Nessebar

Vakantie Nessebar Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Nessebar en last minute vakanties naar Nessebar boekt u bij Lazy Tours. Nessebar is één van de oudste steden van Europa en heeft prachtige stranden. Het schilderachtige stadje ligt op een schiereiland aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust. U kunt bij ons goedkoop naar Nessebar boeken zonder boekingskosten, bekijk dus nu het aanbod. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Nessebar ligt centraal in het oosten van Bulgarije aan de Zwarte Zee. De badplaats bestaat uit twee delen: een oud gedeelte op een schiereiland en een nieuw gedeelte op het vaste land. Dat nieuwe gedeelte is waar de moderne architectuur plaatsheeft. De hotels en andere overnachtingsplekken zijn volledig ingericht naar de luxe trends van het toerisme. Tijdens uw vakantie in Nessebar kunt u genieten van de brede stranden en de duinen die van noord naar zuid lopen. Het oude gedeelte van Nessebar, dat enkel met een korte wegverbinding is verbonden, beschikt over een eeuwenoude geschiedenis. Hier vindt u de mooie en bijzondere monumenten en de grote hoeveelheid kerken van de badplaats. Behalve deze opsplitsing is Nessebar ook nog eens een van de oudste plaatsen van Europa.

 

Transfertijd
Vliegt u vanaf Nederland voor een vakantie Nessebar dan landt u op een van de landingsplaatsen van Burgas. De luchthaven ligt een klein half uur rijden naar de badplaats, dus uw transfertijd is aan de korte kant.

 

Centrum Nessebar
Zoals gezegd bestaat Nessebar uit twee delen. De cultuur vindt u tijdens een vakantie naar Nessebar in het oude gedeelte op het schiereiland. De clubs, de winkels en de moderne gezelligheid vindt u in het nieuwe gedeelte op het vaste land. Toeristen die graag winkels bezoeken voor leuke souvenirs, mooie kleding, sieraden en bijzondere culturele producten voelen zich hier als een vis in het water. Beide delen beschikken over een gezellige boulevard, waar vooral op de avonden super veel te doen is. Een leuke badplaats met veel barretjes, eettentjes en genoeg toeristen en lokale bevolking.

 

Stranden
De kust langs de Zwarte Zee is er een om van te smullen. Veel schoonheid, gezelligheid en vermaak zijn de kernwoorden van deze kustlijn. Wat de kust voor uw vakantie Nessebar zo populair maakt is de kindvriendelijkheid waardoor gezinnen met kinderen hier veelvuldig te vinden zijn. U kunt nog een heel stuk de zee inlopen voordat het te diep wordt. Ideaal voor de jonge kinderen die zo ook in zee kunnen spelen. Een vakantie Nessebar is ook perfect voor jongeren die lekker willen feesten en dan bij willen komen op het strand. Stranden met parasols en ligbedjes zijn uitermate populair en veelvuldig aanwezig.

 

Uitgaansleven
Het uitgaansleven tijdens een vakantie Nessebar is extreem gezellig, super vet en onvergetelijk! Dat is althans de algemene mening van de meeste vakantiegangers die Nessebar hebben bezocht. De badplaats naast Nessebar, Sunny Beach, is zelfs nog populairder. Voor de jongeren zijn deze buurplaatsen echt de place to be voor een perfecte feestvakantie. Er is ook gedacht aan de toeristen die het iets rustiger willen hebben. De boulevard bruist van de leukste bars en lekkerste restaurants. Na het eten kunt u dan nog een kroeg in om de dag lekker uit te zitten.

 

Klimaat en weer
In Bulgarije heerst een zeer gevarieerd klimaat. Het is hier niet heel het jaar koud, maar ook niet heel het jaar warm. Vanwege de zuidelijke ligging zijn klimaat en weer te vergelijken met Nederland, alleen iets warmer. Net als in Nederland geldt ook voor Bulgarije dat u hier het beste kunt zijn in de zomer. Klimaat en weer Nessebar

 

Activiteiten
Aqua Paradise
Een bijzonder waterpark met allerlei zwembaden, en beter: de beste waterglijbanen. Sommige zijn heel steil en alleen bestemd voor de echte waaghalzen. In de zwembaden kunt u lekker dobberen of daag een vriend uit wie de meeste baantjes kan trekken. Het waterpark ligt in Nessebar zelf en de entreeprijs is niet hoog. Een gezellige waterdag in een fantastisch waterpretpark. Dat doet u in Aqua Paradise!

 

Lazy Day Cruise
Wat dit is, moet duidelijk zijn. Een lekkere luie dag op de boot op zee. Vakantiegangers noemen deze cruise vaak het beste uit hun vakantie Nessebar. Het is speciaal voor liefhebbers van de zee die een dagje niets willen doen, behalve zonnen op de boot. De boot maakt enkele stops waar u kunt zwemmen tussen de vissen in de prachtige Zwarte Zee.
 

Bezienswaardigheden
De Sofia basiliek
De allergrootste kerk van Nessebar is de Sofia basiliek. Deze staat op plek waar de agora was, het marktcentrum van de oude Griekse stad. De basiliek is gesticht aan het eind van de 5e eeuw en werd 400 jaar later herbouwd. De kerk diende in de Middeleeuwen als Godshuis en is nog altijd zeer belangrijk voor de Bulgaren. Dit indrukwekkende gebouw moet u zeker eens bezoeken tijdens uw zonvakantie Nessebar.

 

Christus Pantocrator
Nessebar is de plaats van de kerken. De Christus Pantocrator is in de 13e eeuw gebouwd en is de schat van Nessebar. De kerk hangt vol met schilderijen uit de Middeleeuwen waarvan slechts een deel is verouderd.

 

Sint John Aliturgetos
Een andere prachtige kerk is de Sint John Aliturgetos die in het midden van de 14e eeuw is gebouwd. De kerk is ingericht in typische stijlen van die eeuw met indrukwekkende tekeningen. Door een aardbeving honderd jaar geleden (1913) is er helaas veel verloren gegaan. Nu staan er grote witten muren die verdere verschuiving tegengaan.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign