Costa del Sol
Costa del Sol
Vakantie Costa del Sol en lastminute vakanties naar Costa del Sol boekt u bij Lazy Tours. Van pittoreske dorpjes aan prachtige, heldere baaien tot populaire, grote steden met boulevards en een bruisend nachtleven. De Costa del Sol biedt het. Lees meer over Costa del Sol...

Costa del Sol

Vakantie Costa del SolPrijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Costa del Sol en lastminute vakanties naar Costa del Sol boekt u bij Lazy Tours. Van pittoreske dorpjes aan prachtige, heldere baaien tot populaire, grote steden met boulevards en een bruisend nachtleven. De Costa del Sol biedt het. U wilt goedkoop naar de Costa de Sol? Boek dan zonder boekingskosten bij Lazytours.nl! Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie Costa del Sol is iets wat u eens in uw leven moet hebben gedaan. Het zuidelijke gebied van Spanje betekent zonnekust en is een van de populairste vakantieoorden voor de Nederlander. Vrees niet, in tegenstelling tot de gehele kustlijn van de Costa Brava en bijvoorbeeld de badplaats Benidorm valt het ‘Holland-gehalte’ hier nog wel mee. De bekendste badplaatsen zijn het rijke Marbella, Torremolinos, waar jongeren graag naartoe gaan en Malaga, waar het vliegveld van de Costa del Sol ligt. De streek is niet alleen uitermate geschikt voor zonvakanties, maar een vakantie Costa del Sol is ook populair voor overwinteren tijdens wintervakanties.

 

Vliegreis
Tien kilometer ten zuidwesten van Malaga ligt Aeropuerto Malaga, waar u landt voor uw vakantie Costa del Sol. Slechts acht kilometer ten zuiden van het vliegveld ligt het populaire Torremolinos. Na een goed half uur rijden langs de kust komt u aan in Marbella.

 

Steden Costa del Sol
Marbella
Het luxueuze Marbella, de chique stad vol villa’s, golfbanen en een mondaine haven. Marbella schittert van rijkdom en wordt om die reden veelal bezocht door de rijkelui van deze wereld. Dit betekent niet dat Jan Modaal niets te zoeken heeft in de badplaats. Ook gezinnen en zelfs jongeren bezoeken Marbella graag. Het strand is schitterend, het uitgaansleven super gezellig en de stad is vanwege het levendige centrum razend populair.

 

Torremolinos
Een gezellige badplaats waar vooral een hengeltje uitgooien erg veel wordt gedaan. Toeristen vinden het mooi om een blik te werpen op de vangst, en ook de vissers genieten van die aandacht. Het is een beetje het verhaal omtrent Torremolinos: vriendelijk en open naar elkaar. Het is een gezellige badplaats met een mooi zandstrand en een leuk winkelcentrum. Flink stappen is ook perfect te doen in de vele kroegen, aangezien Torremolinos de uitgaansstad is van de Costa del Sol.

 

Malaga
De zeer goed ontwikkelde stad, en op één na grootste stad van Andalusië, Malaga wordt veel bezocht door vakantiegangers van over heel de wereld. De stad is zo populair omdat het over alles beschikt wat u maar kunt bedenken. Grote winkelcentra, gezellige bars en restaurants, fantastische clubs, een wild nachtleven, zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en ook stelletjes zullen zich optimaal vermaken. Kortom deze stad is een ideale vakantieplaats voor iedereen.

 

Stranden
Op de stranden van uw vakantie Costa del Sol bevindt u zich in een waar paradijs. De prachtige zandstranden met palmbomen en een heerlijk zacht briesje maken het leven langs de kust tot een verademing. U zwemt in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee, ook wel de Alboránzee genoemd. Marbella en Torremolinos hebben het strand voor de deur liggen, Malaga helaas niet. In de nabijgelegen badplaatsen kunt u echter uitstekend een heerlijke dag aan het strand beleven.

 

Uitgaansleven
De twee grootste uitgaanssteden van de Costa del Sol zijn Torremolinos en Benalmadena, dat ongeveer 2,5 kilometer ten zuidwesten van Torremolinos ligt. Natuurlijk kan er in ook Malaga en in andere plaatsen van de Costa del Sol uitstekend worden gefeest, maar de eerdergenoemde plaatsen springen er wel uit. De feesten in Torremolinos zijn vergelijkbaar met het geweldige nachtleven van Lloret de Mar en Salou en Benalmadena doet daar absoluut niet voor onder. Is stappen, feesten en dronken worden het doel van uw vakantie, dan zit in helemaal goed in de Costa del Sol.

 

Klimaat en weer
In de Costa del Sol heerst een mediterraan klimaat, wat neerkomt op een hete zomer en een milde winter. In de zomer is de temperatuur gemiddeld dertig graden, maar die kan ook gemakkelijk hoger zijn. Zeker als de zogeheten Terral over de streek waait, dan mag u zich gaan klaarmaken voor een mogelijke hittegolf. In de winter is het gemiddeld zeventien graden, waardoor de streek zo populair is onder vakantiegangers die willen overwinteren bij de zon. Klimaat en weer Costa del Sol

 

Activiteiten
De Marbella 4×4 Jacht op de Schat
Een hele leuke uitdagende activiteit met vrienden of met het gezin is de 4×4 Jacht op de Schat in Marbella. Iedere groep krijgt een 4×4 jeep over zijn beschikking en gedurende de rit aanwijzingen die de groep naar de schat moet leiden. U krijgt foto’s te zien, de plaats op de foto moet u met uw fotocamera ook fotograferen. Deze foto’s leiden u vervolgens naar de schat. Houdt u van fotograferen, een competitieve strijd vol stress en van schat jagen? Ga dan een dag met een 4×4 jeep op jacht naar de schat.

 

Quad huren
Wie even lekker weg wil bij de zee kan voor een dag een quad huren. Vakantiegangers vinden het mooi om tijdens een vakantie Costa del Sol even met de quad door de natuur te scheuren en van de omgeving te genieten. Een quad huren is altijd aan de prijzige kant en daar is de Costa del Sol helaas geen uitzondering op. Toch is het zeer de moeite waard deze stoere activiteit eens te ondernemen.

 

Bezienswaardigheden
Almeda Park Marbella
In het Almeda Park in Marbella maken vakantiegangers graag een wandeling en genieten van al het moois in het park. Heel veel groen en vele gekleurde bloemen geven het park extra sfeer. Toch staat Almeda Park bekend om de banken van keramiek. Zeker een avondwandeling is heerlijk in de afgekoelde en nog altijd lekkere temperatuur tijdens uw vakantie Costa del Sol.

 

Krokodillenpark in Torremolinos
Herinnert u zich de Australiër Steve Irwin nog? De fanatieke dierenliefhebber die in 2006 overleed was een grote favoriet van krokodillen. Hij liet de dieren in hun natuurlijke waarde en gaf in zijn dierentuin veel entertainment voor de bezoekers. Irwin kroop bij de krokodillen van zeven meter lang in het hok, liet krokodillen uit het water springen naar een stuk vlees dat hij ophield en bezoekers konden baby krokodillen vasthouden. Dit is ook allemaal mogelijk in het krokodillenpark van Torremolinos. Houdt u van dieren en zoekt u een overweldigende indruk? Bezoek dan tijdens uw vakantie Costa del Sol dit bijzondere park.

 

Kathedraal van Malaga
De immense kathedraal van Malaga die in 1528 is gebouwd is zonder meer een bezoekje waard. In de kathedraal vindt u stijlen uit de renaissance en uit de barok. De bedoeling was om beide torens in barokstijl te ontwerpen, maar tot twee torens is het nooit gekomen. Vanwege een tekort aan middelen piekt er daarom maar één toren uit de kathedraal. Binnenin de kathedraal zijn kunstwerken te bewonderen, zoals het gotische altaarstuk van de kapel van Santa Barbara en de 16e eeuwse graven van de kapel van San Francisco.

 

Grotten van Nerja
De indrukwekkende grotten van Nerja, dat bijna vijftig kilometer ten oosten van Malaga ligt, moet u eens bewonderd hebben. In de grotten barst het van de stalactieten en de stalagmieten en zijn er nog altijd goed overgebleven muurschilderingen te zien. De route door het openbare deel in de grot is ongeveer drie kwartier wandelen. Tijdens uw route treft u een soort kerststal, een spookgedeelte, de zogeheten Zaal der Rampen en zelfs een ondergrondse waterval. De verkoelende grot is zeker een bezoekje waard.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign