Lesbos
Lesbos
Vakantie Lesbos en lastminute vakanties naar Lesbos boekt u bij Lazy Tours. Het eiland heeft een gevarieerd landschap met dichte bossen en olijfboomgaarden. De baaien van Skala Kallonis en Gera Bay zijn kenmerkend voor het eiland en haar vorm. Lees meer over Lesbos...

Lesbos

Vakantie Lesbos Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Lesbos en last minute vakanties naar Lesbos boekt u bij Lazy Tours. Het eiland heeft een gevarieerd landschap met dichte bossen en olijfboomgaarden. De baaien van Skala Kallonis en Gera Bay zijn kenmerkend voor het eiland en haar vorm. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Lesbos is een van de grootste eilanden van Griekenland en ligt met zijn 85.000 inwoners ten westen van Turkije op enkele kilometers van het Turkse vaste land. Het eiland is bekend vanwege de Golf van Geras en de Golf van Kolpos Kallonis. Het scheelt respectievelijk 500 meter en een kilometer of beide golven waren niet verbonden met de Middellandse Zee. Hierdoor is de zee in de baaien rustig en dus zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De baaien zijn ontstaan uit gezonken vulkanen die nu rijk zijn aan sardines. De grond rondom de zee is heel vruchtbaar en bebost, wat ervoor zorgt dat er rond de elf miljoen olijfbomen op het eiland te vinden zijn. Een vakantie Lesbos is een typische Griekse vakantie met veel cultuur, flora en fauna en prachtige stranden.

 

Steden Lesbos
De hoofdstad Mytilini is zeer modern en zonder twijfel het kloppende hart van Lesbos. Mytilini ligt in het zuidoosten van het eiland en is drie kilometer van de Golf van Geras verwijderd. Enkele kilometers onder de hoofdstad ligt de luchthaven en Mytilini beschikt zelf over een grote haven. Toeristen en handelaren, die beide voor zeer belangrijke inkomsten voor het eiland zorgen, komen altijd langs of verblijven in de hoofdstad. Niet de belangrijkste inkomsten trouwens, dat zijn ouzo en olijfolie. Omdat de stad ook over vijf musea, een moskee, een antiek theater en een kasteel beschikt, vinden toeristen Mytilini een heerlijke verblijfsplaats tijdens een vakantie Lesbos. Aan de andere kant van het eiland, in het noordwesten ligt Mithimna waar veel toeristen lovend over zijn vanwege de rust en de schoonheid. De stad ligt tegen de berg aan met bovenaan een indrukwekkende burcht die volledig uitzicht biedt over de stad. Vooral de stranden zijn in Mithimna erg in trek. Het paradijsgehalte is daar behoorlijk hoog met hier en daar een palmboom. Centraal gelegen, net boven de Golf van Kolpos Kallonis, ligt de stad Kalloni. Kalloni staat bekend om de prachtige zoutvlaktes waar nog altijd actief zout wordt gewonnen. Ook de vogels weten dit en melden zich massaal in het gebied. Rondom het gebied staan observatietorens om de flamingo’s, de pelikanen, de zwarte ooievaars en andere vogels te spotten. De omgeving is heel groen en ideaal voor een ontspannende fietstocht of wandeling. Een andere plaats bij Kolpos Kallonis is Polichnitos en was vroeger goed beschermd tegen bedreiging van buitenaf, wat nog altijd nog goed te zien is. De herenhuizen zijn zeer imposant maar soms ook vervallen en leegstaand. Sommige straten zijn compleet verlaten waardoor u het gevoel krijgt dat u tijdens een vakantie Lesbos in een spookstad bent. Rondom de stad is van alles te bezichtigen, zoals schitterende watervallen, zoutmijnen en een heetwaterbron.

 

Stranden Lesbos
Het strand van Vatera is bijna acht kilometer lang en daarmee het langste strand van Lesbos. Vatera ligt centraal onderin het eiland enkele kilometers onder Polichnitos. Het is een breed lang zandstrand dat ieder jaar veel bezoekers trekt. Verder beschikt Lesbos over veel zandstranden, maar ook kiezelstranden. In Mithimna bijvoorbeeld ligt een ander schitterend zandstrand. De badplaats is populair vanwege de rust die er te krijgen is en als u tijdens uw vakantie Lesbos ook nog eens op een paradijselijk zandstrand kunt liggen, maakt dat uw vakantie compleet. In Skala Kallonis is een evenzo wonderlijk strand te vinden. De zee daar is vrij ondiep en daarom uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Bij dit strand zijn ook veel pelikanen te vinden. Vakantiegangers zijn over het algemeen lovend over de stranden van Lesbos. Of het nu kiezelstranden zijn of zandstranden, dat maakt niet zoveel uit. Een dag aan een van de stranden op Lesbos bieden u een heerlijke dag. Dat staat garant.

 

Uitgaansleven
Het uitgaansleven in Lesbos is vooral in de hoofdstad erg leuk en gezellig. Mytilini beschikt over de meeste clubs, bars en restaurants. Maar ook de plaatsen Molyvos en Petra zijn populair onder de feestgangers. Toch is het zo dat wanneer feesten en dronken worden de doelen zijn van uw vakantie Lesbos niet het meest geschikte eiland is. Dat betekent niet dat het hier niet kan. Overdag bijkomen op de stranden van Lesbos kan daarentegen weer heel goed.

 

Klimaat
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Klik hier om de weersverwachting Lesbos te bekijken.

 

Activiteiten
Vogels spotten
Vanwege de grote zoutvlaktes in Kalloni is dit een ideale plek voor vogels. Voornamelijk watervogels zoals flamingo’s, pelikanen en ijsvogels zitten hier veelvuldig. Rondom het gebied staan grote observatietorens om de vogels te kunnen bekijken. Tip: neem uw fotocamera of verrekijker mee.

 

Duiken
Twee bekendere duikscholen zijn Petra Base in het westen en Haramida Base in het zuidoosten. Ontdek de gezonken schepen en bewonder de octopussen, de schildpadden en de kwallen. Een duik in de Middellandse Zee rondom Lesbos is onvergetelijk en zeker iets wat u tijdens uw vakantie Lesbos gedaan moet hebben.

 

Auto huren
Als u in het bezit bent van een geldig rijbewijs moet u zeer beslist een auto huren om zo het eiland te verkennen. Omdat Lesbos redelijk groot is, kunt u niet zomaar overal naartoe fietsen en is een taxi erg duur. Een auto is de goedkoopste manier van reizen en hiermee kunt u alles op het eiland bezoeken. Zeer de moeite waard!

 

Bezienswaardigheden
Barbayannis Ouzo Museum
Volgens kenners brengt Lesbos de lekkerste ouzo van heel de wereld. Om die reden is het interessant het museum van de ouzo eens te bezoeken. Dit vindt u in Plomari, dat de zuidelijkste stad van het eiland is. Al 150 jaar geleden vertrok Efsthatios Barbayannis naar Lesbos en bedacht daar het drankje ouzo. De familie Barbayannis, inmiddels vijf generaties verder, is vandaag de dag nog altijd bezig de kwaliteit van ouzo te verbeteren en mag met recht zeggen dat zij de expert is op dit gebied. Bent u geïnteresseerd in de traditionele Griekse drank, bezoek dan zeer beslist dit interessante museum.

 

Hoofdstad Mytilini
Na uw landing op Lesbos komt u in ieder geval door Mytilini. Als dit niet uw vakantiebestemming is, moet u een of meerdere dagen de hoofdstad bezoeken. Wat cultuur betreft is er genoeg te zien in Mytilini. Wat dacht u van een groot Byzantijns kasteel, een paar moskeeën, een oud theater en vijf verschillende musea? De hoofdstad heeft het allemaal.

 

Warmwaterbronnen
Eigenlijk zijn er op bijna alle Griekse eilanden wel waterwaterbronnen te vinden, maar nergens zijn er zoveel als op Lesbos. In de plaatsen Thermi, Eftalou, Geras, Livori en Polichnitos kunt u uw lichaam laten reinigen en na verluidt herstellen.

 

Het versteende woud
In het gebied in de driehoek Sigri, Antissa en Eresos ligt het natuurpark van het versteende woud. Miljoenen jaren geleden barstte de vulkaan waardoor het hele bos in het westen van Lesbos onder de lava bedolven raakte. Als gevolg daarvan versteende het woud waar nu nog altijd overblijfselen te zien zijn. Een bezoekje aan dit woud is zeker een verrijking voor uw vakantie Lesbos.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign