Ohrid

Vakantie Ohrid Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Ohrid en last minute vakanties naar Ohrid boekt u bij Lazy Tours. Ohrid is het toeristische centrum van Macedonië. Het meer van Ohrid is de grootste trekpleister van de regio en is het bezoeken meer dan waard. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie naar Ohrid is een ideale en goedkope vakantie voor jongeren en voor gezinnen met kinderen. De meest populaire plaats van Macedonië is Ohrid en dat is ook zeer logisch. Ohrid ligt in een prachtige groene natuur aan het Meer van Ohrid. Dit is een erg groot meer van ongeveer 15 kilometer bij 30 kilometer. In dit mooie stuk natuur leven ook bijzondere dieren, zoals slangen en de lynx. In Ohrid zelf is het ook goed vertoeven. Dit is de grotere plaats in het zuidwesten van Macedonië dus het centrum is ook van alle behoeften voorzien. Een vakantie Ohrid? Ideaal voor jong en oud!

 

Transfertijd
De vlucht van Nederland naar Macedonië duurt ongeveer 2,5 uur. U vliegt naar alle waarschijnlijkheid naar de luchthaven van Ohrid zelf en dat scheelt u aanzienlijk in de transfertijd naar uw verblijf in Ohrid. Anders vliegt u naar de hoofdstad Skopje. Dan bent u toch al gauw 2,5 uur onderweg.

 

Centrum van Ohrid
Ohrid is een redelijk ontwikkelde stad met onder meer een eigen ziekenhuis. De stad kenmerkt zich vooral door de enorme hoeveelheid cultuur. Beweert wordt dat er 365 heilige plekken en plaatsen zijn in de stad; voor iedere dag dus één. Tijdens uw vakantie Ohrid zult u geen grote winkel tegenkomen, maar wel zeer gezellige en leuke marktjes. Hier kunt u genieten van de streekproducten.

 

Stranden Ohrid
Een strand zult u niet vinden tijdens uw vakantie Ohrid. Althans, niet aan zee. Ohrid ligt aan het Meer van Ohrid waar een kiezelstrand langsloopt. Een strand bij een meer dus. Dit meer is prachtig. Helderblauw water en heerlijk van temperatuur. Het is raadzaam om tijdens uw vakantie waterschoenen te dragen in dit meer. De bodem van het Ohridmeer is namelijk bedekt met stenen en grote keien.

 

Uitgaansleven Ohrid
Van het wilde uitgaansleven zoals in Salou of Alanya is in Ohrid geen sprake. Maar saai is het er niet. Als de avond valt in Ohrid begint de gezelligheid op gang te komen. In het mooie Ohrid zijn enkele bars en kroegen te vinden en een leuke boulevard met kwalitatief goede eettentjes langs het water.

 

Klimaat en weer Ohrid
Bij het Meer van Ohrid heerst een mediterraan klimaat. In de rest van het land is dat niet zo. Tijdens uw vakantie Ohrid zijn er dus warme zomers en milde winters. Klimaat en weer Ohrid

 

Activiteiten in Ohrid
Meer van Ohrid
Er is genoeg te doen op en rondom het Meer van Ohrid. Er zijn genoeg diersoorten die u tijdens het snorkelen kunt zien, maar die gewoon op en naast het water leven, zoals watervogels. U kunt tijdens uw vakantie Ohrid ook genieten van een boottocht op het meer.

 

Excursie naar Albanië
Tijdens uw vakantie Ohrid bent u vlak bij de Albanese grens, waardoor het erg makkelijk en interessant is om een andere cultuur en natuur te ontdekken. Op vakantie naar Macedonië, maar ook nog een dag in Albanië verblijven. Wat een leuk vooruitzicht!

 

Bezienswaardigheden Ohrid
Ohrid
Voor cultuur hoeft u niet ver te speuren. U trekt gewoon de stad in en u hoeft alleen maar om u heen te kijken. Overal ziet u kerken, fresco’s en andere culturele bezienswaardigheden, zoals het indrukwekkende amfitheater en de schitterende kloosters. Er wordt gezegd dat er 365 heilige plekken zijn, zodat inwoners op iedere dag naar andere heilige plekken kunnen om te bidden.

 

Natuurreservaat Galicica
Enkele kilometers ten zuiden van Ohrid ligt het natuurreservaat Galicica. Dit gebied grenst ook aan het Meer van Ohrid en als u van natuur houdt, moet u deze natuurberg zeker bezoeken. Er is veel groen te vinden die voor de nodige verkoeling zorgen. En dierenliefhebbers opgelet: er zijn heel veel slangen te vinden en zelfs de lynx loopt daar rond. Hoewel de kans klein is dat u het symbool van Macedonië ziet, aangezien er wereldwijd nog maar ongeveer honderd leven.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign