Costa de Lisboa
Costa de Lisboa
Vakantie Costa de Lisboa en lastminute vakanties naar Costa de Lisboa boekt u bij Lazy Tours. De uitgestrekte stranden, schitterende baaien en bezienswaardigheden, maken van dit gebied één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Portugal. Lees meer over Costa de Lisboa...

Costa de Lisboa

Vakantie Costa de Lisboa Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Costa de Lisboa en last minute vakanties naar Costa de Lisboa boekt u bij Lazy Tours. De uitgestrekte stranden, schitterende baaien en bezienswaardigheden, maken van dit gebied één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Portugal. Bij Lazytours.nl kunt u zowel luxe vakanties als stedentrips boeken naar deze regio. Wilt u dus goedkoop naar Coasta de Lisboa, dan zit u goed bij Lazytours.nl. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Costa de Lisboa stelt de kustlijn rondom Lissabon voor vanaf het noordelijk gelegen Ericeira tot aan het zuidelijk gelegen Sebutal. Een vakantie Costa de Lisboa is zeer populair vanwege de combinatie van strand en rust enerzijds en stad en gezellige drukte anderzijds. Verblijft u in de hoofdstad zelf, dan is een vakantie Lissabon veelzijdig vanwege het stadse leven waarin heel veel mooie bezienswaardigheden zijn te vinden. Een zonvakantie naar Portugal wordt vaak in de zuidelijke streek Algarve gehouden, maar u moet de kustlijn van Lissabon niet uitsluiten. De natuurlijke schoonheid is hier minstens zo mooi. Kortom: een vakantie Costa de Lisboa is populair vanwege de combinatie van stad en natuurlijk schoon, mooi strand en gezellige winkelstraten.

 

Transfertijd naar Costa de Lisboa
Als u vanaf een van de luchthavens van Nederland naar de luchthaven van Lissabon vliegt, dan duurt uw vlucht ongeveer 2,5 tot drie uur. U kunt zeer gemakkelijk naar alle badplaatsen rijden. Vanwege de goede brugverbinding bent u snel in de zuidelijk gelegen badplaatsen.

 

Badplaatsen
Ericeira
De meest noordelijke plaats langs de Costa de Lisboa is Ericeira. Deze badplaats ligt in deze streek het verste verwijderd van Lissabon, namelijk 48 kilometer. Ericeira is bekend vanwege de grote hoeveelheid stranden. Strandliefhebbers komen tijdens een vakantie Costa de Lisboa heerlijk aan hun trekken. Zeker door de woeste natuur met heuvels, klippen en veel groen zijn uw foto’s al gauw heel mooi. Het gebied is ook zeer in trek onder surfers.

 

Cascais
De bekendste en meest bezochte badplaats van de Costa de Lisboa heet Cascais en ligt enkele kilometers ten westen van Lissabon. Het grootste vakantieaanbod is naar Cascais, en dat is niet voor niets. Het winkelcentrum van Cascais is een stuk groter dan die van de andere badplaatsen, waardoor er veel meer te koop is. Voor de vrouwelijke vakantieganger kan dit nog wel eens doorslaggevend zijn. Ook de stranden zijn hier schitterend en zelfs enkele kilometers lang.

 

Estoril
De buurman van Cascais is Estoril en evenzo populair als de nabijgelegen plaats. De prachtige zandstranden zijn de ware publiekstrekkers hier en het centrum is erg sfeervol en knus. Vakantiegangers die tijdens een vakantie Costa de Lisboa rust zoeken gepaard met gezelligheid voelen zich uitermate op hun in Estoril.

 

Costa da Caparica
De rustigste van de vier populairste badplaatsen aan de Costa de Lisboa is Costa da Caparica, dat ten zuiden van Lissabon ligt. Costa da Caparica is te bereiken via de twee kilometer lange brug naar het zuiden. De kleuren van de natuur hier maken de plaats zo populair. De kraakhelder blauwe oceaan, de mooie gele zandstranden en de groenbegroeide rotsen doen het altijd goed op foto’s. Vakantiegangers vinden het heerlijk om tijdens hun vakantie Costa de Lisboa hier te genieten van de zon.

 

Stranden
De stranden in heel Portugal zijn schitterend. In Algarve heb je grote zandstranden met hoge kale gebergten. De hoogte van die kliffen in Costa de Lisboa is minder, maar wel groener. Misschien is er ergens wel een klein kiezelstrand te vinden, maar over het algemeen zijn het grote, brede zandstranden waar Portugal mee te koop loopt. Op sommige stranden staan parasols en soms ligbedjes. In de meeste gevallen dient u uw handdoek mee te nemen als u ergens op wilt liggen. Tijdens een vakantie Costa de Lisboa krijgt u hoogstwaarschijnlijk wel te maken met redelijk fris zeewater, aangezien u in de Atlantische Oceaan zwemt. Informatie over het klimaat en weer aan de Costa de Lisboa

 

Uitgaansleven
In alle badplaatsen zijn genoeg bars en kroegen te vinden, waar u een heerlijk drankje kunt nuttigen. Toch is het echte uitgaansleven in de hoofdstad Lissabon te vinden. U kunt tijdens uw vakantie Lissabon natuurlijk bezoeken, aangezien de verbinding naar de stad prima zijn. In Lissabon zijn de grote clubs te vinden en wordt er gefeest tot diep in de nacht. De muziekvariatie is enorm en voor degene die na die tijd nog even iets willen eten, kunnen tot vier uur ’s nachts bij eetgelegenheden terecht.

 

Klimaat en weer
Lissabon en de rest van de Costa de Lisboa beschikken over een mediterraan klimaat. Dat betekent dat u er in de winter uitstekend kunt verblijven omdat de temperatuur gemiddeld vijftien graden is. In de zomer is dit anders. Deze zijn droog met temperaturen van soms 30+ graden.

 

Activiteiten
Tram 28
Voor slechts 1,40 euro voor een enkele reis rijdt u met de oude gammele Tram 28 door het historische centrum van de hoofdstad. De route brengt u langs een Romeinse nederzetting, mooie pleinen en het bijzondere Bairro Alto, dat graag wordt bezocht door kunstenaars en schrijvers. Een vakantie Costa de Lisboa wordt hierdoor een bijzondere ervaring rijker.

 

Botanische tuinen
Wilt u even aan de warme middagzon ontsnappen dan is een bezoekje aan de botanische tuinen in de wijk Bairro Alto in Lissabon bezoeken. De tuin beschikt over prachtig aangelegde mozaïeken paden en hoge palmen. Puur genieten van de geuren in de kruidentuin en de kleuren in de vlindertuin.

 

Bezienswaardigheden
Dierentuin in Lissabon
In het noordwesten van Lissabon ligt Zoo de Lisboa, een mooie dierentuin waar u voor een spotprijs naar binnen kan. Het park beschikt over zeer bijzondere dieren, zoals leeuwen, gorilla’s, tijgers en dolfijnen, waar een show mee wordt gegeven. Bezoekt u graag een dierentuin en wilt u eens iets anders dan Artis of Dierenpark Emmen, dan is Zoo de Lisboa zonder meer waar voor dat kleine beetje geld.

 

Belangrijke plekken in Lissabon
In Santa Maria de Belém bevinden zich twee kloosters die tot de werelderfgoedlijst behoren. In een van beide kloosters ligt de ontdekkingsreizigers Vasco da Gama (1469-1524) die als leider de eerste Portugese expeditie naar India voerde. Baixa Pombalina, het zuidelijke deel van de hoofdstad, is hét centrum van Lissabon waar Rossio, het belangrijkste plein van de stad, ligt.

 

Castelo de Sao Jorge
In het zuiden van Lissabon ligt het kasteel van Sint-Joris, dat deels is gerenoveerd na zware aardbevingen. Het is het bekendste kasteel van Lissabon en ligt bovenop de hoogste heuvel van de stad. Vanuit hier hebt u de mooiste uitzichten over de stad en de rivier de Taag. Het is een populair toeristenoord waar het dus ook behoorlijk druk kan zijn. Bezoekt u Castelo de Sao Jorge tijdens een vakantie Costa de Lisboa, neem dan zeer beslist uw fotocamera mee.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign