoor kiest vakantie in Kas te vieren, adviseren wij u naar de luchthaven van Dalaman te vliegen. De transfertijd naar uw verblijf in Kas is vanuit daar ongeveer twee en een half twee uur.

 

Centrum Kas
Het centrum van Kas is begroeid met prachtige roze oleanders en beschikt over gezellige nauwe winkelstraatjes. In de restaurantjes en bars zijn traditionele Turkse gerechten te verkrijgen. Het is een aanrader in één van de restaurantjes in de haven te gaan eten. Als de avond valt en het donker begint te worden, is het aanzicht van Kas een plaatje. Met alle gezellige lichtjes, muziek en een waterpijp kan een gezellige avond met je vrienden of het romantische diner met je partner beginnen.

 

Stranden
Tussen Kalkan en Kas ligt een schitterend kiezelstrand met een kristalblauwe zee. Het strand heet Kaputas Beach en vanwege zijn ligging waait het er nauwelijks. Een ander bekend strand heet Büyük Cakil Beach en ligt net buiten Kas. Het is een prachtig strand waar boten met een glasbodem vandaan vertrekken. Door de glasbodem kunt u dan de verzonken stad zien liggen op de zeebodem. Als u naar Büyük Cakil Beach reist is deze boottocht zeker een aanrader. In Kas zelf zijn enkele kiezelstranden en zelfs rotsstranden te vinden.

 

Uitgaansleven
Een bruisend nachtleven zoals in Alanya of Marmaris maakt u in Kas normaal gesproken niet mee. Dat betekent niet dat het saai is tijdens uw vakantie Kas. Er zijn genoeg bars die u een gezellige avond kunnen doen beleven.

 

Klimaat
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden. Het ligt heel erg aan de windrichting of het zomers een beetje uit te houden is in de havenplaats. Meestal is dit gelukkig wel het geval en kunt u dus heerlijk genieten van uw vakantie Kas. Klik hier om de weersverwachting Kas te bekijken.

 

Duiken
Wie voor een duikvakantie naar Turkije reist, moet zeer beslist neerstrijken in Kas. Kas staat erom bekend over een uitermate goed duikgebied te beschikken. Dit komt doordat er nauwelijks industrie is rondom Kas. Hierdoor is de zee niet alleen kristalhelder, maar ook nog eens brandschoon. De kust is rotsachtig waardoor daar een enorme vissenpopulatie is. Wat de zee bij Kas verder bijzonder maakt zijn de amfora’s en scheepswrakken op de zeebodem.

 

Bergactiviteiten
Omdat Kas aan de voet van het Taurusgebergte ligt, kunt u hier prachtige wandelingen maken door al het groen op de berg. Onderweg treft u akkers met sinaasappels of limoenen. Uiteraard kunt u op dit gebergte ook aan canyoning doen of op eigen wijze de berg beklimmen.

 

Boottocht naar Megisti
Omdat Kas en het Griekse eiland Megisti dicht bij elkaar liggen, kunt u een bootexcursie boeken naar het kleine eiland van Griekenland. Het eiland ligt nog geen zes kilometer bij Kas vandaan. Eerst geniet u van een heerlijke bootreis in de zon, waarna u op Megisti lekker aan het strand kunt liggen. U vaart naar de gelijknamige hoofdstad waar u bijvoorbeeld het prachtige rode kasteel kunt bezoeken.

 

Bezienswaardigheden Kas
Phellos – 2 kilometer vanaf het centrum
Xanthos – 28 kilometer vanaf het centrum
Myra en Kekova – 44 kilometer vanaf het centrum

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign