Portugal

Vakantie Portugal Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Portugal in is zeer geschikt als u een zonvakantie zoekt. Wij bieden goedkope vakanties naar Portugal aan. Met name in de zomermaanden is Portugal een geweldige vakantiebestemming. Wilt u echter goedkoop naar Portugal, dan kunt u het beste buiten de schoolvakanties boeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie Portugal is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Portugal is het land van de haan. Overal kunt u dit landelijke symbool kopen dat voor een onvoorstelbaar grote hoeveelheid geluk staat. Stedenvakanties in hoofdstad Lissabon en havenstad Porto zijn populair, maar ook in het gebied rondom Lissabon en natuurlijk de Algarve zijn fantastische vakantieplekken voor zon, strand en zee. Dit zijn de beste locaties tijdens een vakantie Portugal. U moet vooral de cultuur eens proeven in dit prachtige land en genieten van het altijd lekkere weer. Al met al is een zonvakantie Portugal uitermate populair onder de Nederlandse vakantieganger.

 

Cultuur Portugal
De belangrijkste culturele Portugese invloeden komen voort uit de periode dat Portugal heer en meester was op de oceaan eeuwen geleden. Dit ziet u tijdens een vakantie Portugal terug in het eten en de ingrediënten. Maar ook culturele bezienswaardigheden zoals Torre de Belem in Lissabon zijn zeer populair voor een bezoekje. Misschien wel het bekendste stukje cultuur is de muziek van het land. De zogeheten fado, is een voor het oor warrig klinkende muzieksoort. Dat komt door het ontbreken van een vaste maatsoort.

 

Religie Portugal
Hoewel Portugal een godsdienstvrijheid kent, is toch ongeveer 80-85% van de inwoners katholiek. Het overige percentage bestaat uit atheïsten, protestanten, joden en hindoes.

 

Eten en drinken Portugal
De belangrijkste ingrediënten bij het eten zijn kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes. De Portugezen scoorden deze ingrediënten van over heel de wereld tijdens hun ontdekkingstochten. In het land zelf vindt u tijdens uw vakantie Portugal veel olijfbomen, sinaasappelbomen en grote akkers met allerlei soorten groenten. Vleesgerechten zijn populair maar doen onder voor de vele visgerechten waaraan het land kan komen vanwege de vele visserij. Een driegangenmenu bestaat in Portugal uit soep vooraf, vlees of vis met aardappeltjes of rijst en een salade als hoofdgerecht en als nagerecht fruit, ijs, pudding en mousse.

 

Feestdagen Portugal
De grootste nationale feestdag is 10 juni, omdat op die dag in 1580 de bekendste landelijke dichter stierf. Zijn naam was Luís de Camões en hij heeft talloze gedichten geschreven. De datum van zijn sterven heet Portugal-dag en Portugezen vieren de hele dag feest. Een andere zeer belangrijke feestdag is Kerstmis. Alle Portugezen zijn dan bij hun familie en andere naasten en hechten heel veel waarde aan deze samenkomst. Op kerstavond eten Portugezen samen een avondmaaltijd, die uit gekookte bacalhau (gezouten kabeljauw), gekookte aardappelen, kool en eieren bestaat.

 

Geschiedenis Portugal
Portugal maakte eeuwen geleden naam door vele landveroveringen door ontdekkingsreizigers en andere zeevaarders. Het land heeft voor de vijftiende eeuw veel landen en gebieden veroverd, zoals Brazilië, Mozambique, Angola en talloze eilanden, zoals de Azoren en de Kaapverdische Eilanden. Doordat Portugal in de zestiende eeuw als marionet van Spanje werd gezien, vielen Nederland en Engeland het land aan, waarna het langzaamaan zijn glorie zag verliezen. De aardbeving in 1755, die Lissabon nagenoeg vernietigde, de bezetting door Napoleon en de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822 maakten van Portugal een steeds zwakker land.

 

Natuur en omgeving Portugal
Flora en fauna Portugal
Portugal is zeer divers als het gaat om het natuurlijk schoon van het land. Het noordelijke deel van Portugal is mooi groen en net onder de rivier de Taag, bij Lissabon, wordt het naarmate de route vordert naar het zuiden steeds droger. U treft in het noorden tijdens uw vakantie Portugal mooie kastanjebomen, eiken, esdoorns en berken. Rondom de Taag is het bloemengehalte erg hoog en vindt u bijvoorbeeld amandelbomen. Het zuiden daarentegen is weer rijk aan sinaasappelbomen. Tijdens uw zomervakantie Portugal moet u echt eens een sinaasappel hebben geproefd, want wat zijn die lekker zeg! Portugal heeft ook bijzondere dieren in het land rondlopen, -zwemmen en -vliegen. Wolven, lynxen en arenden zijn wel heel zeldzaam en u mag zich gelukkig noemen wanneer u er één treft. De vos en de Iberische haas is door heel Portugal te vinden, dus er bestaat een grote kans dat u deze dieren ziet.

 

Stranden Portugal
De stranden tijdens uw vakantie Portugal zijn redelijk divers. De kust in het noorden en het westen bestaan uit groenbegroeide kliffen en mooie zandstranden. De zuidelijke kust, de Algarve, is wat droger en bestaat uit kale, dorre rotsklippen die op enkele plekken tot behoorlijke hoogten pieken. Hier zijn de stranden heel groot. Brede en lange stranden en dus genoeg plek voor u en uw handdoek. Een lekkere strandvakantie Portugal kunt u het beste in de Algarve vieren. Informatie over het weer in Portugal

 

Werelderfgoederen Portugal
Tijdens uw vakantie Portugal heeft u goede kans enkele werelderfgoederen tegen het lijf te lopen. In Portugal en zijn eilanden zijn ongeveer vijftien van dit soort bijzondere monumenten, plaatsen en kloosters te vinden. Het bekendste werelderfgoed is zonder twijfel het klooster van Batalha, dat in Batalha ligt, ten westen van Portugal. Het klooster is gebouwd ter ere van de overwinning van de Portugezen op de Castilianen (Centraal- en Noord-Spanje) in 1385. Bent u in de buurt van Batalha, moet u dit prachtige kunstwerk tijdens uw vakantie Portugal echt eens bezoeken.

 

Geldzaken Portugal
Valuta
Net als wij in Nederland betaalt u in Portugal met de Euro.

 

Pinautomaten
Portugal beschikt over aardig wat pinautomaten. Hierdoor kunt u op de meeste plekken wel geld pinnen. Enkele Portugese pinautomaten, die multiblanco’s worden genoemd, vragen om een 6-cijferige pincode. Hier kunt u gewoon uw 4-cijferige pincode invullen. Omdat buitenlandse pinautomaten nog wel eens dienst weigeren en in de ergste gevallen uw pinpas inslikken, is het raadzaam voordat u op vakantie gaat toch alvast wat geld contant bij u te hebben.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants meestal geaccepteerd.

 

Fooien
In Portugal betekent het geven van een fooi dat u tevreden bent met de goede service. Daarentegen staat het geven van geen fooi voor: ik ben niet geheel tevreden met uw bewezen diensten.

 

Praktisch informatie Portugal
Tijdsverschil
In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland en op de Azoren zelfs twee uur vroeger.

 

Reisduur Portugal
Voor een vakantie Portugal hoeft u niet bepaald lang in het vliegtuig te zitten. De Azoren liggen het verste weg, waardoor u hiervoor ongeveer vier uur in het vliegtuig moet zitten. Madeira is in 3,5 uur te vliegen, terwijl het zuiden van Portugal al in twee uur en drie kwartier te overbruggen is. Lissabon en Porto zijn in ruim twee uur te bereiken.

 

Legitimatie
Omdat Portugal in Europa ligt, volstaat een legitimatie met een ID-kaart. Natuurlijk kunt u het land ook in met een geldig paspoort.

 

Visum
Als u naar Portugal reist, hoeft u geen visum te kopen.

 

Taal
Portugal beschikt over zijn eigen taal: het Portugees. Portugees is een taal die door veel mensen wordt gesproken. Ruim 200 miljoen bewoners van deze aarde spreken de taal en dat komt allemaal door de veroveringen van Portugal eeuwen geleden. Portugees is overigens een vreemde taal, aangezien het over een idioom beschikt voor mannen en een voor vrouwen. Het woord ‘bedankt’ is in het Portugees ‘obrigado’, althans voor de mannen. De vrouwen zeggen ‘obrigada’. Omdat de Portugezen dit toch ook wel nutteloos vinden, spreken beide geslachten de laatste letter niet meer zo nadrukkelijk uit, waardoor de woordconstructie zoiets als ‘obrigade’ wordt.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
U kunt het kraanwater tijdens een vakantie Portugal drinken, maar vanwege de grote hoeveelheid ijzer en kalk is dit niet erg smakelijk. Sommige vakantiegangers kunnen er tijdens hun vakantie Portugal helemaal niet tegen en worden er zelfs ziek van. Het drinken van kraanwater is dus geheel op eigen risico. Wat u kunt doen is flessen water in de supermarkten kopen. Goedkoop en gezond!

 

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is in Portugal prima geregeld. Zeker in de grote steden rijden er bussen, metro’s en trams. Tussen de grote steden Porto, Lissabon en Coimbra liggen uitstekende treinverbindingen en de grotere plaatsen in de Algarve zijn prima met lijnbussen te bereiken.

 

Beste reistijd
Het hele jaar door kunt u naar Portugal boeken. Sommige mensen overwinteren in Portugal, echter zijn de temperaturen dan niet erg hoog. Het aanbod naar Portugal is het grootste in de zomervakantie maar ook in de meivakantie raden wij Portugal zeker aan. Wilt u goedkoop naar Portugal, dan zit u bij Lazytours.nl in ieder geval goed.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Portugal

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign