Nuweiba

Vakantie Nuweiba Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Nuweiba en last minute vakanties naar Nuweiba boekt u bij Lazy Tours. Nuweiba ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken of luieren aan het strand. In Nuweiba kan het allemaal. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Nuweiba is bijna tien kilometer lang en kan worden opgedeeld in drie delen. In het noorden van Nuweiba ligt Tarabin, een bekende plek voor de toeristen. Direct daaronder ligt Nuweiba-stad waar u kunt winkelen en in restaurants kunt eten. Dan is er een deltagebied waar alle all inclusive hotels staan en in het zuiden ligt het gebied met de haven en de tentenkampen van de bedoeïen, ook wel Muzeina genoemd. Hier verblijven backpackers ook meestal. De toeristen kunnen terecht in de all inclusive hotels langs de kust in de Rode Zee. In de zee voor Nuweiba ligt een prachtig koraalrif. Neem om die reden uw snorkelset mee of huur lokaal duikspullen. Een vakantie Nuweiba is rust gecombineerd met activiteiten. Gezinnen met kinderen maar ook vriendengroepen bezoeken Nuweiba graag.

 

Transfertijd
Het voordeligst voor u is om via Taba International Airport te vliegen. Het kan zijn dat uw vliegtuig in Sharm el-Sheikh landt, dan moet u 145 kilometer rijden voordat u op de plaats van bestemming bent. Vanaf het vliegveld van Taba is het nog geen negentig kilometer rijden.

 

Centrum Nuweiba
Nuweiba is niet geschikt om te shoppen. Er zijn wel een paar winkeltjes, maar dat blijft vooral beperkt tot souvenirs. In het centrum zijn ook enkele restaurantjes en bars te vinden, maar heel groots is het niet. Even een bericht aan de vrouwen: ga niet in korte kleding of bikini door het centrum lopen. Egypte is behoorlijk conservatief en dit zal dan ook niet gewaardeerd worden. Bij het strand is schaars gekleed rondlopen in de buitenlucht natuurlijk geen probleem.

 

Stranden
Het zal u misschien verwonderen maar in een van de grootste woestijnlanden van Afrika is het strand aan Nuweiba voor een deel bestaande uit kiezelstenen. De zee bestaat uit koraalriffen die u vanaf een hogere plek kunt zien liggen. Het is een schitterend gezicht en onder water wordt het alleen nog maar mooier. Het koraal in alle kleuren inclusief vissen in kleuren van de regenboog doen uw vakantie Nuweiba niet snel doen vergeten. Klimaat en weer in Nuweiba

 

Uitgaansleven
Het uitgaansleven in Nuweiba stelt niet heel veel voor. Zoals gezegd zijn er enkele bars in het centrum, maar de echte feestgangers komen bedrogen uit bij een vakantie Nuweiba. De mogelijkheid bestaat dat er in de all inclusive hotels wel een disco aanwezig is.

 

Activiteiten
Snorkelen en duiken
Voor het grote deltagebied ligt in de Rode Zee een zeer indrukwekkend koraalrif. Bent u benieuwd hoe de onderwaterwereld er uitziet? Neem dan zeer beslist uw duikbril mee. In het koraal zwemmen de mooiste vissen in alle kleuren van de regenboog. U kijkt ongetwijfeld uw ogen uit, zeker als u nog nooit boven een rif heeft gezwommen. Een vakantie Nuweiba biedt ook de mogelijkheid tot duiken bij een duikschool. Als u uw duikersbrevet heeft, misstaat het niet om in de Rode Zee ook eens te gaan duiken.

 

Tocht door de woestijn per voertuig of kameel
Wie eens iets wil zien dan stranden en kraakhelder water moet eens de woestijn intrekken per gemotoriseerd voertuig of per kameel. Bij dat laatste krijgt u het gevoel dat u als een echte nomade langs de fata morgana’s trekt en bij dat eerste ervaart u hoe het is om mee te doen aan de Dakar Rally.

 

Bezienswaardigheden
Katharina klooster
Een van de beste bewaard gebleven kloosters van de wereld is het Katharina klooster nabij Nuweiba. Het is een Byzantijns klooster uit het jaar 527 en het geheel is vrij groots opgezet. Het is zonder meer een bezoekje waard tijdens een vakantie Nuweiba. U ziet onder meer een bibliotheek met oude manuscripten, mozaïeken en prachtige schilderingen.

 

Meerdaagse excursie naar de piramides
Tijdens uw vakantie Nuweiba kunt u de piramides bezoeken. Het is wel belangrijk te weten dat de Piramides in de buurt van de hoofdstad Caïro liggen, wat op ruim zeven uur rijden vanaf de kustplaats Nuweiba ligt. Het beste kunt u dan ook een tweedaagse excursie boeken indien u te Piramides wenst te bezoeken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign