Bitez
Bitez
Een vakantie Bitez en all inclusive Bitez boekt u bij Lazy Tours. Bitez is vanaf Bodrum de tweede baai. Het is een sfeervol en vrij rustig dorpje met een lange wandelboulevard en een hoeveelheid aan restaurants. Lees meer over Bitez...

Bitez

Vakantie Bitez Prijzen en beschikbaarheid »

Bent u op zoek naar een rustgevende zonvakantie? Ga dan uw vakantie in Bitez vieren. Bitez is een rustig dorpje met ongeveer 8.000 inwoners en ligt naast de baai van Bodrum. Het is een traditioneel vissersdorp dat zich steeds meer op het toerisme richt. Alleen het zogeheten nieuwe Bitez is daar onderhevig aan en zelfs dat valt voor toeristische begrippen mee. Bitez bestaat ook uit het oude Bitez, een deel in het dorp waar nog authentieke huizen staan en de inwoners originele klederdracht dragen. Dit gedeelte ligt meer landinwaarts waar nog altijd geen sprake is van toerisme. Een vakantie Bitez staat verder bekend om het gezellige winkelcentrum en de prachtige boulevard, Bitez Garden Life genaamd. De visgerechten in de restaurants zijn hier fantastisch, vanwege de dagelijkse visvangst is uw maaltijd nergens verser te vinden. Bent u op zoek naar een vakantie Bitez of all inclusive Bitez? Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Transfertijd
Als u ervoor kiest vakantie in Bitez te vieren, adviseren wij u naar de luchthaven van Bodrum te vliegen. Bitez ligt dichtbij de luchthaven waardoor de transfertijd naar uw hotel/appartement niet lang duurt.

 

Centrum Bitez
Bitez heeft een gezellig centrum met veel restaurantjes en barretjes, waar u bovendien geen Engels eten vindt. Er zijn in het dorp genoeg winkels en minimarkten te vinden, zoals de geprezen Sultan Bazaar. In de winkels worden veel nep merkkleding en –sieraden verkocht, maar dat is in Turkije redelijk gebruikelijk.

 
Stranden
In Bitez liggen vooral kiezelstranden en ook de zeembodem ligt bedekt met stenen. Het is raadzaam waterschoenen te dragen als u naar het strand gaat. De stranden in Bitez lopen geleidelijk af in zee waardoor de zee uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen. Bitez is zich wel degelijk bewust van het toerisme, want op het strand is genoeg keuze uit ligbedden, hapjes en drankjes en verkoopstandjes voor de watersporten. Doordat het in Bitez rustiger is dan het nabijgelegen Bodrum heb je hier minder last van proppers.
 

Uitgaansleven
Het uitgaan tijdens uw vakantie Bitez stelt niet heel veel voor. Er zijn wel veel barretjes en een paar discotheken, maar de echte feestgangers kunnen beter drie kilometer verderop in Gümbet de nacht doorbrengen. Ook al staat Gümbet bekend om het uitgaansleven, weer drie kilometer verder ligt Bodrum met de grootste openluchtdisco ter wereld.

 

Klimaat
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden en kunt u heerlijk genieten van zon, zee en strand tijdens uw vakantie Bitez. Klik hier om de weersverwachting Bitez te bekijken.

 

Watersporten
Overal waar water is, zijn wateractiviteiten. Dat merkt u ook tijdens uw vakantie naar Kusadasi. De gebruikelijke en even zowel populaire activiteiten zoals waterskiën, parasailing of met een bananaride achter een boot over het water vliegen, zijn overal aanwezig.
 
Snorkelen
Een andere populaire activiteit langs de kust is snorkelen. Voornamelijk bij de rotsen, waar planten en dus vissen leven, stapt u een andere wereld binnen. U zult uw ogen uitkijken als u zich in een grote school vissen bevindt, de zeesterren op de rotsen ziet klauteren of door een grotere vissensoort voorbij gesneld wordt.
 
Boottocht naar Kos
Omdat Bitez en het Griekse eiland Kos dicht bij elkaar liggen, is het goed mogelijk een bootexcursie te boeken naar een van de bekendste eilanden van Griekenland. Het eiland ligt nog geen 20 kilometer bij Bitez vandaan. U vaart vanuit Bitez naar de hoofdstad Kos en daar kunt heerlijk een dag genieten van het uitgestrekte eiland. De inwoners van Kos zijn erg afhankelijk van toerisme-inkomsten, waardoor zij u met open armen zullen ontvangen en u een fantastische dag laten beleven op hun eiland. U kunt ervoor kiezen om een luie dag aan het strand te genieten of er een cultureel uitstapje van te maken. Zo staat er in de hoofdstad Kos het plataan van Hippocrates, het gedenkteken voor de arts van de geneeskunst.
 
Dedeman Aquapark
Een ruime tien kilometer buiten Bitez ligt het aquapark Dedeman. Een groot waterpark met zwembaden, luchtbedden en reusachtige waterglijbanen. Het park is geschikt voor jong en oud en zeker een dagje uit waard. De prijzen zijn wat aan de hoge kant en het park is altijd van half elf tot vijf uur geopend.
 
Cruise langs kust van Bodrum
Wat is er heerlijker dan een dag relaxen op een grote cruise langs de kust van Bodrum? Voor de vakantieganger die heerlijk niets wil en op het strand liggen ook wel heeft gezien, kan voor een schappelijke prijs de hele dag op de boot rusten. Overal op de boulevard staan wel informatieborden met prijzen en tijden.

 

Bezienswaardigheden
Efeze – 180 kilometer van het centrum
Pamukkale en Hiërapolis – 258 kilometer van het centrum

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign