Marsa Alam

Vakantie Marsa AlamPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Marsa Alam en last minute vakanties naar Marsa Alam boekt u bij Lazy Tours. Marsa Alam ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken of luieren aan het strand. Marsa Alam biedt het. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Marsa Alam is een bijzonder dorp, in die zin dat het alledaagse dorpsleven en de luxe ressorts mijlen ver uit elkaar liggen. Het vissersdorp zelf kent niet veel luxe en de inwoners leven nog altijd op de authentieke manier. De luxe ultra all inclusive hotels liggen zowel ten noorden als ten zuiden van Marsa Alam en ook die liggen heel ver uit elkaar. Tussen de afstand tot het eigen vliegveld, vijftig kilometer ten noorden van het dorp, ligt af en toe een luxe ressort. Hierdoor bent u heel erg op uw eigen ressort aangewezen, maar dit is geen straf. Dat zult u tijdens uw vakantie Marsa Alam merken.

 

Transfertijd
Vanwege de ligging van alle ressorts verschilt de transfertijd naar uw verblijf in Marsa Alam enorm. Naar het dorp zelf is het ongeveer een uur rijden, dus alle noordelijk gelegen plaatsen hebben een mindere reistijd. De plaatsen onder Marsa Alam hebben vanzelfsprekend een langere reistijd.

 

Centrum Marsa Alam
Omdat Marsa Alam een authentiek dorp is, zijn hier enkel marktjes met eten, kleding en tapijten. Het is interessant om eens een dag het dorp te bezoeken. Daar ziet u hoe de levensstijl is van de Egyptenaren die in Marsa Alam wonen. Zoekt u winkelstraatjes en goede restaurants, dan zit u in dit dorp verkeerd. Mogelijk zijn er winkels bij uw ressort te vinden, evenals de restaurants aan de kustlijn. De fervente shoppers komen totaal niet aan hun trekken in Marsa Alam. Zij kunnen beter vakantie vieren in Hurghada of Sharm el-Sheikh.

 

Stranden Marsa Alam
De vijftig kilometer lange kustlijn die tussen het vliegveld en Marsa Alam zelf loopt beschikt over de mooiste zandstranden van Egypte. De weg naar het dorp gaat langs de voet van een prachtig bergachtig landschap. Aan het strand bevindt u zich dus tussen prachtige zandbergen en een kraakheldere, azuurblauwe zee. De Rode Zee staat erom bekend vol te zitten met koraalriffen en dat is in Marsa Alam dan ook geen uitzondering. Een vakantie Marsa Alam staat vooral in het teken van adembenemende duiken in de Rode Zee. Klimaat en weer in Marsa Alam

 

Uitgaansleven Marsa Alam
Evenals vele hotels in Egypte vindt u in het dorp of de stad zelf geen uitgaansgelegenheden en moet u hopen dat uw all inclusive hotel hierover beschikt. Het dorp bestaat alleen maar uit woningen van de lokale Egyptenaren en uit marktjes vol eten en stoffensoorten. Als stappen en feestvieren het doel is van uw vakantie naar Egypte, boek dan een ticket naar Hurghada of Sharm el Sheikh.

 

Activiteiten
Snorkelen en duiken
De Rode Zee stikt van het koraal en de meest prachtig gekleurde vissen. Een vakantie Marsa Alam zal dan ook vooral in het teken staan van een aantal schitterende duiken in het kraakheldere water en een paar indrukwekkende ervaringen onder water. Langs de kust loopt een prachtig koraalrif waarin vissoorten en andere onderwaterdieren te vinden zijn die alleen in de Rode Zee leven. Hebt u meer ervaring met het onderwaterleven en bent u benieuwd naar het leven dieper in zee? Tijdens uw vakantie naar Marsa Alam is het mogelijk met een docent van een van de duikscholen een duik te maken en zo verschillende scheepswrakken te ontdekken en diersoorten te zien. Niet alleen in films leven bij gezonken schepen allerlei haaien en octopussen, in de Rode Zee ook!

 

Tocht door de woestijn per voertuig of kameel
Wie even genoeg heeft van waterglijbanen, tennisbanen en zeewater kan met een quad of een jeep door de woestijn scheuren. Niet alleen reizen met een gemotoriseerd voertuig behoort tot de mogelijkheden, maar ook als een echte nomade per kameel door de woestijn trekken, is een optie. Het is een prachtige ervaring en een keer wat anders dan het luxe leven aan zee. Een vakantie Marsa Alam is niet compleet zonder een toertocht door de woestijn.

 

Woestijn barbecue
U kunt ook met een groep vakantiegangers de woestijn intrekken voor een georganiseerde barbecue met de bedoeïenen die in de wilde woestijn leven. U wordt in de namiddag opgehaald en per jeep naar de bergen net buiten Marsa Alam gebracht. Daar kunt u op grote kleden en kussens genieten van een barbecue in Egyptische stijl, kijkend naar de sterren en de maan.

 

Bezienswaardigheden Marsa Alam
Meerdaagse excursie naar Luxor
Luxor ligt aan de oostkant van de rivier de Nijl en ongeveer 350 kilometer bij Marsa Alam vandaan. Luxor is een culturele stad en bekend om de Luxortempel ter ere van de god Amon en om de Vallei der Koningen waar het graf van Toetanchamon ligt. Vanwege de afstand is het raadzaam om van een tocht naar Luxor een meerdaagse excursie te maken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign