Chios

Vakantie ChiosPrijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Chios en last minute vakanties naar Chios boekt u bij Lazy Tours. Op het Griekse eiland Chios zijn de meest populaire plaatsen o.a. de kleine badplaats Karfas en de kleine hoofd- en havenstad Chios. Goedkoop naar Chios op vakantie is bij Lazytours.nl geen probleem. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Het bergachtige eiland Chios ligt in het oosten van de Egeïsche kust en telt bijna 53.000 inwoners. Op het eiland zijn veel monumenten uit de Griekse Oudheid te zien, zoals Byzantijnse kastelen met Turkse Bazaars. Het wordt gezegd dat Chios de geboorteplaats is van de beroemde dichter Homerus. Chios is een prachtig rustgevend eiland voor een heerlijk teruggetrokken vakantie. Er zijn geen all inclusive hotels maar wel gezellige hotels en appartementen gevestigd aan mooie strandlocaties. Een vakantie Chios is voor de meeste vakantiegangers een heerlijk rustige vakantie met prachtige stranddagen en bijzondere culturele bezienswaardigheden.

 

Steden Chios
Chios-stad, ook wel Chora genoemd, is de moderne hoofdstad van Chios. De stad kent veel gezelligheid vanwege de nauwe straatjes vol bars en winkels, maar straalt ook echt een hoofdstad uit. Zeker met de haven die in de zomer tjokvol jachten ligt van rijke lui die van over heel de wereld de zomer verblijven op Chios. Een andere bekende vakantiebestemming is het dorp Kardamyla en ligt 28 kilometer ten noorden van de hoofdstad. Het dorp kenmerkt zich door de traditionele witte huizen begroeit met de prachtige roze bloem de oleander. Een ander groter dorp is Kalimasiá, dat dertien kilometer onder Chios-stad ligt. Het hooggelegen dorp wordt omringd door olijfbomen en andere begroeiing en is overblijfselen uit de Middeleeuwen rijk.

 

Stranden Chios
De stranden op Chios verschillen nog al van elkaar. Zo bestaan de noordelijke stranden voornamelijk uit kiezels, waar het vanwege de weinige wind ook nog eens heel warm kan worden. Zeker op Nagos Beach, dat in een baai ligt, kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Het is daarom heel lekker om verkoeling te zoeken in de prachtig blauwe zee. De karakteristieke witte huizen en de typische Griekse natuur geven de baai extra glans. Centraal ten westen van Chios liggen Daskalopetra Beach en Lithi Beach. Respectievelijk zijn dit een kiezelstrand en een zandstrand. Daarnaast is Lithi Beach zeer kindvriendelijk vanwege de ondiepe en warme zee. Beide stranden liggen in een baai en bij Daskalopetra ligt ook nog eens een kleine pittoreske haven. In het zuiden van Chios liggen de mooiste stranden. Dus bent u een strandliefhebber en u gaat op vakantie naar Chios, verblijf dan zeer beslist in het zuiden van dit prachtige Griekse eiland. Agia Fotia is een schitterend zandstrand en Mavra Volia, een zwart kiezelstrand, is de parel van Chios.

 

Uitgaansleven Chios
Het uitgaansleven op Chios is niet heel spectaculair, zeker in de kleinere dorpen niet. In de hoofdstad Chios-stad zijn stappen en uitgaan prima te doen. De cafés en de enkele clubs staan garant voor gezelligheid. Behalve dit is er in de hoofdstad ook op een openluchtbioscoop. In de kleinere dorpen is het ook wel gezellig, maar daar gaan de nachten niet lang door.

 

Klimaat Chios
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnesos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Ideaal dus voor uw vakantie Chios. Klik hier om de weersverwachting Chios te bekijken.

 

Watersporten
Rondom het Griekse eiland kunt u vele watersporten beoefenen. Maar in tegenstelling tot Turkije dat u hier aan de kust mee plat bombardeert kan het in Griekenland lang niet in elke badplaats. De stranden zijn over het algemeen vrij rustig. U kunt wel bij bepaalde stranden wel waterfietsen of met een bananaboot over het water jagen.

 

Boottocht rondom het eiland
Een van de leukere activiteiten is een rondvaart om het eiland Chios. U krijgt op relaxte wijze een goed beeld van het eiland en alle culturele bezienswaardigheden zoals Nea Moni en Mesta.

 

Bergactiviteiten
Vanwege de grote berg op Chios kunt u vele bergactiviteiten uitvoeren. Wat dacht u van een trip door de bergen met een quad of te voet de berg beklimmen. Neem zeer beslist uw fotocamera mee als u zoiets gaat ondernemen want aan schoonheid geen gebrek.

 

Boottocht naar het Turkse Cesme inclusief een bezoek aan Efeze
Vanaf het eiland kunt u acht kilometer varen naar Cesme, het Turkse vast land. Dit dorp kunt u bezoeken, maar u kunt ook via een excursie naar het prachtige Efeze reizen. In Efeze vindt u de grootste opgravingen van Turkije. Heel bijzonder om eens gezien te hebben en erg cultureel.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign