Djerba

Vakantie Djerba Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Djerba en all inclusive Djerba boekt u bij Lazy Tours. Djerba beschikt over kilometers heerlijk wit zandstrand die de turquoise zee afbakenen. Een strandvakantie Djerba is de ultieme vakantiebestemming. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie Djerba is een eiland in het zuidoosten van Tunesië van 28 bij 22 vierkante kilometer. Djerba is een droomeiland voor velen, vanwege de palmbomen, de witte stranden en de rust. De hoofdstad op het eiland is Houmt Souk, dat in het noorden van het eiland ligt en gevuld is met duizenden inwoners. Waar de overige steden in Tunesië dichtbevolkt zijn en drukke centra hebben, is het op Djerba betrekkelijk rustig. Een prachtig, uitgestrekt zandstrand, gezellige plaatsen en vriendelijke bewoners zullen u doen vergeten dat u in het soms hysterische Tunesië verblijft.

 

Transfertijd Djerba
Een vlucht vanuit Nederland naar Tunesië duurt ongeveer drie uur. De luchthaven van uw vakantie Djerba is ideaal, omdat op het eiland Djerba zelf een internationale luchthaven staat, duurt de transfertijd naar uw verblijfsplaats ook niet lang.

 

Centra Djerba
De populairste plaatsen op Djerba, zoals Midoun, Zarzis zijn erg in trek. Het zijn gezellige, zonnige plaatsen waar veel cultuur te vinden is. Wat dacht u van oude synagogen en grote forten? Dit prachtige stukje Tunesië moet u hebben gezien tijdens uw heerlijk zonvakantie Djerba. U vindt overal markten en winkels met kleding, eten, en souvenirs.

 

Stranden Djerba
De stranden op Djerba zijn fantastisch. Lange en brede zandstranden met palmbomen, ligbedden en de garantie voor een heerlijke dag in de Tunesische zon. Vooral de oostkust van uw vakantie Djerba is adembenemend met een mooie lichtblauwe zee.

 

Uitgaansleven Djerba
De meeste hotels van uw vakantie Djerba beschikken over discotheken, maar deze zijn niet in de plaatsen te vinden. Er zijn wel veel terrasjes, restaurants en de gezelligste eettentjes te vinden. De echte feestbeesten vinden zich dus niet erg op hun gemakt op Djerba. De zongenieter, de strandliefhebber en de kenner van cultuur des te meer!

 

Klimaat en weer Djerba
Ondanks de redelijk zuidelijke ligging heerst er op Djerba toch een mediterraan klimaat. Gelukkig heerst er geen woestijnklimaat, want daar zijn de temperaturen veel te hoog. Dit had prima gekund aangezien ongeveer honderd kilometer ten zuiden van Djerba de hitte begint. Klimaat en weer Djerba

 

Activiteiten Djerba
Djerba Golf Club
Op het eiland van Djerba is ook een golfcourse aangelegd. Hier kunt u heerlijk een balletje slaan op de mooie green van het eiland. De golfbaan haalt het niet bij de geperfectioneerde banen in Dubai, maar met prima kwaliteit baan en clubs kunt u een gezellige middag beleven die voor de nodige afwisseling zorgt. Ideaal voor uw vakantie Djerba.

 

Bezienswaardigheden Djerba
Synagoge El-Ghriba
De oudste synagoge van Afrika en naar verluidt de oudste de wereld ligt op het eiland Djerba. Enkele kilometers ten zuiden van Houmt Souk kunt u deze indrukwekkende synagoge vinden. Tijdens uw vakantie Djerba moet u zeker het interieur van deze ruim 2000 jaar oude synagoge bewonderen. Meer dan de moeite waard!

 

Borj Ghazi Mustapha
Een gigantisch, indrukwekkend fort dat in 1289 is gebouwd, ligt naast de haven van Houmt Souk. Het moest destijds bescherming bieden tegen vijandelijkheden, zoals piraterij. In de loop der eeuwen is het fort gerenoveerd en u hebt bovenop de torens een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee. Geniet van de interessante cultuur

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign