Lanzarote
Lanzarote
Een vakantie Lanzarote en lastminute vakanties naar Lanzarote boekt u bij Lazy Tours. Lanzarote is van oorsprong een vulkaaneiland maar biedt voor iedere vakantieganger unieke mogelijkheden. Lees meer over Lanzarote...

Lanzarote

Vakantie Lanzarote Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Lanzarote en last minute vakanties naar Lanzarote boekt u bij Lazy Tours. Lanzarote is van oorsprong een vulkaaneiland maar biedt voor iedere vakantieganger unieke mogelijkheden. Bij Lazytours.nl kunt u goedkoop naar Lanzarote, maar ook luxe hotels boeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Het rustige en nagenoeg kale Lanzarote is een zeer populaire vakantiebestemming. Dat komt omdat de temperatuur op het eiland altijd zeer aangenaam is. Heel af en toe wordt het zelfs een beetje heet op Lanzarote. Dat komt vanwege de Calima, een sterke wind afkomstig van de Sahara. Het eiland is zo kaal omdat het, net als de andere Canarische Eilanden, een grote bron van vulkanen is. Lanzarote beschikt over een grote hoeveelheid vulkanen, dat het eiland ook wel vulkaaneiland wordt genoemd. De meest ingrijpbare erupties waren tussen 1730 en 1736, waardoor er hele dorpen compleet zijn verwoest. Maar vrees niet, hoewel sommige vulkanen nog wel actief zijn, worden ze als slapende bestempeld. U kunt dus perfect genieten van de zon, de zee, de prachtige omgeving en de vriendelijke inwoners. En dat allemaal tijdens een fantastische vakantie Lanzarote.

 

Transfertijd
De transfertijd van een van de luchthavens van Nederland naar Lanzarote bedraagt ongeveer 4,5 uur. Eenmaal daar landt u op het vliegveld van de hoofdstad Arrecife, in het oosten van het eiland. Vanuit de hoofdstad duurt het ongeveer drie kwartier om in het zuidwesten van het eiland te komen. Dit is de langste reisafstand, dus een ritje naar andere plaatsen bedraagt minder minuten.

 

Badplaatsen Lanzarote
Costa Teguise
Costa Teguise is een van de mooiste en populairste badplaatsen in het oosten van Lanzarote. Dit heeft allemaal te maken met de veelzijdigheid die de plaats biedt. Het centrum en de boulevard staan garant voor gezelligheid en goede eetgelegenheden. De stranden van Costa Teguise zijn, in tegenstelling tot de meest voorkomende zwarte stranden, hagelwit. Dat er in de buurt van deze badplaats ook nog eens gegolfd kan worden, maakt dit voor vele toeristen de ideale vakantiebestemming tijdens een vakantie Lanzarote.

 

Playa Blanca
We bouwen het even op qua levendigheid. Het uitgaansleven in Playa Blanca is al een stuk gezelliger dan in Costa Teguise. Het centrum en de boulevard zijn ook drukker met alle clubs, bars en restaurants. Ook Playa Blanca beschikt niet over zwarte stranden of zoals de naam doet vermoeden over witte. De badplaats beschikt juist over mooie gele zandstrandjes. Playa Blanca ligt in het zuiden van Lanzarote, waardoor de zonaanbidders zich in deze badplaats melden voor een heerlijk vakantie Lanzarote.

 

Puerto del Carmen
En daar is het: Puerto del Carmen, de grootste badplaats van Lanzarote. Jarenlang was dit een simpel vissersdorpje, maar daar is inmiddels geen sprake meer van. Puerto del Carmen ligt in het oosten van het eiland, iets ten zuiden van het vliegveld. Het beschikt over de grootste zandstranden van het eiland en deze plaats heeft wel de beloofde zwarte zandstranden. Puerto del Carmen bestaat uit allemaal witte huizen, waardoor het zeer Grieks aandoet. Kindvriendelijke stranden, een geweldig uitgaansleven en een gezellig winkelcentrum maken van deze plaats een prima vakantie Lanzarote.

 

Stranden
Lanzarote beschikt over allerlei soorten stranden. Natuurlijk zijn de gele zandstranden in grote getale aanwezig, maar in enkele plaatsen liggen zelfs hagelwitte zandstranden, waar u heerlijk weg kunt dromen in dit paradijselijke stukje natuur. Een vulkanische eiland zou geen vulkanisch eiland zijn zonder zwarte stranden. Deze danken hun kleur aan het lavagesteente. Op vrijwel alle stranden zijn ligbedjes en parasols te huren. Soms zijn er veel watersporten te doen en kunnen vakantiegangers tijdens een vakantie Lanzarote een waterfiets huren.

 

Uitgaansleven
Zoals gezegd is het uitgaansleven op de ene plek wat leuker dan op de andere. Puerto del Carmen spant qua gezelligheid en levendigheid de kroon. Het is bekend dat er nergens anders op Lanzarote zo gezellig kan worden gefeest. Op zich ook best logisch, aangezien er in deze badplaats de meeste bars, cafés en clubs zijn. Natuurlijk kan er in plaatsen zoals Playa Blanca ook leuk worden gestapt, maar daar is het allemaal net iets rustiger.

 

Klimaat en weer
Lanzarote wordt natuurlijk niet voor niets vaak en graag bezocht. De temperaturen op het eiland zijn het hele jaar door zeer aangenaam tot zelfs behoorlijk warm. Af en toe steekt een oostenwind op. Hier in Nederland wordt het dan koud, op Lanzarote wordt het dan juist warmer vanwege de hoge temperatuur uit de Sahara die de wind met zich meeneemt. Een wintervakantie Lanzarote is ook zeer geschikt, omdat het in de winter alsnog erg warm is op het eiland. Klimaat en weer in Lanzarote

 

Activiteiten
Watersporten
Watersporten zijn sowieso prima uit te voeren rondom de Canarische Eilanden. En ook zeker in de oceaan aan de oostkust van Lanzarote. Er staat daar vrijwel constant een aardige wind, waardoor kitesurfers en windsurfers hier heerlijk aan hun trekken komen.

 

Golfen
Zoals gezegd kunt u tijdens uw vakantie Lanzarote ook golfen. Dit kan in de plaatsen Costa Teguise en in Puetro del Carmen. Beide golfcourses beschikken over een 18-holes golfbaan, met een par van 72. Het is uitdagend voor jong en oud, beginners en gevorderden.

 

Duiken
Duiken rondom Lanzarote wordt geregeld bestempeld als dé duiklocatie van Europa. Er is veel boeiends te zien, zoals scheepswrakken en haaien. Wellicht treft u ook nog bijzondere walvissen die vaak rond de Canarische Eilanden zwemmen. Om te mogen duiken in een van de duiklocaties van Lanzarote moet u wel over een vergunning beschikken.

 

Bezienswaardigheden
Grotten op Lanzarote
Lanzarote beschikt over twee grotten die allebei zeer de moeite van het bezoeken waard zijn. De eerste grot is Los Verdes dat in Haria ligt, in het noorden van het eiland. Deze grot is ontstaan door een uitbarsting van de vulkaan Monte de la Corona. De andere grot heet Los Jameos del Agua. Het is een bijzondere grot met binnenin een groot meer waarin een kreeftensoort, Jameitos, leeft die alleen hier voorkomt. Het is een interessante wandeling waar u veel informatie krijgt over de grotten en de vulkanen.

 

Kasteel San Gabriel
Het kasteel San Gabriel ligt in de hoofdstad Arrecife en werd in de zestiende eeuw gebruikt als verdedigingsvesting tegen de piraterij. Tegenwoordig beschikt het kasteel over allerlei soorten kunst en staat dus te boek als museum, een archeologisch museum welteverstaan. Het kasteel is tevens een astronomisch observatorium.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign