Sousse

Vakantie Sousse Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Sousse en all inclusive Sousse boekt u bij Lazy Tours. Het plaatsje heeft een schilderachtige, sfeervolle binnenstad met smalle en gedeeltelijk overdekte straatjes met winkels (soukhs). Vakantie Sousse biedt alles. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie Sousse is een van de populairste vakantiebestemmingen van Tunesië. Op vakantie naar deze heerlijke havenplaats, die in het oosten van Tunesië ligt, is iets wat toeristen graag doen. Sousse beschikt over een sfeervolle binnenstad met gedeeltelijk overdekte winkelstraatjes. Sousse ligt ongeveer 140 kilometer ten zuiden van hoofdstad Tunis en telt maar liefst 174.000 inwoners. Vanwege de vele mogelijkheden en de hagelwitte stranden is Sousse enorm in trek.

 

Transfertijd
Een vlucht van Nederland naar Sousse duurt ongeveer drie uur. U kunt het beste vliegen op Monastir, aangezien die luchthaven aanzienlijk dichter bij Sousse ligt dan het vliegveld van hoofdstad Tunis. De transfertijd vanuit Monastir duurt ongeveer een half uurtje.

 

Centrum Sousse
Sousse beschikt over een gezellig en typische Arabisch centrum. Veel mensen, veel marktkramen en veel eten. Een deel van de winkels met souvenirs, sieraden en kleding is te vinden in een overdekte passage.

 

Stranden Sousse
Het strand voor Sousse heet Boujaafar strand en bestaat uit zeer fijn hagelwit zand waarop u zich in een droom waant. Het mooie aan dit strand is dat het geleidelijk afloopt in zee, waardoor het zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen. Op het strand zijn bars te vinden en kunt u ook ligbedden huren. Parasols zijn overigens gratis.

 

Uitgaansleven Sousse
Een vakantie Sousse heeft een aardig uitgaansleven. Het is niet zo spectaculair als het elders kan zijn in Tunesië. Maar dat betekent niet dat er niets mogelijk is in deze populaire plaats. Er zijn genoeg bars en kroegen waar iedereen terecht kan voor een lekker drankje en goede muziek. Natuurlijk zijn er ook een paar clubs te vinden voor de echte feestbeesten.

 

Klimaat en weer Sousse
Sousse ligt aan de juiste kant van Tunesië. Een vakantie Sousse zal u dan ook niet in extreme hitte meemaken. Dit komt door het mediterrane klimaat dat daar heerst. Veel zon en gemiddelde temperaturen van rond de dertig. Wat wilt u nog meer? Klimaat en weer Sousse

 

Activiteiten Sousse
Quad Tour
Heel erg populair is de quad tour door een deel van Tunesië. Vooral onder jongeren is deze activiteit zeer populair, maar ook gezinnen kunnen er een leuke dagje uit van maken. Ontdek op uw eigen ruige wijze het landschap en de culturele aspecten van Tunesië. Een quad tour maakt een vakantie Sousse helemaal fantastisch.

 

Markt op zondag
Eigenlijk is er elke zondag wel markt in Sousse. Dit is hartstikke leuk en u vindt daar de bijzonderste en lekkerste ingrediënten. Hebt u geen all inclusive vakantie en wilt u tijdens uw vakantie Sousse eens heerlijk voor uzelf koken, dan kan dat met deze smaakvolle ingrediënten. Natuurlijk zijn er ook tapijten, kleren en souvenirs te koop.

 

Bezienswaardigheden Sousse
Ribat
Wilt u iets Arabisch zien tijdens uw vakantie Sousse bezoek dan zeer beslist de ribat van Sousse. De ribat is een fort dat ten tijde van de islamitische verovering van Noord-Afrika dienst deed als beveiligingsplek. In Sousse staat de best bewaard gebleven ribat, waardoor een bezoek aan deze wellicht de voorkeur krijgt boven een bezoekje aan de oudste ribat van Tunesië, die in Monastir staat.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign