Marokko

Vakantie MarokkoPrijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Marokko is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder Nederlandse toeristen. In slecht enkele uren vliegen begeeft u zich in een totaal andere wereld met een zeer aangenaam klimaat. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie Marokko – een totaal andere wereld
Marrokko is met zijn 32 miljoen inwoners een totaal andere wereld ten opzichte van de Europese landen. Na vier uur vliegen in zuidelijke richting ontdekt u de meest bijzondere culturen. Hoofdstad Rabbat, Marrakech en badplaatsen Agadir en Casablanca zijn de bekendste plaatsen. U kunt naar Marokko voor heel veel cultuur, mooie natuur en een heerlijke zonnige vakantie. Wie wil dat nu niet?

 

Cultuur
De cultuur van Marokko verschilt aanzienlijk met bijvoorbeeld de Nederlandse. Marokkaanse vrouwen zijn onderdanig aan de man en wanneer je een Marokkaans huis betreedt, is het een regel dat u uw schoenen uitdoet. Het bekendste gerecht is couscous, dat zoals zoveel gerechten in Marokko met de rechterhand wordt gegeten. De linkerhand gebruikt men immers ‘in de badkamer’.

 

Religie
In de grondwet is vastgelegd dat de staatsgodsdienst van Marokko de islam is. Hier kan generlei van worden afgeweken. Ongeveer 350.000 inwoners zijn christen en ongeveer 64.000 inwoners zijn joods.

 

Eten en drinken
Marokkanen houden van vlees. Rundvlees en schaap zijn enorm populair. De kruiden die vooral worden gebruikt, zijn kaneel, komijn en bijvoorbeeld saffraan. Een bekend gerecht dat Nederlanders ook nog wel eens eten, is het eerdergenoemde couscous. Zoals zoveel Afrikaanse landen is thee de drank. Marokkanen drinken hun thee mierzoet en na drie koppen thee is het tijd om op te stappen. Dat is een Marokkaans handelsmerk. Dat u het weet.

 

Feestdagen
De belangrijkste feestdagen voor Marokkanen zijn het Suikerfeest en het Offerfeest. Na dertig dagen ‘lijden’ (Ramadan) is het eindelijk tijd voor het Suikerfeest. Tijdens dit feest mag er weer heerlijk worden gegeten, gedronken en gevreeën. Het Offerfeest is van een andere orde. Tijdens dat feest koopt men een schaap dat men vervolgens ritueel slacht. Zoals Abraham zijn zoon aan God opofferde, offeren Marokkanen hun schaap.

 

Geschiedenis
Marokko beschikt over een grote geschiedenis, waarin heel veel is gebeurd. Voor een vakantiewebsite is het onmogelijk om deze indrukwekkende historie in één alinea samen te vatten. Daarom adviseren wij u informatie hierover op Internet te zoeken of ouderwets de bibliotheek in te duiken.

 

Natuur en omgeving
Flora en fauna
Marokko kent een breed scala aan bloemen, planten en dieren. Bijzondere bomen zoals de kurkeiken vindt u in Marokko. Een vakantie Marokko opent uw ogen en natuurliefhebbers moeten zeker hun video- of fotocamera meenemen. Door de indrukwekkende natuur en de grote Sahara schiet u geheid de mooiste plaatjes. Ook qua dieren is Marokko een adembenemend land. Wacht dacht u van woestijnvossen, lammergieren en zelfs cheeta’s? Dier- en natuurliefhebbers zitten in Marokko helemaal op hun plaats.

 

Stranden
In een land dat nagenoeg volledig uit zand bestaat, is het niet verrassend dat Marokko over de prachtigste stranden beschikt. Vooral een badplaats als Agadir staat bekend om zijn schoonheid. Lange, brede zandstranden met heel veel palmbomen. Als u zich dan nog niet in een paradijs waant…

 

Werelderfgoederen
Behalve heel veel steden, zoals AitBenHaddou, Marakech en Fez beschikt Marokko ook over twee andere bijzondere werelderfgoederen. De Saaditombes in Marakech zijn een bijzondere attractie. Populair onder vakantiegangers, vanwege het indrukwekkende en de schoonheid. In het noorden van Marokko ligt Volubilis. Volubilis was een Romeinse nederzetting. Dit kunt u tijdens uw vakantie Marokko altijd nog bezichtigen.

 

Geldzaken
Valuta
In Marokko betaalt men met de Dirham. Voor één Euro krijgt u ruim elf Dirham.

 

Pinautomaten
In de grote steden zeker zijn genoeg pinautomaten te vinden.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
De Marokkanen hebben niet veel geld en leven dus van de fooien die ze van de toeristen krijgen.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
In Marokko is het één uur eerder dan in Nederland.

 

Reisduur
Vanuit Nederland duurt een vlucht ongeveer vier uur, afhankelijk van uw vakantiebestemming.

 

Legitimatie
U kunt zich in Marokko alleen identificeren met uw paspoort en dus niet met uw identiteitskaart.

 

Visum
U hoeft geen visum te kopen als u naar Marokko reist. Bij binnenkomst van het land ontvangt u uiteraard wel een visumstempel, maar daarvoor hoeft u niet te betalen.

 

Taal
In Marokko spreekt met Arabisch en Berbers. Beide talen zijn voor een Nederlandse vakantieganger over het algemeen niet te volgen. In het noorden van Marokko spreekt men ook Spaans en in het zuiden van Marokko juist Frans. Marokkanen spreken een beetje Engels en met handen- en voetenwerk kunt u ook aardig ver komen.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Het kraanwater in Marokko is voor een Nederlander niet te drinken. Daarom blijft het raadzaam om uw drinkwater in de supermarkt te kopen.

 

Openbaar vervoer
Het trein- en busvervoer zijn goed ontwikkeld in Marokko. Reizen met de bus kan als nadelig worden ervaren. Een ticket is goedkoop, waardoor bussen overvol zitten. Een petit taxi is dan een beter alternatief. Een zogenoemde petit taxi rijdt enkel in de stad en biedt plaats aan drie passagiers. Dit is niet duur. Een taxi die ook buiten de stad komt heet grand taxi en biedt ruimte aan zes passagiers. Het openbaar vervoer is Marokko is niet duur.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign