Ibiza

Vakantie Ibiza Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Ibiza en last minute naar Ibiza boekt u bij Lazy Tours. Je kunt er in alle rust genieten van de prachtige woeste natuur, maar ook uitgaan tot in de vroege uurtjes in één van de vele clubs. Ibiza, een eiland met vele mogelijkheden. Ibiza staat bekend als een relatief duur eiland, echter kunt u ook gewoon goedkoop naar Ibiza via Lazytours.nl. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Ibiza is het overweldigende partyeiland van Spanje dat ten oosten van het vaste land in de Middellandse Zee ligt. Ibiza maakt deel uit van de eilandengroep de Balearen, die uit Mallorca, Menorca, Formentera, Cabrera en dus Ibiza zelf bestaat. Van links naar rechts is de ligging van de eilanden als volgt: Ibiza, Formentera, het kleine eiland ten zuiden van Ibiza, Mallorca, Cabrera is het mini-eilandje dat daar weer ten zuiden van ligt, en tot slot Menorca. Maar Ibiza dus, partyeiland, grootste uitgaansfeesten, prachtige stranden, goed eten, schitterende natuur, de mooiste zandstranden en kraakhelder lichtblauw zeewater. Een vakantie Ibiza is niet alleen voor jongeren die willen feesten. Ook gezinnen met kinderen, stelletjes en ouderen bezoeken graag dit mooie Spaanse eiland.

 

Steden Ibiza
Ibiza-stad en Playa d’en Bossa
De hoofdstad van Ibiza is Ibiza-stad, ook wel Eivissa genoemd, en is de populaire stad waar het feesten en het wilde nachtleven perfect samengaan. Ibiza-stad beschikt over een aardig grote haven waar de meest luxueuze jachten in liggen. Tijdens een wandeling langs de bootjes aan de ene kant staan er aan de andere kant de duurste Porsches en Lamborghini’s. Bij de haven staan de duurste restaurants en hotels waardoor hier alle luxe is te vinden. Langs de kust ten zuiden van het eiland ligt het prachtige geelgekleurde zandstrand Playa d’en Bossa. Langs dit strand staan alle hotels en appartementen die een schitterend uitzicht bieden over de kraakheldere Middellandse Zee. Voor een onvergetelijke uitgaansvakantie is de hoofdstad van Ibiza dé ideale vakantiebestemming.

 

Cala Gracio, Cala Llenya en Cala Llonga
Drie overige vakantiebestemmingen tijdens een vakantie Ibiza zijn Cala Gracio, Cala Llenya en Cala Llonga. Dit zijn de badplaatsen waarvoor de grote sterren van deze wereld zo graag naar Ibiza reizen. Alle drie de Cala’s liggen in een schitterende, rustgevende baai omgeven door pijnbomen, waardoor de kleuren groen, geel en blauw prachtig in elkaar overlopen. Deze dorpen zijn bij lange na niet zo levendig als de hoofdstad dus de echte stappers zullen naar Ibiza-stad moeten reizen tijdens een vakantie Ibiza. De overige vakantiegangers kunnen perfect in deze drie Cala’s liggen. Omdat Ibiza niet heel groot is, liggen de Cala-plaatsen niet heel ver bij de hoofdstad vandaan. Zo liggen Cala Llonga en Cala Gracio ongeveer twaalf kilometer verwijderd vanaf Ibiza-stad.

 

Stranden Ibiza
Ibiza heeft ongeveer tachtig stranden, wat behoorlijk veel is voor een naar verhouding klein eiland. De stranden variëren van de fijnste zandstranden tot en met prachtige kiezelstranden waar toeristen goed kunnen duiken. Het bekendste strand ligt ten zuiden in het verlengde van de hoofdstad Ibiza-stad en heet Playa d’en Bossa. Het is een lang zandstrand met een bar en enkele palmbomen. Het zeewater is azuurblauw gekleurd en in zee liggen enkele rotsen en dwalen lange slierten zeewier waar veel soorten gekleurde vissen leven. Dus ook de toeristen die langs de kust willen snorkelen, komen tijdens een vakantie Ibiza aan hun trekken.

 

Uitgaansleven Ibiza
Dit behoeft toch geen uitleg? Werkelijk alles wat met uitgaan, stappen, drinken, feesten, zuipen en beesten te maken heeft, kan op Ibiza. Het eiland is the place to be voor een onvergetelijke uitgaansvakantie. Ibiza beschikt over heel veel grote clubs waar van de DJ’s de groten der aarde komen. Tiësto, Armin van Buuren en David Guetta zijn ’s zomers met enige regelmaat te vinden in de vetste clubs van Ibiza.

 

Klimaat en weer Ibiza
Op Ibiza heerst een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers erg warm zijn en milde winters. Tijdens de zomers valt er zeer weinig regen, maar kan er af en toe wel een enorme onweersbui plaatsvinden. Overwinteren op Ibiza is ook zeer populair onder de vakantiegangers, vanwege de warme zon die er daar ’s winters staat. Klimaat en weer Ibiza

 

Activiteiten Ibiza
Wandeling of fietstocht
Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een vakantie Ibiza, maar het eiland leent zich uitstekend voor een wandeling of een fietstocht. Zeker langs de kustlijn met zijn prachtige stranden is het een genot om even uit te waaien of in alle rust te wandelen. Het eiland is met al zijn pijnbomen redelijk heuvelachtig dus een wandel- of fietstocht vervolgt zich in een mooie groenbegroeide natuur.

 

Duiken
Het duiken rondom Ibiza is misschien niet zo indrukwekkend als in de Rode Zee van Egypte. Toch is het zeker de moeite waard eens een duik te nemen tijdens een vakantie Ibiza. Ontdek onder water de gezonken scheepswrakken en spot dieren zoals octopussen, zeeschildpadden en zelfs dolfijnen.

 

Golfen
Club de Golf Ibiza is de enige golfbaan op Ibiza en kent een 9-holes golfbaan en een 18-holes golfbaan. Beide banen zijn voor de minder geoefende golfer een zware klus. De 18-holes is zeker uitdagend te noemen en is alleen weggelegd voor de gevorderde golfer.

 

Bezienswaardigheden Ibiza
Boottocht naar Es Vedra
Het bijzondere eilandje ten zuidwesten van Ibiza heet Es Vedra. Op deze 400 meter hoge berg die uit zee piekt, is een beschermd natuurgebied. Op deze bergtop leeft een kleine blauwgekleurde hagedissensoort die nergens anders ter wereld voorkomt. Ook broeden er op Es Vedra de zeldzame koraalmeeuw en de vale pijlstormvogel, die dat alleen in Balearen doen. Houdt u er wel rekening mee dat een bezoekje aan Es Verdra een enorme klim betekent. U kunt hier alleen komen met een georganiseerde excursie.

 

Boottocht naar Formentera
Een boottocht van een half uur naar het zuiden en u komt aan op Formentera, het kleinere buureiland onder Ibiza. Mocht u een dag aan de drukte willen ontkomen, breng dan een dagje door op dit mooie, groene eiland. Wist u dat het hier op de meeste plekken heel gebruikelijk is naakt over het strand te wandelen en naakt op uw handdoekje te liggen? Voor ieder wat wils!

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign