Dalmatië
Dalmatië
Vakantie Dalmatië en lastminute vakanties naar Dalmatië boekt u bij Lazy Tours. In de streek Dalmatië kunt u voor zowel een relax vakantie als een actieve vakantie terecht. De mooie stranden en een diepblauwe zee zijn zeker de moeite waard. Lees meer over Dalmatië...

Dalmatië

Vakantie Dalmatië Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Dalmatië en last minute vakanties naar Dalmatië boekt u bij Lazy Tours. In de streek Dalmatië kunt u voor zowel een relax vakantie als een actieve vakantie terecht. De mooie stranden en een diepblauwe zee zijn zeker de moeite waard. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Dalmatië is samen met Istrië de bekendste vakantiestreek van Kroatië. De provincie ligt in het westen en het zuidwesten van Kroatië. Tijdens uw vakantie Dalmatië geniet u van de groene omgeving en de mooie lange kiezelstranden. U ontdekt veel indrukwekkende cultuur en authentieke dorpjes. De populairste vakantiebestemmingen van Kroatië zijn Split en Dubrovnik. Het is niet voor niets dat een vakantie Dalmatië flink in trek is.

 

Transfertijd in Dalmatië
Kroatië beschikt over een groot aantal luchthavens. Voor uw vakantie naar Dalmatië kunt u het beste vliegen op de vliegvelden van Split of Dubrovnik, afhankelijk van de locatie waar u verblijft. Om die reden is het voor uw vakantie ook lastig te bepalen hoe lang de transfertijd duurt.

 

Steden van Dalmatië
In Dalmatië liggen heel veel plaatsen. Toch gaan de meeste vakantiegangers naar Dubrovnik of Split op vakantie. Dubrovnik ligt in het zuidelijkste puntje van Kroatië en ligt aan de voet van Srdj, een berg. Dubrovnik is één van de mooiste plaatsen van Kroatië. Uw vakantieplaats wordt daarom ook wel de Parel van de Adriatische Zee genoemd. Dubrovnik staat trouwens ook op de werelderfgoederenlijst. Als u de kust tweehonderd kilometer naar het noorden volgt, komt u uit bij Split. Split is een grote stad met ruim vier keer zoveel inwoners als Dubrovnik. Vakantie vieren in deze mooie stad, met een uitstekend winkelcentrum, ligt aan de Adriatische Zee in een soort baai.

 

Stranden Dalmatië
De stranden in Dalmatië variëren van fijn zand tot ruige kiezelstranden. U vindt tijdens uw vakantie Dalmatië ligbedjes en parasols op de stranden. In het zeewater kunt u genieten van watersporten en de heerlijke watertemperatuur. De zee hier is brandschoon en daardoor uitermate geschikt voor duiken en snorkelen.

 

Uitgaansleven in Dalmatië
Novalja ligt aan de kust in het noorden van Dalmatië en is de grootste uitgaansplek in Dalmatië. Het is hier heel erg goedkoop. Vakantie vieren in Dalmatië en dan ook nog feesten is een ideale combinatie. In de meeste badplaatsen en zeker in Novalja zijn de vetste clubs te vinden. Ook gezellige bars en super discotheken zijn er tijdens een vakantie Dalmatië te vinden.

 

Klimaat en weer Dalmatië
Met een gemiddelde zomertemperatuur van 27 graden is het heerlijk vertoeven in Dalmatië. Deze temperatuur is voor de meeste vakantiegangers ideaal. Niet te warm en niet te koud. Een vakantie in Dalmatië is alleen om het weer al op en top genieten. Klimaat en weer Dalmatië

 

Activiteiten
Berg Srdj
Als u in Dubrovnik verblijft, moet u uw vakantie zeker opsieren met een wandeling door het gebergte van Srdj. Vanaf de hoge punten hebt u een prachtig uitzicht over Dubrovnik. Als u de berg opwandelt, moet u rekening houden met een pittige wandeling, dus een goede conditie is een vereiste. En dat voor een vakantie. Toch zult u geen spijt krijgen wanneer u deze activiteit onderneemt.

 

Bezienswaardigheden
Krka watervallen
De spelling lijkt voor een Nederlander wat gek, maar Krka is een schitterend natuurgebied met veel watervallen. Prachtig groen is de omgeving samen met de kolkende watervallen. U kunt tijdens uw vakantie Dalmatië hier genieten van een ontspannende en indrukwekkende wandeling door de Kroatische natuur.

 

Plitvicemeren
Kilometers landinwaarts liggen de Plitvicemeren. Als u in Kroatië bent, en dan vooral in Dalmatië, dan moet u deze schitterende meren eens hebben bezocht. Een dikke kans dat u nog niet zoveel natuurlijk schoon in één keer hebt gezien. Het heldere water kleurt blauw/groen en met al het groen in de bossen is dit een van de mooiste plekken die u tijdens een vakantie Dalmatië kunt zien.

 

Bij Lazytours.nl boekt u altijd goedkoop naar Dalmatië zonder boekingskosten!

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign