Paphos
Paphos
Vakantie Paphos en lastminute vakanties naar Paphos boekt u bij Lazy Tours. Paphos is een toeristische stad in het zuidwesten van Cyprus en ligt aan de Middellandse Zee. Lees meer over Paphos...

Paphos

Vakantie Paphos Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Paphos en lastminute vakanties naar Paphos boekt u bij Lazy Tours. Paphos is een toeristische stad in het zuidwesten van Cyprus en ligt aan de Middellandse Zee. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Paphos is de westelijke provincie op Cyprus die bekend staat om schoonheid, gezelligheid en rust. In de loop der jaren is de gelijknamige badplaats, die in het zuidwesten ligt, uitgegroeid toch populaire vakantieplaats. Toch hebben veel toeristen een vakantie Paphos nog niet ontdekt, waardoor er nog altijd een gemoedelijke sfeer hangt. Er is wel een deel waar de meeste toeristen verblijven: Katos Paphos. Maar ook hier is nog altijd veel authenticiteit terug te vinden. De plaats beschikt over een haven, waar de boulevard deels langs loopt. Hier is het ’s avonds heerlijk vertoeven. Dat er in Paphos ook nog een ongerepte natuur is, veel cultuur te bezichtigen valt en er heerlijk kan worden genoten op de stranden, maakt een vakantie Paphos ideaal!

 

Transfertijd
Een vlucht naar uw vakantie Paphos duurt ongeveer vier uur. U landt als het goed is op de luchthaven van Paphos zelf, waardoor uw transfertijd ook behoorlijk meevalt. U mag rekenen op een kwartiertje reistijd voor u de badplaats hebt bereikt.

 

Centrum Paphos
De badplaats Paphos bestaat uit drie delen: Katos Paphos, Ktima en Paleo Paphos. Kathos Paphos is zoals gezegd het toeristische gedeelte van de plaats. Het is om de haven heen gebouwd en hier vindt u de boulevard met de restaurantjes, maar ook de leukste winkeltjes. Ktima is de wijk waar de inwoners wonen en Paleo Paphos is de oorspronkelijke oude stad.

 

Stranden
Op Cyprus zijn twee locaties te vinden waar de prachtigste stranden zijn. Het allermooiste strand ligt helemaal in het zuidoosten van het eiland en heet Ayia Naga, nabij Famagusta, maar net daarachter staat op nummer twee: het strand van Paphos. U hebt als strandliefhebber dus enorm veel geluk als u een vakantie Paphos viert. In Paphos ligt een zandstrand waar zomers ligbedden en parasols te huur zijn. De Middellandse Zee waar u in kunt zwemmen is daar buitengewoon mooi en zeer helder. Om deze reden is het ook zo leuk om te snorkelen of zelfs te duiken.

 

Uitgaansleven
Cyprus staat niet bekend om het wilde uitgaansleven en dat is onterecht. Voor jong en oud is hier ontzettend veel te beleven, te feesten en te genieten. De grotere plaatsen zoals Limassol, Famagusta en hoofdstad Nicosia zijn natuurlijk ideaal tijdens een vakantie Cyprus. Ayia Napa is de bekendste uitgaansplaats en beschikt over de vetste clubs. Deze badplaats ligt in het zuidoosten van Cyprus. Paphos zit een beetje tussen extreme feesten en de eeuwige stiltes in. Hier kan dus super gezellig worden gefeest en zijn de drankjes goed betaalbaar.

 

Klimaat
Op Cyprus heerst een mediterraan klimaat. Dat wil zeggen dat de winters mild zijn en de zomers warm. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden, waardoor vakantiegangers zo graag naar dit eiland trekken.

 

Activiteiten
Watersporten
Wat dacht u van enkele watersporten beoefenen tijdens uw vakantie Paphos? Het is heerlijk even een andere activiteit te verrichten dan het eeuwige gebak in de zon. Wie wil er niet op een bananaboat achter een speedboot hangen? Of zelf scheuren op een jetski of glijden op een wakeboard? Het kan allemaal en iedereen beleeft er zoveel plezier aan tijdens een vakantie Paphos.

 

Eiland verkennen
U kunt tijdens uw vakantie Paphos op allerlei manieren het eiland verkennen. Voor de stoere vakantiegangers bestaat de mogelijkheid een quad te rijden. Lekker hard scheuren over zandwegen en zo heel misschien iets van de omgeving zien. Een betere manier om Cyprus te ontdekken is te paard. Kunt u paard rijden dan moet u dat zeker doen! Rustgevend en mooi tegelijk. Wie wil dat nu niet? De laatste manier is wellicht de allerbeste manier en dat is met een touringcar. Aan u de keuze.

 

Boottochten
Tijdens uw vakantie Paphos kunt u op allerlei manieren de zee op om de mooiste dingen te ontdekken. U kunt met de Catamaran mee voor een heerlijke relaxte dag op het water. U kunt deelnemen aan excursies die u langs de prachtigste plekjes van het eiland brengen en u kunt zelfs met een boot met glasbodem dolfijnen spotten. Dat u dolfijnen ziet, is best aannemelijk aangezien dolfijnen in dit gebied van de Middellandse Zee geregeld voorkomen. Aan u de keuze!

 

Bezienswaardigheden
Koningsgraven
In Paphos zelf liggen immense koningsgraven. Waarom niet een bezoekje brengen aan dit stukje cultuur als het zo dichtbij ligt? Deze graven zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO en daarom extra bijzonder. Het is overigens onterecht dat ze koningsgraven worden genoemd. In die zin dat er geen koningen liggen, maar edelen. Het graf dankt de naam aan de grootte van het graf.

 

Troödosgebergte
Paphos ligt tegen het Troödosgebergte aan, waardoor u voor de afwisseling ook eens het hoogste punt van Cyprus kunt ontdekken. Het is een prachtige route naar de top. De groene omgeving met bijzondere flora en fauna is een paradijs voor fervente wandelaars. Houdt u er rekening mee dat enige conditie een vereiste is, maar eenmaal op bepaalde punten op de berg kunt u ongelofelijk genieten van het onvergetelijke uitzicht. Een vakantie Paphos is het helemaal!

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign