Taba

Vakantie Taba Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Taba en last minute vakanties naar Taba boekt u bij Lazy Tours. Taba ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken of luieren aan het strand. Taba biedt het. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

De kleine Egyptische stad Taba ligt in de meest noordelijke punt van de Rode Zee, tegen Israël aan. Het is een kleine plaats dat slechts over all inclusive hotels beschikt. Op nog geen kilometer afstand ligt Israël en vier kilometer verderop ligt het Israëlische plaatsje Eilat dat de bekendste handelsplaats is voor de handel tussen Egypte en Israël. Een vakantie Taba is er een van rust. Heerlijk bijkomen in een van de all inclusive hotels aan de zee. In de Rode Zee, ook wel Golf van Akaba genoemd, kunt u uitstekend snorkelen en onvergetelijke duiken maken. De ressorts beschikken over zwembaden met glijbanen, sportplaatsen en een keuze uit het lekkerste eten en drinken. Voor wie wil genieten van luxe en rust tegelijk is een vakantie Taba de oplossing.

 

Transfertijd
Het vliegveld Taba International Airport ligt op 35 kilometer van Taba. De transfertijd naar uw all inclusive hotel is vanwege de route door de bergen ongeveer drie kwartier tot een uur rijden.

 

Centrum Taba
Veel kan er niet over het centrum van Taba worden gezegd, aangezien Taba enkel bestaat uit all inclusive ressorts. Was u van plan enige dagen te shoppen voor allerlei leuke souvenirs of merkkleding, dan zit u in Taba compleet verkeerd. Misschien zijn er op het hotelcomplex een paar winkels, maar ga daar bij voorbaat niet vanuit. Alles wat u zou kunnen zoeken, moet op het ressort aanwezig zijn. Dit geldt voor sportgelegenheden, bars en uitgaansgelegenheden. Heel af en toe is er een grote markt in Taba waar livemuziek bij aanwezig is.

 

Stranden
Taba ligt aan een prachtig uitgestrekt zandstrand dat aan de azuurblauwe Rode Zee ligt. De Rode Zee heet overigens zo omdat het water door rode blauwwieren rood kleurt en omdat er uit het water rode rotsen pieken. Vanaf de ligstoel op het strand laat u zich betoveren door het adembenemende uitzicht van de Sinaïgebergte dat op het oog uit de zee torent. De rode zee leent zich uitstekend voor snorkel- en duikactiviteiten. Hebt u ooit tussen barracuda’s, zeeschildpadden en haaien willen zwemmen? Ontdek de gezonken schepen en verwonder u over de diersoorten dier daar leven. Op het woestijnachtige zandstrand is het inclusief de parasols heerlijk vertoeven. Klimaat en weer in Taba

 

Uitgaansleven
Het uitgaansleven in Taba mag geen naam hebben. Doordat Taba volledig uit ressorts bestaat zijn er slechts enkele bars in de all inclusive hotels te vinden. Mogelijk is er in één van de all inclusive hotels een clubs of disco aanwezig.

 

Activiteiten
Snorkelen en duiken
Vanwege de rustige kust aan de Rode Zee bestaat er in Taba een fantastische mogelijkheid om te snorkelen en te duiken. Niet alleen het ontbreken van de ruige golven maar ook het kraakheldere water maken de Rode Zee ideaal voor een duik. Het plaatje van de onderwaterwereld wordt compleet wanneer u weet dat er in de Rode Zee koraalriffen te vinden zijn en dus een wereld aan gekleurde vissen valt te ontdekken. In het koraalrif leven zeepaardjes, murenen en clownvisjes. Dieper in zee treft u grotere zeedieren zoals haaien en zeeschildpadden. Let wel: sommige haaisoorten zijn gevaarlijk en kunnen u aanvallen wanneer ze zich bedreigd voelen. Overleg over de veiligheid van de duik met de duikschool.

 

Tocht door de woestijn per voertuig of kameel
Wie even genoeg heeft van waterglijbanen, tennisbanen en zeewater kan met een quad of een jeep door de woestijn scheuren. Behalve een voertuig kunt u ook per kameel door de woestijn trekken. Laat u zich voortbewegen door dit bijzondere dier en voelt u zich als een nomade tussen de zanderige bergen. Het is een prachtige ervaring en een keer wat anders dan het luxe leven aan zee. Een vakantie Taba is niet compleet zonder een tourtocht door de woestijn.

 

Bezienswaardigheden
Meerdaagse excursie naar de piramides
Wilt u tijdens uw vakantie Taba piramides bezoeken dan kan dit wel, maar het is wel een hele onderneming. De hoofdstad Caïro, waar bijvoorbeeld de piramides van Gizeh liggen, is ruim zeven uur rijden vanaf de kustplaats Taba. Geadviseerd wordt om van een bezoekje aan de piramides een tweedaagse excursie te maken. Let wel: een bezoek aan de piramides is wel aan de prijzige kant.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign