Kololi

Vakantie Kololi Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Kololi en lastminute vakanties naar Kololi boekt u bij Lazy Tours. Kololi is een van de populairste badplaatsen van Gambia en beschikt over lange zandstranden langs de Atlantische Oceaan. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Kololi heeft een leuk stadscentrum met vele gezellige restaurantjes en bars. Kololi beschikt ook over een casino, een erg leuke plek om een avondje door te brengen. Er is ook een dagelijkse markt speciaal voor de toeristen waar vele souvenirs te koop zijn. Leuk om de markt tijdens uw verblijf te bezoeken, maar let er wel op dat u niet teveel betaald.

 

Geografie
Kololi is het meest toeristische plaatsje in Gambia. Het is gelegen in het westen van Gambia. Kololi telt ruim 20.000 inwoners.

 

Landschap
Kololi heeft een aantal prachtige zandstranden waar u heerlijk kunt genieten van de heerlijke zon en het prachtige azuurblauwe zeewater. Naast het prachtige strand heeft Kololi een gezellige stadscentrum met leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Maak ook eens vanuit Kololi een excursie naar het binnenland van Gambia en ontdek het echte Gambiaanse leven.

 

Klimaat
Gambia heeft tropische temperaturen die overdag tussen de 31 en 38 graden liggen gedurende het hele jaar. Dicht langs de kust kan de temperatuur iets getemperd worden, maar meer dan 1 of 2 graden verschil is er vaak niet tussen de kust en het binnenland. Wel kan de gevoelstemperatuur door de aanwezigheid van een lichte bries net iets beter zijn. In de zomermaanden daalt de temperatuur slechts zeer langzaam op het moment dat de avond invalt. Aan het einde van de nacht is het kwik gedaald naar ongeveer 23 tot 24 graden waarna de temperatuur binnen enkele uren weer omhoogschiet naar boven de dertig graden. In de winter is het ‘s nachts iets koeler; de minimumtemperaturen liggen in de wintermaanden gemiddeld rond de 18 tot 20 graden.

 

Taal
De officiële taal in Gambia is Engels. U kunt daarmee in het gehele land uit de voeten. Daarnaast bestaan er nog een aantal volkstalen die in Gambia gesproken worden, zoals Mandinka en Wolof.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Kololi

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign