Ölüdeniz

Vakantie Ölüdeniz Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Ölüdeniz en lastminute vakanties naar Ölüdeniz boekt u bij Lazy Tours. De knusse badplaats Ölüdeniz is door zijn mooie ligging en omgeving een waar paradijs te noemen. Het hagelwitte strand met de azuurblauwe zee biedt alles. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Ölüdeniz is met haar 4.500 inwoners de droomplek voor iedereen. Wie altijd al eens in een paradijs heeft willen leven, moet zeer beslist zijn vakantie vieren in Ölüdeniz. Waarom? Omdat de natuur daar een waar schilderij is. Ölüdeniz heeft het bekendste strand van Turkije en dat is allemaal vanwege haar schoonheid. Een teruggetrokken vakantie aan dit prachtige strand moet u eens meegemaakt hebben in uw leven. Een vakantie Ölüdeniz is rustgevend, verrijkend en onvergetelijk.

 

Transfertijd
Als u ervoor kiest vakantie in Oludeniz te vieren, adviseren wij u naar de luchthaven van Dalaman te vliegen. De transfertijd naar uw verblijf in Ölüdeniz is vanuit daar ongeveer één uur en een kwartier.

 

Centrum Ölüdeniz
Het centrum van het pittoreske Ölüdeniz is klein en erg gezellig. Het gemoedelijke dorp beschikt over traditionele Turkse markten, toeristenwinkeltjes en natuurlijk over de nodige bars en restaurants. Echt een aanrader is het om eens te dineren op een van de dakterrassen van de restaurants. Geniet naast het lekkere eten tegelijkertijd van de prachtige omgeving.

 

Stranden
Het bekende Belcekiz Beach, dat onderdeel is van een nationaal park, ligt omgeven door het groene en indrukwekkende Taurusgebergte. Als u op dit parelwitte zandstrand heeft gelegen, zijn de overige stranden in Turkije over het algemeen minder. De Middellandse Zee is bij Ölüdeniz helderblauw en een genot om in te zwemmen. Omdat vergunningen om hier te bouwen bijna niet te verkrijgen zijn, is het landschap nagenoeg in zijn natuurlijke staat. Tijdens uw vakantie Oludeniz moet u echt bij Belcekiz Beach geweest zijn, maar houdt u er wel rekening mee dat op veel plekken op de zeebodem stenen liggen.

 

Uitgaansleven
Voor de uitgaansliefhebbers is Ölüdeniz niet echt een geschikte plaats. Er kan wel gestapt worden, maar wij raden u aan om daarvoor met een dolmus of een taxi naar Fethiye te reizen. In Fethiye, veertien kilometer verderop, zijn genoeg clubs en bars voor een fantastische stapavond.

 

Klimaat
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden. Doordat Ölüdeniz in een baai ligt en is omringd door het groene Taurusgebergte, waait het er nauwelijks. Klik hier om de weersverwachting Ölüdeniz te bekijken.

 

Watersporten
Elke watersport die u zich maar kunt voorstellen, is te doen in Ölüdeniz. Parasailing, waterfietsen of met een bananaboot over het water jagen; het is allemaal aanwezig. Op het strand zijn enkele verkooppunten om dit soort activiteiten te ondernemen.

 

Snorkelen en Duiken
Zowel snorkelen als duiken zijn in Ölüdeniz goed mogelijk en zonder meer de moeite waard. De vissen die u kunt tegenkomen, zien er prachtig uit met al hun kleuren. Er zijn in Oludeniz ook enkele duikscholen, dus als u niet zoveel ervaring heeft, kunt u dat hier opdoen. Zeker de moeite waard!

 

Jeepsafari
Voelt u zich letterlijk niet als een vis in het water dan is een jeepsafari zeker iets wat u gedaan moet hebben. U rijdt langs de prachtige kust en geniet van al het groen op het Taurusgebergte. Overal in Ölüdeniz zijn wel verkooppunten voor deze stoere activiteit.

 

Bezienswaardigheden Ölüdeniz
Tlos – 39 kilometer vanaf het centrum
Saklikent kloof – 47 kilometer vanaf het centrum
Xanthos – 99 kilometer vanaf het centrum

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign