Agadir

Vakantie AgadirPrijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Agadir en lastminute vakanties naar Agadir boekt u bij Lazy Tours. Agadir beschikt over een prachtig, modern vliegveld waardoor de stad bereikbaar is voor de hele wereld. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie Agadir, samen met Casablanca de mooiste badplaats van Marokko, beschikt over een prachtig, goudgekleurd zandstrand. De grote hoeveelheid cultuur, de bruisende stad en de moderne luchthaven om de hoek maken van Agadir een bijzondere vakantiebestemming. Agadir is de grootste badplaats en beschikt over een indrukwekkende haven. Als dit u nog niet overtuigt dan wellicht de driehonderd zonnige dagen per jaar die daar heersen. Een vakantie Agadir moet u eens beleefd hebben in uw leven.

 

Transfertijd
Zoals gezegd ligt de luchthaven van Agadir om de hoek. Voor uw vakantie naar Agadir hoeft u dan ook geen rekening te houden met een lange transfertijd. Een vlucht naar Agadir duurt ongeveer vier uur.

 

Centrum
Het is niet verwonderlijk dat Agadir over een baai beschikt. Rondom deze baai speelt zich, zeker in de vakantieperiode, al het leven af. Hier vindt u de strandtentjes, winkeltjes en horecagelegenheden. Vanwege het brede zandstrand is er genoeg te beleven op de boulevard, want van een rustige boulevard kan men in Agadir niet spreken. Dat zult u ook merken tijdens uw vakantie naar Agadir. Agadir is een bijzondere plek waar het drukke stadsleven en de harmonieuze rust aan zee worden gecombineerd.

 

Stranden
Er is al eerder genoemd wat voor stranden Agadir heeft. Of stranden… Het is één groot goudgekleurd zandstrand dat voorzien is van ligbedden, parasols en ook nog genoeg ruimte voor andere activiteiten. Aan dit strand zijn verschillende verkooppunten voor enkele spannende wateractiviteiten, zoals waterskiën of rijden op de bananaboat.

 

Uitgaansleven
Voor de feestgangers is het prima vertoeven in Agadir. Er zijn redelijk veel grote clubs en kroegen te vinden in de stad en rondom de baai. Uitgaan tijdens een vakantie Agadir kent wel een beperking, omdat uitgaansgelegenheden rond een uur of drie sluiten. Of elke club zich hier aan houdt, is bij ons onbekend. Maar laat dit u niet belemmeren tijdens uw vakantie Agadir. Geniet gewoon van de leuke clubs en gezellige kroegen.

 

Klimaat en weer
In het zuidelijke deel van Marokko ligt de belangrijkste toeristische badplaats van het land namelijk Agadir. Deze badplaats beschikt over een gematigd warm klimaat en wordt beïnvloed door een warme wind uit de Sahara. Het zal er nooit extreem heet worden maar ook zelden fris. In juli en augustus, de warmste zomermaanden ligt het kwik rond de 26 graden. De hele zomer ligt de temperatuur gemiddeld rond de 24 á 25 graden wat zeer aangenaam is. In de winterperiode ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden. In de wintermaanden kan het ook nog wel eens regenen in Agadir, wat in de zomermaanden eigenlijk zelden gebeurd. Onderstaand een klimaatoverzicht van Agadir per maand.

 

Activiteiten
Golfen
In Agadir kunt u tijdens uw vakantie golfen. Agadir beschikt over vier kwalitatieve golfbanen, waarvan Golf du Palais Royal de bekendste is, aangezien hier sinds 2010 internationale toernooien worden gespeeld.

 

Watersporten
Aan de kust van Agadir kunt u tijdens uw vakantie vele watersporten beoefenen. Populaire sporten zijn waterskiën en parasailen. Wat vakantiegangers ook altijd fantastisch vinden is op een band of een bananenband zitten en dan achter een boot aan te jagen. Tijdens uw vakantie Agadir is het allemaal mogelijk.

 

Bezienswaardigheden
Vallée des Oiseaux
Vallée des Oiseaux is een klein en vaak ook gratis dierentuintje. Als er om wat voor reden dan ook wel tarieven worden gevraagd, dan betaalt u voor een kind vijftig cent en voor een volwassene omgerekend één Euro aan entree. Het parkje ligt naast de deur en u vindt er allerlei soorten vogels, hoefdieren en bijvoorbeeld walibi’s. Leuk voor de afwisseling!

 

La Medina d’Agadir
Een medina, het Arabische woord voor stad, is het oudste deel van de stad, vaak omringd door stadsmuren. Agadir beschikt er ook over één. Het is wel een gerestaureerde vanwege aardbevingen die de stad in 1960 grotendeels verwoestten. Het centrum is in oude stijl nagebouwd.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Agadir

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign