Macedonie

Vakantie MacedoniëPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Macedonie en last minute vakanties Macedonie boekt u bij Lazy Tours. Macedonie ligt in het zuid-oosten van Europa. Met name de prachtige meren zijn de moeite waard om te bezoeken. Gelukkig zit u hier goed want bij Lazytours.nl kunt u altijd goedkoop naar Macedonië boeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Macedonië – een vakantie in opkomst
Waar ligt Macedonië ook alweer? Veel vakantiegangers weten dat niet. Dat is niet gek, omdat Macedonië een vakantieland in opkomst is. Macedonië ligt ingesloten tussen Albanië, Servië, Bulgarije en Griekenland en grenst dus niet aan een zee. Macedonië, met hoofdstad Skopje, staat daarentegen wel bekend om zijn wonderschone meren. Vakantie vieren in Macedonië is relaxed, cultureel en indrukwekkend. Ook natuurliefhebbers voelen zich als een vis in het water in Macedonië, dat iets kleiner is dan Nederland.

 

Cultuur van Macedonië
Macedonië is een land waar vele bevolkingen wonen. Het grootste deel, ongeveer tweederde, bestaat uit Macedoniërs. Een ander groot deel bestaat voor bijna uit een kwart uit Albanezen. Het overige percentage bestaat uit Turken, zigeuners en uit Serviërs. De Macedoniër heeft een eigen taal dat op het Bulgaars lijkt. Macedonië kent wel twee dialecten, in het westen en het oosten. Macedonië heeft een heerlijke eigen keuken en Macedoniërs houden van volksdansen die u tijdens uw vakantie Macedonië ongetwijfeld gaat zien.

 

Religie van Macedonië
Ongeveer tweederde van de bevolking, aannemelijk is dat het percentage Macedoniërs in het land dit vertegenwoordigt, is aanhanger van de orthodoxe christenen. Ongeveer dertig procent bestaat uit soennitische moslims. En een klein deel katholieken completeert de religieuze verdeling van Macedonië.

 

Eten en drinken in Macedonië
De keuken van Macedonië is een gezonde. De Macedoniërs gebruiken veel groente als ingrediënt en grillen hun vlees zoals de Turken dat doen. Balkan burek (een vlees- of kaaspasteitje met yoghurt) is een basisgerecht dat een lekker ontbijtje voorstelt. Turtilava (gemengde groenten), tarator (komkommer met yoghurt en knoflook) en pindzur (gemalen gebakken paprika met tomaten, aubergine en knoflook) zijn zeer populaire gerechten.

 

Feestdagen van Macedonië
De feestdagen van Macedonië bestaan uit een orthodoxe en een islamitische kant. Het Suikerfeest en het Offerfeest worden ieder jaar gevierd. Maar ook Russisch Orthodox Kerstmis en Orthodox Pasen vieren Macedoniërs graag. In Macedonië vieren de inwoners ook herdenkingsfeesten, zoals Ilinden Opstand (2 augustus, tegen het Ottomaanse Rijk in1903 in Ilinden) en hun eigen Onafhankelijkheidsdag. Op die dag herdenken Macedoniërs de onafhankelijkheid van Joegoslavië van 8 september 1991.

 

Geschiedenis
Macedonië is altijd het gebied geweest waar de klappen vallen. Zowel de noordelijk gelegen landen als de zuiderburen wilden Macedonië graag in bezit hebben. Door de eeuwen heen was het dan ook een getouwtrek aan Macedonië. De geschiedenis van Macedonië speelt zich voornamelijk af ten tijde van het Ottomaanse Rijk. In 1903 kwamen de Macedoniërs succesvol op voor hun eigen rechten, waardoor die periode kon worden afgesloten. Nadat Macedonië onafhankelijk werd op 8 september in 1991 kreeg Macedonië eindelijk het eigen gezicht waar het land eeuwen naar heeft verlangd.

 

Natuur en omgeving
Flora en fauna
Macedonië beschikt over enkele nationale parken. Het mooiste park ligt in het zuidwesten van Macedonië bij Ohrid en kan voor veel vakantiegangers de doorslag zijn om een vakantie in Macedonië te vieren. Hier is een grote berg te vinden, waar de zeldzame lynx te vinden is, die overigens het symbool is van Macedonië. Het grote meer met een enorme slangenpopulatie en een schitterende groene natuur. De natuurliefhebbers en dierenfanaten zijn in Macedonië helemaal op hun plek.

 

Stranden Macedonië
Omdat Macedonië enkel grenst aan buurlanden is er geen zee en geen strand. Bij de grote meren in het zuidwesten van Macedonië zijn natuurlijk wel stranden, die vooral bestaan uit kiezels en keien. De bodem van het Meer van Ohrid en die van het Grote Prespameer liggen grotendeels bedekt met stenen. Informatie over het weer in Macedonië

 

Werelderfgoederen
Ohrid, gelegen in het zuidwesten van Macedonië is zo verschrikkelijk mooi. Dat zagen ze vroeger ook al. Geprobeerd is de bijzondere culturele en natuurlijke pronkstukken te beschermen en zo te bewaren. Dat is goed gelukt. Tot de werelderfgoederen behoort de pittoreske Sint-Janskerk, het klooster Pantelejmon, die beide aan het Meer van Ohrid liggen, en het antieke amfitheater, ook in Ohrid gelegen.

 

Geldzaken
Valuta
In Macedonië betaalt u met de Macedonische Denar (MKD). Het wordt flink rekenen tijdens uw vakantie Macedonië aangezien één simpele euro gelijk staat aan 61 MKD. Eén MKD staat daarentegen gelijk aan 0,02 Eurocent. Macedonië is een arm land, waardoor alles heel goedkoop is. Voor een biertje betaalt u nog geen Euro.

 

Pinautomaten
In Macedonië zijn genoeg pinautomaten te vinden.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
De inwoners van Macedonië zijn zeer arm dus ze waarderen het enorm als ze fooi krijgen na een verdienste waarover u tevreden bent.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil tussen Macedonië en Nederland.

 

Reisduur
Een vlucht naar Macedonië duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Legitimatie
In Macedonië kunt u zich legitimeren met een geldig paspoort of een geldige ID-kaart.

 

Visum
Voor een vakantie Macedonië hoeft u geen visum aan te schaffen.

 

Taal
In Macedonië wordt Macedonisch gesproken. Het is een taal waar een Nederlander niet veel van begrijpt. De oosterburen van Bulgarije beschouwen Macedonisch als dialect van het Bulgaars. De toerist kan zich redden met Engels en Frans.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Drinkwater moet u in Macedonië in de supermarkt of in een benzinestation kopen. Het kraanwater bevat teveel chloor waardoor het niet te drinken is. U kunt uw eten ook beter koken in gekocht drinkwater en niet met kraanwater.

 

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Macedonië is redelijk ontwikkeld. Er gaan bussen van hoofdstad Skopje naar Ohrid en Bitola. Er gaan geregeld bussen. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de taxi, die erg goedkoop is. Er is ook een treinstelsel, maar die is wat minder ontwikkeld. De reis duurt over het algemeen erg lang.

 

Beste reistijd Macedonië
Macedonië is echt een bestemming in opkomst. Het land is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Kroatië en het weer is er in de zomermaanden erg goed. Helaas kunt u niet het hele jaar door naar Macedonië boeken omdat het weer er in de winter niet goed is. Wilt u op vakantie naar Macedonië dan kunt u dus het beste in de meivakantie en zomervakantie boeken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign