Canarische Eilanden
Canarische Eilanden
Uw vakantie Canarische Eilanden in 2012 of 2013 boekt u bij Lazy Tours. Ga goedkoop naar de Canarische Eilanden en geniet zowel in de zomer als de winter van het gunstige klimaat en de mooie stranden. Lees meer over Canarische Eilanden...

Canarische Eilanden

Vakantie Canarische Eilanden Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Canarische Eilanden in boekt u bij Lazy Tours. Ga goedkoop naar de Canarische Eilanden en geniet zowel in de zomer als de winter van het gunstige klimaat en de mooie stranden. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

De Canarische Eilanden, wie wil er niet naartoe voor een vakantie? We zullen de Canarische Eilanden even aan u voorstellen. Geografisch liggen van links naar rechts: El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuertaventura en Lanzarote. De eilanden zijn ooit ontstaan uit omhooggestuwde vulkanen uit de oceaan. Een vakantie Canarische Eilanden is geschikt voor zonvakanties, maar ook veel vakantiegangers overwinteren graag op een van de eilanden. De Eilanden variëren aanzienlijk in temperatuur, regenval en dus begroeiing. Zo zijn Fuertaventura en Lanzarote behoorlijk kaal en Gran Canaria en Tenerife juist zeer groen begroeid, vanwege de vulkanische activiteiten. De Canarische Eilanden behoren officieel tot Spanje en liggen 100-350 kilometer ten westen van Marokko. De kleinere eilanden, El Hierro, La Palma en La Gomera, zijn minder toeristisch en vooral voor wandelaars en natuurliefhebbers een lust om naartoe te gaan. Een vakantie Canarische Eilanden is zeer divers en dat komt vooral door de natuur. Het is daarom ook logisch dat we zullen zeggen: de Canarische Eilanden hebben voor ieder wat wils.

 

Cultuur
De Canarische Eilanden behoren tot Spanje en dus leven de bewoners volgens Spaanse normen. Dat houdt in: visgerechten eten, siësta’s houden en de Spaans praten. Net zoals de Spanjaarden van het vaste land houden de eilandbewoners enorm veel van hun tradities en gevoel voor kunst. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteit. Dat zult u ook tijdens uw vakantie Canarische Eilanden merken. Wist u dat de bewoners van Gran Canaria zeer getalenteerd zijn in het maken van de prachtigste borduurwerken en dat bijvoorbeeld tapijten weer een specialiteit zijn van de inwoners op El Hierro? Wilt u echt iets van Spaanse cultuur proeven? Wees dan rond de Carnaval op een van de Eilanden. Zeker in de stad Santa Cruz, op Tenerife, worden de feesten vergeleken met die van het Braziliaanse Rio de Janeiro.

 

Landschap
Religie
Sinds de verovering van de Spanjaarden werd er van de inwoners geëist dat zij zich zouden bekeren tot het christendom. Dit is dan ook de voornaamste religie op de Canarische Eilanden.

 

Eten en drinken
De eet- en drinkwaren verschillen nauwelijks met de badplaatsen langs de Spaanse Costa’s. Dit betekent vlees, groente, aardappels en vooral veel vis. In de kleinere dorpjes moet u eens een visgerecht proberen, omdat dat de specialiteit is van de lokale bewoners. Voor de liefhebber is er ook vegetarisch voedsel. Geitenkaas is ook een van de producten die veelvuldig op de eilanden worden opgediend. Je moet ervan houden, maar de Spaanse koks hebben heel wat in hun mars en maken voor u de meest lekkere maaltijden.

 

Feestdagen
De Heilige Week
De Heilige week is in het christendom de week vanaf Palmzondag tot Stille Zaterdag. Tijdens deze dagen denken de mensen terug aan de gebeurtenissen die met het christelijke geloof te maken hebben, zoals het lijden, sterven en herrijzen van Jezus Christus. Dit feest is zeer belangrijk voor de Spanjaarden. Ook op de Canarische Eilanden wordt dit uitgebreid herdacht en beleefd. Een bijzonder stukje cultuur en speciaal om eens van dichtbij mee te maken.

 

Carnaval
Het werd al even genoemd bij het kopje Cultuur, maar van het vieren van Carnaval zijn de Spanjaarden niet vies. De vergelijking met de feesten in Rio de Janeiro zijn volledig op zijn plaats en u als vakantieganger moet hier eens bij zijn geweest. Grote optochten, heerlijk eten en de mooiste verkleedpartij die u zich kunt bedenken. Het Carnaval in Spanje is van een andere orde en een zeer bijzonder feest!

 

Geschiedenis
De oudste eilanden van de Canarische eilanden zijn Fuertaventura en Lanzarote en zijn tussen de zestien en de twintig miljoen jaar oud. De eilanden waren voorheen onderzeese vulkanen die door verschuivingen omhoog zijn gestuwd. Toen de eilanden daar een tijdje lagen, begon er leven te ontstaan. De eerste bevolking op de eilanden heette de Guanchen. ‘Guanche’ betekent mensen van Tenerife, dus het grootste Canarische Eiland was als eerste bewoond. Deze mensen leefden voornamelijk in de natuurlijke grotten op het eiland en bouwden later hutten van steen. Toen de bevolking zich een beetje had gesetteld, ontstond er tussen Spanje en Portugal ruzie en later oorlog over wie de macht mocht hebben over de Canarische Eilanden. Uiteindelijk gooiden beide landen het op een akkoordje en werden de Canarische Eilanden van Spanje en kreeg Portugal de Azoren en de Kaapverdische Eilanden. De Azoren liggen ter hoogte van Portugal een behoorlijk eind de Atlantische Oceaan in en de Kaapverdische Eilanden liggen ruim 500 kilometer ten westen van Senegal. Na de Spaanse verovering stierven de Guanchen uit, waarmee de oorspronkelijke bewoners waren uitgestorven. Eeuwen later wordt generaal Francisco Franco in 1936 naar de Canarische Eilanden verbannen vanwege zijn verzoek aan de nieuwe premier om de staat van beleg te roepen. Dit betekende dat er in Spanje tijdelijk de normale toestanden en de wetgeving niet meer van toepassing zouden zijn. Hetzelfde jaar van zijn verbanning grijpt hij op de Eilanden nog de macht. Dit leidde tot een economische Europese boycot. Hierdoor emigreerden veel inwoners vanwege de verslechterde situatie. De situatie verbeterde pas in 1982 enkele jaren na Franco’s dood. De inkomstenbron van de eilandengroep bestond eerst uit suiker, gevolgd door wijn. Toen dit ook niet meer genoeg opleverde, gooiden de eilanden het op cochenille, een rode pigmentstof afkomstig van een luizensoort voor de kweek van cactussen. Inmiddels is het voor de hand liggend wat dé inkomstenbron is van de Canarische Eilanden. Precies: het toerisme.

 

Natuur en omgeving
Flora en fauna
De flora en fauna verschillen enorm op de Canarische Eilanden. Sommige eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife zijn in het noorden heel groen en in het zuiden woestijnachtig. U hebt dus tijdens uw vakantie Canarische Eilanden zon, zand, zee, maar ook groen, bergen en grote stuwmeren. De veelzijdigheid is de reden waarom vakantiegangers graag naar de Eilanden gaan. Eilanden zoals Lanzarote en Fuertaventura zijn wat kaler en langgerekter. Hier zult u ook niet gauw grote bebossing tegenkomen, maar daarentegen is Fuertaventura het eiland met de mooiste stranden. Zoals Egypte de kameel heeft, hebben de Canarische Eilanden niet een bepaald symbolisch dier. Er zijn wel vele diersoorten te vinden op de eilanden, en soms ook nergens anders ter wereld dan daar. Dieren zoals hagedissen, vleermuizen, buizerds, boomkikkers en schorpioenen zijn al gauw bijzonder, maar meer uitheemse dieren zult u op de Canarische Eilanden niet treffen. Qua vegetatie is het een ander verhaal. Op de Eilanden zijn ongeveer 1650 soorten bloemen en planten te vinden. Soms zijn er bloemen die alleen op een bepaalde berg op een bepaald eiland te vinden zijn, zoals laurierbos. Een bijzondere boom die u tijdens uw vakantie Canarische Eilanden mogelijk treft is de Canarische drakenboom. Deze is bekend vanwege zijn heilige status. Er komt rood sap uit de boom dat men bestempeld als drakenbloed.

 

Stranden
De Canarische Eilanden beschikken over de mooiste stranden. Wat dacht u van het woestijnachtige Fuertaventura? U stapt uit het water zo de woestijn in. Als dat geen strand is! Stranden op de Canarische Eilanden zijn over algemeen vrij verlaten dus u zult geen problemen ondervinden bij het zoeken van een plekje. Alle eilanden beschikken over een heel ruim strand dat ook nog eens vrij geleidelijk aan in zee loopt. Hierdoor is een vakantie Canarische Eilanden ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Informatie over het klimaat en weer

 

Werelderfgoederen
Wat betreft werelderfgoederen valt het ietwat tegen op de Canarische Eilanden. Het voornaamste erfgoed is El Teide. El Teide is een vulkanisch gebied op Tenerife dat sinds 2007 aan de lijst is toegevoegd. Het is een prachtig mooi gebied waar u ongetwijfeld uw ogen zult uitkijken. De berg is met zijn 3700 meter de hoogste van Spanje en houdt u er wel rekening mee dat wanneer u de top bezoekt het daar een stuk kouder is dan beneden. De acht minuut durende rit met de kabelbaan brengt u aan de top waar het nooit warmer wordt dan twee graden en het dus zomers ongeveer dertig graden verschilt met de temperatuur aan de voet van de berg. Een indrukwekkend gebied met naaldbossen en mooie meren met strak blauw water.

 

Geldzaken
Valuta
Omdat de Canarische Eilanden tot Spanje behoren, betaalt men daar net als wij Nederlanders met de Euro.

 

Pinautomaten
Overal op de Canarische Eilanden zijn pinautomaten te vinden. Zeker in de grotere plaatsen en zeker op de grotere eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants meestal geaccepteerd.

 

Fooien
Het geven van fooien is vergelijkbaar met hier in Nederland. De mensen hoeven er niet van te leven, zoals in Turkije en Griekenland, maar waarderen het uiteraard wel wanneer ze fooi krijgen.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
Op de Canarische Eilanden maken ze gebruik van een zomer- en een wintertijd en is het één uur vroeger dan in Nederland.

 

Reisduur
Een vlucht vanaf Schiphol naar de Canarische Eilanden duurt ongeveer 4,5 uur.

 

Legitimatie
Omdat de Canarische Eilanden van Spanje zijn, volstaat legitimatie met een identiteitskaart en natuurlijk ook met een paspoort.

 

Visum
Als u naar de Canarische Eilanden reist, hoeft u geen visum te kopen.

 

Taal
Omdat de Canarische Eilanden eeuwen geleden in handen van de Spanjaarden zijn gevallen, mag het geen wonder heten dat de bewoners van deze eilandengroep Spaans praten. Ondanks dat de tweede taal op het eiland Duits is, spreken de mensen over het algemeen ook wel een aardig woordje Engels.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
In principe is het water dat uit de kranen komt tijdens uw vakantie Canarische Eilanden te drinken. Toch beschikt het drinkwater over de nodige hoeveelheid chloor, waar Nederlanders niet zo goed tegen kunnen. Om die reden kunt u allicht flesjes water kopen in de winkels. Wilt u gewoon spa blauw, dan vraagt u om een ´aqua sin gas´. Koolzuurhoudend water heet ´aqua con gas´.

 

Openbaar vervoer
De Canarische Eilanden beschikken over een prima openbaar vervoer. Zeker op de grote eilanden Gran Canaria en Tenerife is het openbaar vervoer prima geregeld. Vooral de toeristische uithoeken zijn per bus goed te bereiken. De buskaartjes zijn niet duur, evenals de prijzen van een taxirit. Reizen met de taxi is een andere veelgebruikte manier van vervoeren. Als laatste kunt u natuurlijk altijd een eigen auto huren. Niet duur en zeer handig!

 

Beste reistijd
Op de Canarische Eilanden is het weer het hele jaar door zeer aangenaam. Het hoofdseizoen ligt in de zomervakantie maar ook winterzon Canarische Eilanden is erg populair. Indien u naar de Canarische Eilanden wilt kunt u boeken in de zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie. Indien u bij ons boekt kunt u het hele jaar door profiteren van kinderkorting. Boekt u vroeg dan profiteert u vaak ook nog eens van de vroegboekkorting.

 

Goedkoop naar de Canarische Eilanden? Bekijk ons aanbod online of bel met een van onze medewerkers.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign