Alanya

Vakantie Alanya Prijzen en beschikbaarheid »

Tegenwoordig is Alanya een van de meest bezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Dat is ook niet voor niets, want de badplaats is de afgelopen jaren enorm gegroeid en er wonen nu ongeveer honderdduizend inwoners. Alanya is een vakantieoord geschikt voor elk type vakantieganger. Voor zowel gezinnen, stelletjes als groepen vrienden heeft Alanya wel iets te bieden. Wat dacht u van de ultra luxe all inclusive hotels die de plaats rijk is. Hier kunt u op en top genieten van cultuur, feesten, natuur en rust. Wilt u uw vakantie Alanya boeken of zoekt u een all inclusive Alanya? Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 
Transfertijd Alanya
Als u ervoor kiest om uw vakantie in Alanya te vieren, is het gebruikelijk dat u naar de luchthaven van Antalya vliegt. De transfertijd naar uw verblijf in Alanya is vanuit daar ongeveer twee uur. Sinds kort heeft Alanya zelf ook een vliegveld, maar dat is nog niet zo veel in gebruik.

 

Centrum Alanya
De echte shopliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Alanyum, het winkelcentrum net buiten de stad. Het is een prachtig overdekt winkelcentrum en alle grote merken zijn er te koop. Ook voor kinderen is het er goed vertoeven vanwege de grote hoeveel speelgoedwinkels en de bekende fast food restaurants ontbreken natuurlijk niet in dit winkelparadijs. In het centrum aan de boulevard is het ook goed te doen, vanwege alle top restaurants en gezellige bars.

 

Stranden Alanya
Alanya heeft twee schitterende zandstranden. Enerzijds het prachtige Cleopatrastrand, dat haar naam dankt aan Cleopatra VII. Zij kreeg het strand cadeau van Marcus Antonius, de meester over de paarden van Julius Caesar. Anderzijds het Ooststrand, dat haar naam dankt aan de locatie in het oosten van Alanya.

 

Uitgaansleven Alanya
De echte feestgangers voelen zich tijdens een vakantie Alanya helemaal op hun plek, omdat Alanya beschikt over de beste clubs van Turkije. Bestaat uw vakantie uit strand, feesten en alcohol, dan zult u zich geen moment vervelen in deze badplaats. Bezoek eens de gezellige Robin Hood Bar of de openluchtclub Bistro Bellman.

 

Landschap Alanya
De omgeving van Alanya is prachtig. De Turkse badplaats bevindt zich aan de voet van het bekende Taurusgebergte. Alanya heeft meerdere prachtige zandstranden die gedeeltelijk zijn bedekt met fijn grind en kiezels. Alanya is een prachtige stad en heeft vele bezienswaardigheden. Tussen het Cleopatrastrand en het Ooststrand staat een imposante rots. Op deze rots is één van de belangrijkste gebouwen te vinden van het Middellandse Zeegebied, namelijk een gigantische Seldjoekse burcht uit de 13e eeuw.

 

Klimaat Alanya
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden. Meer informatie over het weer in Alanya

 

Watersporten Alanya
Overal waar water is, zijn wateractiviteiten. Dat merkt u ook tijdens uw vakantie Alanya. De gebruikelijke en even zowel populaire activiteiten zoals waterskiën, parasailing of met een bananaride achter een boot over het water vliegen, zijn overal aanwezig.

 

Snorkelen Alanya
Een andere populaire activiteit langs de kust is snorkelen. Voornamelijk bij de rotsen, waar planten en dus vissen leven, stapt u een andere wereld binnen. U zult uw ogen uitkijken als u zich in een grote school vissen bevindt, de zeesterren op de rotsen ziet klauteren of door een grotere vissensoort voorbij gesneld wordt.

 

Boottocht langs de kust
Bijna op elke plek langs de kust van Turkije liggen boten voor een heerlijke relaxte dagje uit op het water. Tijdens deze gezellige cruises geniet u van de zon, de overige vakantiegangers en van de prachtige zee. Met het nodige geluk ziet u dolfijnen zwemmen.

 

Beste reistijd Alanya
Turkije is een zeer populaire bestemming onder Nederlandse toeristen omdat het weer het hele jaar door aangenaam is. Of u nu in de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie of zomervakantie naar Alanya wilt, bij Lazy Tours kunt u het allemaal boeken. Bovendien kunt u indien u met kinderen reist vaak kinderkorting krijgen en indien u vroeg van tevoren boekt vroegboekkorting krijgen.

 

Bezienswaardigheden Alanya
Grot van Damatlas – 0,2 kilometer vanaf het centrum
Alanya Kalesi – 0,5 kilometer vanaf het centrum
Riviertocht langs watervallen Manavgat – 59 kilometer vanaf het centrum

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign