Marrakech

Vakantie Marrakech Prijzen en beschikbaarheid »

Wanneer u tijdens een vakantie Marrakech bezoekt waant u zich in een sprookjeswereld. In Marrakech is altijd wel iets te beleven en neemt u de stad in zich op met al uw zintuigen. In de stad vindt u mooie moskeeën, paleizen, fonteinen en mozaïeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Marrakech is de stad van Marokko. Het ligt in het westen van Marokko aan de voet van het Atlasgebergte en staat te boek als een van de vier koningssteden, samen met Fez, Meknes en hoofdstad Rabat. Marrakech is een populaire vakantiebestemming die vooral in trek is bij natuur- en cultuurliefhebbers. Djemaa el Fna, de indrukwekkende medina is één van de topattracties in de stad.

 

Transfertijd
Vanuit Amsterdam vertrekt er ongeveer wekelijks een vlucht naar de luchthaven van Marrakech. Dit is ideaal als u een vakantie Marrakech wilt genieten. Uw transfertijd zal daardoor aan de lage kant zijn. Een vlucht naar Marokko duurt ongeveer vier uur.

 

Centrum
Het centrum van Marrakech is heel bijzonder. Omringd door de indrukwekkende stadsmuur ligt middenin het centrum de medina. Op dit plein vindt u straatartiesten, marktkraampjes en heel veel cultuur. De medina behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO en tijdens uw vakantie Marrakech begrijpt u wel waarom.

 

Stranden
Marrakech ligt niet aan de kust, waardoor het logischerwijs geen stranden heeft. De dichtstbijzijnde badplaats heet Safi en ligt 150 kilometer ten westen van Marrakech. Marrakech is dus geen strandvakantie!

 

Uitgaansleven
Marrakech is misschien wel dé uitgaansstad van Marokko. Niet alleen vanwege de clubs en de bars, maar vooral het avondleven op het plein in de medina. De heerlijke restaurants met lokale gerechten, volksvoorstellingen en bijzondere muziekoptredens vormen het straatbeeld.

 

Klimaat en weer
Marrakech is een zeer warme vakantiebestemming. Een vakantie Marrakech kan ook beter niet in de zomer worden gehouden, omdat de temperatuur in de plaats dan heel hoog oplopen. De zuidelijke wind is hier de oorzaak van. Deze wind komt uit de Sahara en zorgt voor de hoge temperaturen en soms zelfs zandstormen. Klimaat en weer Marrakech

 

Activiteiten
Jeep safari
Wat is er stoerder dan met een jeep door de woestijn van Marokko te scheuren? Niets! En dat weten de inwoners van Marrakech ook. Onder leiding van een begeleider mag u in karavaan door de Sahara rijden. Niet duur en een super ervaring!

 

Atlasgebergte
Voor natuurliefhebbers en sportliefhebbers is een vakantie Marrakech de ideale vakantiebestemming. Marrakech ligt aan de voet van het Atlasgebergte die uitstekend te bewandelen is. Eenmaal op een bepaalde hoogte kunt u genieten van het adembenemend mooie uitzicht. Vergeet uw fotocamera niet!

 

Bezienswaardigheden
Djemaa el Fna
Zoals hierboven al even is benoemd is Djemaa el Fna een must see. De enorm indrukwekkende medina van Marrakech is de plaats waar u moet zijn. Slangendansers, muzikanten en heel veel verschillende eettentjes maken het plein tot een ware attractie en bezienswaardigheid op zich.

 

Saadische graven
Misschien wel de drukst bezochte bezienswaardigheid van heel Marrakech: de Saadische graven. Hier vindt u tijdens uw vakantie Marrakech allerlei mausoleums met meer dan 200 graven. Vele leden van de Koninklijke Saadische familie liggen hier begraven, waardoor het er ook vaak zo druk is.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Marrakech

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign