Spanje
Spanje
Een vakantie Spanje is geschikt voor vrijwel iedereen. Voor zowel een zonvakantie als gezinsvakantie is Spanje dan ook een zeer geschikte vakantiebestemming. Lazy Tours heeft een groot aanbod goedkope vakanties naar Spanje voor 2012 en 2013. Lees meer over Spanje...

Spanje

Vakantie Spanje Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Spanje is geschikt voor vrijwel iedereen. Voor zowel een zonvakantie als gezinsvakantie is Spanje dan ook een zeer geschikte vakantiebestemming. Lazy Tours heeft een groot aanbod goedkope vakanties naar Spanje. Wilt u dus goedkoop naar Spanje? Bekijk de prijzen en beschikbaarheid

 

Een vakantie Spanje is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Spanje, het land van tapas, mooie Costa’s en heel veel zon. In de Spaanse steden en badplaatsen treft u hoogstwaarschijnlijk een van de vele Spaanse bijzonderheden die op de werelderfgoederenlijst staan. Tijdens een vakantie Spanje verblijft u aan de Costa’s, op één van de Baleareneilanden zoals Ibiza of in een stad meer landinwaarts zoals hoofdstad Madrid. U kunt in alle plaatsen de Spaanse cultuur proeven, ruiken en voelen. En dat is precies waarom toeristen zo graag vakantie vieren in Spanje. Kortom: Spanje biedt een heerlijke vakantie voor iedereen.

 

Cultuur in Spanje
Als wij het over de Spaanse cultuur hebben, denken wij al gauw aan siësta’s, stierenvechten en aan Tapas. Een siësta is een dutje tussen de middag die de Spanjaarden graag houden, omdat het zomers te heet is om te werken of te leren. Dit zult u ook merken tijdens uw vakantie Spanje als u op het strand ligt. De Spanjaarden zijn tussen twaalf uur en drie uur gevlucht van het strand en zoeken hun heil in hun huis. Dan het stierenvechten. In Nederland wordt altijd schokkend gereageerd op het stierenvechten. Nederlanders vinden het zielig en dierenmishandeling. De stieren worden verzwakt en worden na het ‘gevecht’ geslacht. De Spanjaarden doen dit om de menselijke superioriteit aan het dier te laten zien. Toch is het in Catalonië verboden en discussieert de rest van Spanje over een mogelijk totaalverbod.

 

Religie in Spanje
Ongeveer driekwart van de Spanjaarden beschouwt zichzelf als katholiek. Het overige percentage bestaat nagenoeg uit atheïsten.

 

Eten en drinken in Spanje
Nederlanders beginnen voor hun werk- of schooldag met een ontbijt. Tussen twaalf en één uur nuttigt de Hollander zijn lunch en zodra de avond begint hij te dineren. Spanjaarden eten niet volgens dit stramien. Zij kennen vier eetmomenten. De Spanjaard begint met zijn werkdag alvorens hij gaat eten. Rond een uur of elf eet hij pas zijn eerste broodje. Ons middageten vindt in Spanje tussen 14:00 uur en 16:00 uur plaats. Zij eten dan het liefst een warme maaltijd, zoals paëlla. ’s Avonds tussen zes en zeven uur eet men een tussendoortje. Nederlanders kennen dit als Tapas. De lekkere hapjes, zoals olijven, inktvisringen en amandelen staan in kleine schaaltjes op tafel waar men heerlijk van smikkelt. Het laatste gerecht is een licht gerecht en begint ongeveer om 22:00 uur. Spanjaarden zijn verzot op flan, een zachte pudding van eieren met karamelsaus. Wat drank betreft zijn de Spanjaarden minder complex: sherry, wijn en bier. Bekendste Spaanse drankje is sangria, een mix van rode wijn met kaneel, suiker, cognac en enkele vruchten. U kan tijdens uw vakantie Spanje ook volgens deze leefwijze leven en eten.

 

Feestdagen Spanje
De belangrijkste feestdag in Spanje is Pasen waarop de verrijzing van Jezus Christus wordt herdacht. Spanjaarden hechten veel waarde aan dit feest en zijn tradities. Waar we in Nederland paashazen en paaseitjes kennen, staat enkel het ei centraal in Spanje. In Spanje is het zeer gebruikelijk om tijdens het feest Pasen een hardgekookt ei op het voorhoofd van een vriend kapot te slaan. Pasen is natuurlijk niet alleen deze traditie, maar vooral een feest met eten en veel kerkbezoeken. Tijdens deze Heilige Week worden veel geschenken uitgewisseld aan elkaar. De Spanjaarden kennen Pasen als een ultiem gevoel van samenzijn en om elkaar geven.

 

Geschiedenis van Spanje
Het eerste volk van Spanje waren de Iberiërs. Zij werden bekend vanwege de vele archeologische vondsten. Eeuwen laten na de eerste bewoning begon de cultuur en de economie van Spanje enorm te bloeien. Deze periode is ook de bekendste periode van de Spaanse geschiedenis. De enorme bloei kwam voort uit ontdekkingsreizigers zoals Christoffel Colombus en Hernán Cortés. Zij veroverden nagenoeg heel Noord- en Zuid-Amerika, Nederland, België en enkele Aziatische landen. Uiteindelijk volgde de moderne tijd voor Spanje, die niet goed begon omdat Spanje veel koloniën verloor tijdens oorlogen en zo in die landen de onafhankelijkheid van die landen moest teruggeven.

 

Natuur en omgeving Spanje
Flora en fauna
De Spaanse natuur is zo veelzijdig, werkelijk elk denkbaar stukje natuur is te vinden in Spanje. Wat denkt u van meren, bergen, valleien, kliffen, moerassen, vulkanen, bossen en rivieren, stranden en zeeën? Een vakantie Spanje heeft het allemaal! Ook heeft Spanje een breed dierenrijk. In Spanje kunt u de volgende diersoorten tegenkomen: bruine beer, magot, wilde zwijnen, verschillende soorten herten en de bijna uitgestorven Spaanse lynx en de Spaanse ibex. Dit is slechts een deel van de diersoorten in Spanje. Toch zult u voor de meeste diersoorten heel goed uw best moeten doen om ze te zien. Spanje heeft een mooie natuur met de prachtigste dieren.

 

Stranden Spanje
De stranden van een vakantie Spanje zijn zeer veelzijdig. De zandstranden van de Costa’s zijn zeer geliefd onder de Nederlanders. Vooral de Costa Brava, Costa Blanca en de Costa del Sol zijn uitermate in trek vanwege de natuurlijke schoonheid. Spanje kent bijna 5000 kilometer aan kust en wordt enkel onderbroken door de kust van Portugal. Vakantiegangers vieren graag een zonvakantie Spanje vanwege de mooie stranden, die soms nagenoeg verlaten zijn. Het andere uiterste vindt u ook in Spanje. De overvolle stranden van Lloret de Mar en Salou zijn toch erg populair onder de toeristen, maar soms zo drukbezocht dat u moeite hebt met het vinden van een plekje. Hier proeft u echter wel de gezelligheid die de Spaanse Costa’s over het algemeen rijk zijn.

 

Werelderfgoederen
Tijdens uw vakantie Spanje is het heel goed mogelijk dat u een van de werelderfgoederen treft. Spanje beschikt namelijk over vele bijzondere monumenten, gebieden en interessante steden. Wat dacht u van de werken van architect Antoni Gaudí die in voornamelijk Catalonië te vinden zijn? Het allerbekendste ontwerp is natuurlijk die van de basiliek Sagrada Família. In Barcelona ligt ook het zogeheten Park Güell, ook wel Gaudí Park genoemd. Dit is een stadspark met daarin mozaïeken banken en het prachtige en wereldberoemde hagedissenbeeld. Het is niet alleen Gaudí die de werelderfgoederenlijst aanvult, want ook bijvoorbeeld in Granada, Zuid Spanje, zijn indrukwekkende monumenten te bezoeken. Wat dacht u van het middeleeuwse paleis Alhambra dat een grote hoeveelheid islamitische kunst bevat? Het is slechts een greep uit de werelderfgoederen die er in Spanje aanwezig zijn. Verblijft u in een bepaalde plaats, laat u zich dan goed informeren over bijvoorbeeld de monumenten in de buurt.

 

Geldzaken
Valuta
In Spanje betaalt men met de Euro.

 

Pinautomaten
Spanje beschikt over genoeg pinautomaten, waardoor u op de meeste plekken wel geld kunt pinnen. Deze hoeveelheid pinautomaten is vergelijkbaar met hier in Nederland.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants meestal geaccepteerd.

 

Fooien
Spanjaarden leven niet van fooien, zoals de Turken en de Grieken, maar het geven van fooien is natuurlijk wel welkom. Bent u tevreden over de verdiensten van een schoonmaakster, dan kunt u altijd een bepaald bedrag achterlaten op uw hoofdkussen. Zij verdienen niet heel veel dus zullen erg dankbaar zijn voor dit gebaar. Dit geldt evenzo voor overig hotelpersoneel, als voor obers en taxichauffeurs.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
Omdat Spanje in dezelfde tijdzone ligt als Nederland is er geen sprake van een tijdsverschil.

 

Reisduur
De reisduur van een vliegreis verschilt nogal. Vanaf Nederland duurt een vlucht naar Barcelona ongeveer twee uur, terwijl een vlucht naar het uiterste zuiden in Malaga ongeveer drie uur duurt.

 

Legitimatie
Omdat Spanje in Europa ligt, volstaat een legitimatie met een ID-kaart. Natuurlijk kunt u het land ook in met een geldig paspoort.

 

Visum
Als u naar Spanje reist, hoeft u geen visum te kopen.

 

Taal
Het mag geen verrassing heten, maar in Spanje spreekt men Spaans. Spanje is opgedeeld in verschillende provincies waar de inwoners hun eigen dialect spreken. Deze dialecten lijken net als de Nederlandse dialecten op de moedertaal, maar kunnen soms als onverstaanbaar worden ervaren.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Nederlanders zijn niet gewend aan het water dat in Spanje uit de kranen loopt. Het kraanwater bevat een bepaald chloorgehalte waar Nederlanders erg ziek van kunnen worden. Het is daarom raadzaam om drinkwater in de supermarkt te kopen. Wilt u koolzuurhoudend water, dan vraagt u om aqua con gas. Wilt u juist spa blauw bestellen, dan hebt u het over aqua sin gas.

 

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is te vergelijken met het openbaar vervoer in Nederland. Spanje beschikt over een uitstekend sporennetwerk en ook het busvervoer is prima geregeld. Zowel buskaartjes als treinkaartjes zijn op de desbetreffende stations te koop. Voor de treinen geldt wel dat de treinkaartjes van luxe en snelle treinen duurder zijn dan de iets simpelere treinverbindingen. Over het algemeen vallen de prijzen toch enorm mee.

 

Beste reistijd
Spanje is voornamelijk tijdens de zomer een populaire vakantiebestemming. Een zomervakantie Spanje staat dan ook al jaren bovenaan het verlanglijstje van vele Nederlanders. Boekt u vroeg in het seizoen dan kunt u vaak genieten van vroegboekkorting. Bovendien profiteert u bij ons het hele jaar van kinderkorting. Wilt u goedkoop naar Spanje dan kunt u het beste buiten de schoolvakanties boeken.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Spanje

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign