Kreta

Vakantie KretaPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Kreta en last minute Kreta boekt u bij Lazy Tours. Kreta biedt mooie stranden en vele mogelijkheden zoals uitgaan in Chersonissos of genieten van de authentieke dorpjes waar volledige rust heerst. Wilt u goedkoop naar Kreta boeken, dan kunt u het beste buiten de schoolvakanties om boeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken
 

Een van de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland is Kreta. Het grootste Griekse eiland, dat net zo breed als Nederland lang is, trekt ieder jaar vakantiegangers van over heel de wereld. Dat is niet voor niets. Een vakantie Kreta is namelijk voor iedereen weggelegd. Sommige badplaatsen zijn geschikt voor een teruggetrokken, rustgevende vakantie en sommige beschikken juist over een wild nachtleven en is dé vakantiebestemming voor jongeren. Het eiland beschikt over drie vliegvelden goed verdeeld over Kreta. Het eiland telt ruim een half miljoen inwoners waarvan er bijna een kwart in de hoofdstad Heraklion woont. Voor Nederlanders is de bekendste badplaats op Kreta wellicht Chersonissos, dat in het noorden van het eiland ligt. Het feestgehalte is daar dan ook echt fantastisch. De flora en de fauna zijn op Kreta ook bijzonder. Vele soorten bloemen en dieren zoals de lammergier, gekko’s en wilde berggeiten komen er voor. En natuurlijk zijn er op Kreta een tal aan culturele bezienswaardigheden te zien.

 

Steden Kreta
De hoofdstad van Kreta is Heraklion, ook wel Iráklion genoemd, is de drukste stad van het eiland. Bijna 25% van de ruim 500.000 inwoners woont in de hoofdstad. De beroemdste bezienswaardigheid daar is een archeologisch museum dat vol staat met vondsten uit de Minoïsche tijd. Behalve dit museum trekt de stad veel bezoekers vanwege de schitterende haven en het prachtige kiezelstrand. De een na grootste stad is Chania en is een prachtige havenplaats gelegen tegen de indrukwekkende witte bergen, die bijna 2,5 kilometer hoog zijn. De stad is niet heel erg toeristisch maar het mooie strand lokt toch veel vakantiegangers. Als de avond valt, is er genoeg te beleven. De bars en de clubs openen dan de deuren waarna het feesten kan beginnen. Ten oosten van Kreta ligt het stadje Sitia. Om er via andere plaatsen te komen moet u via vele kronkelwegen reizen waardoor de reistijd erg lang is. Precies om die reden komen de toeristen liever niet naar Sitia. Zonde, want de badplaats is dan misschien wat rustiger, maar daarom niet minder aantrekkelijk. Een van de mooiste zandstranden ligt in Sitia en zelfs het mooiste strand van Kreta ligt slechts tien kilometer verderop in Vai. De andere grotere plaats op Kreta is Rethimno, dat in de oudheid is gebouwd. Daar is nog altijd veel van te zien, want de stad is niet bepaald modern. Niet dat u regelrecht de Oudheid instapt, maar het is bij lange na niet de modernste stad op Kreta. Het karakteristieke stadje loopt over van cultuur waardoor het voor de cultuurliefhebber een genot is om naartoe te gaan. Houdt u van witte zandstranden? Verblijf dan tijdens uw vakantie Kreta in Rethimno.

 

Stranden
In het westen van Kreta zijn de kilometerslange zandstranden Chrisi Akti en Agios Apostoli beroemd vanwege hun schoonheid en kindvriendelijkheid. Beide stranden liggen in een rustige baai waar de zeebodem geleidelijk aan in zee afloopt. Behalve deze twee prachtige stranden liggen er meer van dit soort zandstranden rondom Chania. De stranden worden omgeven door schitterende natuur waardoor Chania een zeer populaire vakantiebestemming is. Een van de mooiste strandplekken is Gramvousa, waar een schiereiland met een klein strand verbonden wordt met het vaste land. Vanwege de schitterende azuurblauwe zee is dit een ware publiekstrekker en zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie Kreta. In het oosten van het eiland liggen ook populaire zandstranden, al worden deze veel minder bezocht omdat de oostelijke plaatsen slecht te bereiken zijn. Toch ligt hier wel het allermooiste strand van Kreta. Het kleine plaatsje Vai beschikt over een hagelwit zandstrand dat met alle palmbomen doen denken aan een paradijs.

 

Uitgaansleven
Is uitgaan het doel van uw vakantie, dan is een vakantie naar Kreta net wat voor u. Met name Chersonissos, Mali en de hoofdstad Heraklion beschikken over een bruisend nachtleven. Met dat begrip wordt het feestgehalte misschien nog wel iets te veel afgezwakt. Elke avond dronken worden en feesten tot je erbij neervalt, waarna je de dag erna met een kater op het strand bijkomt, dat is bij uitstek het uitgaansleven op Kreta. De drie bekendere clubs van Chersonissos zijn het nieuwe Matrix Club, dat de grootste is van Chersonissos, Amnesia Club en Cameo Club.

 

Klimaat en weer
Kreta heeft een mediterraan klimaat, met redelijk zachte winters en warme zomers. In de maanden juni tot en met september valt er nauwelijks regen. Tijdens uw vakantie Kreta zult u gedurende deze maanden zeker kunnen genieten van zon zee en strand. In de winter regent het wel met enige regelmatig en kan het voor Hollandse begrippen fris zijn. Klik hier om de weersverwachting Kreta te bekijken.

 

Activiteiten
Snorkelen en duiken
Reuzenmanta’s, zeepaardjes, octopussen, kwallen, zeesterren, steenvissen, murenen, zee-egels, schildpadden en heel veel gekleurde vissensoorten. Is een van deze onderwaterwezens uw lievelingsdier of vindt u het gewoon gaaf om er een of een paar tegen te komen, neem dan zeer beslist uw snorkelset mee of duik met een professionele duikinstructeur naar de zeebodem.

 

Fietsexcursie
Overal op Kreta is een gelegenheid tot het huren van fietsen. Dat is niet voor niets, omdat de natuur van Kreta zich uitstekend leent voor een fietstocht. Zowel een gewone fietstocht als een mountainbiketocht door de bergen is een heerlijk tijdverdrijf op dit eiland. Dus houdt u van het maken van een fietstocht, huur dan zeer beslist een fiets om zo het eiland eens van een andere kant te zien.

 

Jeepsafari
Kreta beschikt over acht verschillende jeepsafari’s, waarbij u in karavaan door het land trekt van het eiland. Bij een jeepsafari tijdens een vakantie Kreta ontdekt u de grote veelzijdigheid in flora en fauna. Laat u betoveren door de schitterende natuur door u eens terug te trekken van het strand en de zee.

 

Bezienswaardigheden
Archeologisch museum Heraklion
Van alle musea die u op Kreta kunt bezoeken, moet u het museum in de hoofdstad eigenlijk wel hebben bezocht. Dit vanwege de ruim opgezette verdeling van de archeologische stukken. Belangrijke vondsten uit de Minoïsche tijd zoals een beeldje van de Slangenkoningin, veel stierenbeelden en de Schijf van Festos, die nog altijd niet ontcijferd is. Door dit culturele uitstapje, waarvan de entree maar een paar euro kost, kunt u veel leren over de geschiedenis van Kreta.

 

Het paleis van Knossos
Vijf kilometer ten zuiden van Heraklion ligt het paleis van Knossos. In deze plaats heerste vroeger de koning over Kreta en het is de belangrijkste archeologische plaats van het eiland. Een bezoek aan Knossos is u aan te raden vanwege de bijzondere indrukken die u daar kunt verwachten. U ziet gedeelten van het paleis met prachtige frescotekeningen op de binnenwanden en overgebleven vondsten zoals bijzondere potten en de troon van de koning.

 

De musea in Chania
Chania is de een na grootste stad van Kreta en staat bekend vanwege de meerdere musea. De stad beschikt over St. Salvador, een archeologisch museum dat iets kleiner is dan het museum in de hoofdstad, Cretan House, een volkskundig museum, een maritiem museum en een oorlogsmuseum. Met andere woorden: houdt u van musea, dan is Chania de ideale vakantiebestemming voor u.

 

Samariakloof
De wereldberoemde Samariakloof kunt u tussen april en september bezoeken voor een intensieve wandeling van maar liefst zestien kilometer, die dan ook ongeveer zes uur duurt. Het bijzondere aan deze kloof ten opzichte van andere kloven is de breedte van de paden. De Samariakloof is namelijk de smalste kloof ter wereld. Stelt u zich voor: een pad van vier meter breed terwijl u wordt omgeven door rotswanden van meer dan een halve kilometer hoog. Onderweg treft u waterbronnen, met gezond drinkwater, en mogelijk het bedreigde diersoort, de Kri Kri geit. Houdt u van een stevige wandeling en van een indrukwekkende natuur, bezoek dan tijdens uw vakantie Kreta de Samariakloof.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign