Griekenland

Vakantie Griekenland Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Griekenland boekt u bij Lazy Tours vliegvakanties. Wij bieden zowel goedkope vakanties naar de Griekse eilanden als naar het Griekse vaste land aan. Of u nu een zonvakantie of cultuurvakantie zoekt, Griekenland biedt het. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Algemeen
Tijdens een vakantie Griekenland kijkt u uw ogen uit op de Griekse eilanden. Griekenland is met zijn duizenden schitterende eilanden een populaire vakantiebestemming voor elke vakantieganger. Voor een prachtige natuur gaat u naar Zakynthos en Kefalonia. Voor de rust gaat u naar Chios en Karpathos. En voor de grote feesten gaat u naar Kreta en Rhodos. Alles is aanwezig op de eilanden in de Middellandse Zee rondom Griekenland. Natuur, cultuur en gezelligheid gaan op alle eilanden perfect samen en maken van een vakantie naar Griekenland een onvergetelijke ervaring. Doordat wij een zeer groot aanbod hebben kunt u ook vaak goedkoop naar Griekenland boeken.

 

Cultuur in Griekenland
‘Kalimera is goedemorgen en kalinichta is goedenacht’, zongen een beroemde clown en een acrobaat eens. De Grieken houden ervan als vakantiegangers tijdens een zonvakantie Griekenland een woordje Grieks spreken. Draait u het maar eens om. U loopt door een buitenlandse winkelstraat en hoort een plaatselijke verkoper in gebroken Nederlands roepen: “Goedemiddag, kijken, kijken, niet kopen”. Mensen vinden het vermakelijk als buitenlanders iets in hun taal zeggen. Verder is het Griekse volk is erg vriendelijk en enorm gastvrij. In de grote steden is dit misschien wat verdwenen maar zeker in de dorpen moet u er niet van opkijken dat u ineens mag aanschuiven bij de Griekse dorpelingen.

 

Religie in Griekenland
Griekenland heeft ruim tien miljoen inwoners en voor hen is het orthodoxe geloof net zo vanzelfsprekend als ademen. Voor de Grieken betekent orthodox ‘de juiste leer’ waardoor ze ook vaak streng in de leer worden genoemd. De verhouding in de godsdienst is vergelijkbaar met die van Turkije. Daar is 99% moslim en geniet het andere procent een godsdienstvrijheid. In Griekenland bestaat het absolute merendeel uit orthodoxe inwoners.

 

Eten en drinken in Griekenland
Een goedkope vakantie Griekenland staat niet alleen in het teken van strand, cultuur en feesten. De Griekse keuken is er een om te smullen. Heerlijke vleesgerechten zoals souvlaki (spiesjes), gyros of een mixed grill zijn echte aanraders voor de Nederlander. Vooraf een heerlijke Griekse salade of een tzatziki met brood en ijsbolletjes met walnoten en honing na. Typische Griekse drank is ouzo, dat vooral in Lesbos goed te drinken is, omdat het daar wordt geproduceerd. Kortom: de Griekse keuken is er een om optimaal van te genieten.

 

Feestdagen in Griekenland
Het Griekse paasfeest en Maria Hemelvaart zijn de belangrijkste feestdagen in Griekenland. Pasen is van deze twee het belangrijkste feest voor de Grieken en wordt Megali genoemd, ofwel de Grote Week. In elk dorp of elke stad verzamelt men zich bij de kerk om dan gezamenlijk de opstandig herdacht, ook wel de Anastasi genoemd. De Grieken eten deze dagen lambropsomo, een licht verteerbaar brood dat voor de wederopstanding van Christus staat. In het brood wordt een rood geverfd paasei gedrukt. Het rode ei staat voor het bloed van Christus en het nieuwe leven. De Hemelvaart van Maria is voor de Grieken ook erg belangrijk. God vertelde Maria dat zij het tijdelijke leven mocht inruilen voor het eeuwige. De drie dagen die Maria nog zou leven, heeft ze God biddend bedankt. De Grieken herdenken op deze gedenkwaardige dag de Heilige Moeder. Behalve deze twee grote feesten heeft bijna elk eiland ook nog eigen zeer belangrijke feestdagen. Een van die feesten is de herdenking van heilige Dionysios op Zakynthos. Jaren na zijn dood werd het graf om miraculeuze redenen geopend en bleek dat zijn lichaam nog behoorlijk intact was. De Grieken verklaarden hem toen heilig. Nu worden de restanten ieder jaar in augustus rondgedragen door de hoofdstad van het eiland. Niet alleen de Grieken op Zakynthos, maar ook die van het vaste land bezoeken dan het eiland.

 

Geschiedenis van Griekenland
De geschiedenis van Griekenland… Hebt u even? Hier zal niet de complete Griekse geschiedenis aan bod komen, slechts een zéér beknopte versie. Sterker nog, voor de geschiedenis van Griekenland moet u de bibliotheek maar induiken of op het internet surfen. Daarom hier beknopt wat wij hebben overgehouden aan de ontwikkeling en de intelligentie van de Grieken. Dankzij de Grieken begrijpen wij onze eigen westerse wereld. De Grieken gingen onder meer over de geboorte van het theater en de filosofie en door hen snappen wij iets van onze taal en ons geschrift. De levenswijze en het denken van de Grieken vindt zich terug in het hellenisme, dat afgeleid is van het woord helios, wat zon betekent. Het hellenisme kan dus als de Verlichting worden gezien.

 

Flora en fauna in Griekenland
De Griekse eilanden variëren enorm wat betreft begroeiing. Zo zijn eilanden als Chios, Corfu en Karpathos redelijk kaal, terwijl Kefalonia, Samos en Zakytnhos de groenste eilanden zijn, bezaaid met pijnbomen. Zakynthos staat vanwege de om en nabij 1.500 bloemsoorten zelfs te boek als bloemeneiland. Dit eiland is ook beroemd vanwege de bedreigde schildpaddensoort die er aan land komt om haar eieren te leggen. Andere bijzondere dieren op de Griekse eilanden zijn slangen, uilen, bevers, hagedissen, pelikanen landschildpadden, ijsvogels, flamingo’s en wolven. Dit is nog lang niet alles, maar dat u een van deze dieren treft is zeer goed mogelijk. De natuur op de meeste Griekse eilanden is bijzonder groen met af en toe een prachtig bergachtig gebied vol watervallen.

 

Stranden Griekenland
Griekenland staat bekend om de mooie stranden. Vooral de eilanden Zakynthos, Kefalonia en Karpathos beschikken over paradijselijke stranden aan een azuurblauwe, kraakheldere zee. De stranden zijn afwisselend zandstranden en kiezelstranden. Indien u tijdens uw vakantie Griekenland dus voornamelijk wilt genieten van het strand is dat absoluut geen probleem. Het beste kunt u dan een zomervakantie Griekenland boeken.

 

Werelderfgoederen in Griekenland
Een vakantie Griekenland is niet compleet zonder een bezoekje aan een van de werelderfgoederen. Dit zijn culturele en natuurlijke gebouwde en ongebouwde monumenten, die op wereldniveau van buitengewone betekenis zijn en voor het nageslacht bewaard moeten blijven. Op Chios, in de Egeïsche Kust tegen het Turkse vaste land aan, ligt het Byzantijnse klooster Nea Moni. Nea Moni is in de elfde eeuw gebouwd en prachtig om de mozaïeken inrichting. Het klooster heeft na berovingen, verwoestingen en enkele aardbevingen rake klappen gehad die deels zijn hersteld. Op Samos, onder Chios, staan Pythagoreion en Heraion. In dat gebied zijn de Tempel van Hara, het Grote Altaar en de Heilige weg te bewonderen. Behalve dit zijn Kerkyra en Rhodos-stad, de hoofdsteden van Corfu en Rhodos ook tot werelderfgoedlijst opgenomen.

 

Klimaat Griekenland
Het vaste land en de vele eilanden van Griekenland liggen zeer verspreid waardoor het weer tussen de eilanden erg kan verschillen. Gemiddeld genomen heerst er in Griekenland echter een mediterraan klimaat met zachte winters en droge warme zomers. In de zomer zijn er vaak lange periodes zonder neerslag waardoor er soms zeer droge periodes voorkomen in Griekenland. De temperatuur kan oplopen tot boven de 40 graden in de zomer maar gemiddeld genomen is het in de zomer rond de 30 graden. Al met al is het dus zeer aangenaam om uw vakantie Griekenland te boeken.

Klik hier om de weersverwachting Griekenland te bekijken.

 

Praktische informatie Griekenland
Valuta
Net als in Nederland betaalt men in Griekenland met de euro. De prijzen zijn enigszins vergelijkbaar met Nederland. Toch kunt u er heerlijk eten voor heel weinig geld.

 

Pinautomaten
In de grotere plaatsen zijn pinautomaten aanwezig. Zeker op de eilanden zult u naar de grotere plaatsen moeten gaan om geld te pinnen. Let er bij het pinnen op dat de automaat is voorzien van het logo van uw creditcard of het Cirruslogo.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants meestal geaccepteerd.

 

Fooien
Bij aankomst in Griekenland of op een van de Griekse eilanden wordt u er nog waarschijnlijk op geattendeerd dat u fooi ‘moet’ geven aan de buschauffeurs, schoonmaaksters en aan het restaurantpersoneel. Hoewel deze vaak opdracht averechts uitpakt, wordt hier niet voor niets om gevraagd. Het verschil tussen rijk en arm is enorm groot, dat de armen leven van de fooien van toeristen.

 

Tijdsverschil
In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.

 

Reisduur
De vliegreis duurt ongeveer 3 uur.

 

Legitimatie
U mag zich in Griekenland legitimeren met uw ID-kaart. U hoeft zich geen zorgen te maken als u in het bezit bent van een geldig paspoort. Voor de zekerheid kunt u altijd de Griekse ambassade in Nederland raadplegen.

 

Visum
Als u naar bijvoorbeeld Turkije reist, moet u op de luchthaven een visum kopen. In Griekenland of op een van de Griekse eilanden is dit niet van toepassing.

 

Taal
Het zal u niet verbazen maar in Griekenland spreekt men Grieks. In de grotere plaatsen spreken de bewoners Engels en Duits. In de dorpen is het vooral handen- en voetenwerk waarmee u zich verstaanbaar moet maken.

 

Vaccinatie
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
In Nederland is het heel gebruikelijk water uit de kraan te drinken. In Griekenland is dit drinkwater voor een Nederlander niet schoon genoeg. Wij raden u dan ook aan in de supermarkt gezuiverd drinkwater te kopen. Let u erop dat de flessen de oorspronkelijke sluiting hebben. U kunt uw tanden wel met het kraanwater poetsen, maar als u het niet vertrouwt, moet u drinkwater uit de supermarkt gebruiken. Dit geldt ook bij het koken van uw eten. Het gebruik van kraanwater is dus op eigen risico.

 

Openbaar vervoer
In Griekenland gebruiken vakantiegangers vooral de dolmus om zich te laten vervoeren. Een dolmus? Een dolmus is een kleine bus die enkel kleine afstanden rijdt. Het is een makkelijke en goedkope manier van reizen. Een andere manier is om met de taxi te gaan. Spreek van te voren de prijs af zodat u niet bedrogen uitkomt. De prijs van een taxirit is uiteraard hoger dan een rittenkaartje van de dolmus.

 

Beste reistijd Griekenland
Griekenland is met name in de zomer een zeer populaire bestemming in verband met het lekkere weer. Wij bieden voornamelijk vakanties naar Griekenland aan in de maanden april tot en met oktober. In de zomervakantie, meivakantie en herfstvakantie kunt u dus lekker gaan genieten in Griekenland. Wilt u goedkoop naar Griekenland, dan kunt u het beste buiten de vakanties om gaan.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign