Dalyan

Vakantie Dalyan Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Dalyan of all inclusive Dalyan boekt u bij Lazy Tours. Dalyan is van oorsprong een klein vissersdorpje aan de Turkse zuidkust. Het is een leuk kleinschalig plaatsje met diverse winkeltjes en restaurants. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Dalyan is een kleine badplaats met ongeveer 5.000 inwoners gelegen in een schitterend deltagebied. Het dorp biedt een ideale rustgevende vakantie waar u zich heerlijk kunt terugtrekken zonder dat u al te veel last heeft van toerisme. Een all inclusive vakantie Dalyan is niet mogelijk omdat het dorp hier niet over beschikt. Dalyan betekent letterlijk visfuik en is een boeren- en vissersdorp. Dat komt doordat de rivier Dalyan Bogazi langs het dorp loopt, waardoor u in Dalyan ook heerlijk van visgerechten kunt genieten. Doordat Dalyan in een deltagebied ligt, verschilt de natuur rondom het dorp enorm met de overige kustgebieden van Turkije. U moet beslist een rondrit of een boottocht maken door het gebied.
 

Transfertijd
In tegenstelling tot de meeste plaatsen in Turkije is de transfertijd van de luchthaven naar uw hotel niet lang. Wij adviseren u te vliegen naar de luchthaven Dalaman, dat maar een half uurtje van Dalyan verwijderd is.

 

Centrum Dalyan
Omdat Dalyan in een beschermd gebied ligt, mag er aan de waterkant geen hoogbouw plaatsvinden. In het dorp zelf staan gebouwen die maximaal drie verdiepingen hoog zijn, dat zijn dan ook de accommodaties voor de vakantiegangers. Dalyan is een pittoresk dorp met inwoners die nog altijd een simpel leven leiden. In het centrum zijn restaurantjes te vinden en toeristenwinkeltjes.

 

Stranden
Een van de mooiste stranden van Turkije vindt u in Dalyan en heet Iztuzu Beach. Iztuzu Beach bestaat uit fijnkorrelig zand en is algemeen bekend, omdat het strand het broedgebied is van de bedreigde onechte karetschildpad. Doordat de schildpad, beter bekend als de Caretta Caretta, er broedt mag u niet overal uw handdoek neerleggen en al helemaal niet uw parasolstok in het zand stoppen. Omdat het een broedgebied is, wordt het strand bewaakt en ’s nachts afgesloten. Het strand is te bereiken per boot en per dolmus en ligt ongeveer twaalf kilometer buiten Dalyan. Dit strand scheidt de rivier, de Dalyan Bogazi, van de Middellandse Zee. Op het strand vindt u enkele eettentjes en toiletten. Omdat er op het strand normaal gesproken geen proppers zijn, kunt u hier heerlijk genieten van een rustige dag aan het strand.

 

Uitgaansleven
Uitgaan in Dalyan kan wel, maar het dorp staat niet bekend om haar bruisende nachtleven. Er zijn ongeveer 25 barretjes en een paar discotheken. Als u alleen voor het stappen en het wilde nachtleven op vakantie gaat, kunt u beter geen vakantie Dalyan vieren.

 

Klimaat
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden waardoor u optimaal kunt genieten van uw vakantie Dalyan.Klik hier om de weersverwachting Dalyan te bekijken.

 

Activiteiten
Duiken
In Dalyan zijn enkele duikscholen waar u uw duikbrevet kunt halen. Dit is absoluut een aanrader. Als u met de boot ver genoeg op zee bent, kan het duiken beginnen en u waant zich in een wereld vol planten en dieren die u niet dagelijks ziet. Tip: schaf een onderwatercamera aan, zodat u deze prachtige ervaring altijd nog kunt terugzien.

 

Mircolight Flight
U vliegt in een klein tweepersoons vliegtuigje, een soort moderne versie van de uitvinding van de gebroeders Wright, over de delta van Dalyan. U hebt op deze manier een schitterend uitzicht over bijvoorbeeld Kaunos, het natuurgebied en de koningsgraven. Dit moet u tijdens uw vakantie Dalyan zeker bezocht hebben. Het is een onvergetelijke ervaring waar u nog lang aan zult terugdenken.

 

12 Island Tour
Bent u een natuurliefhebber, houdt u van een boottochtje en van cultuur? Meldt u zich dan aan voor de 12 Island Tour. U bezoekt rondom het nabijgelegen Gocek, dat op een klein half uur van Dalyan ligt, allerlei bijzondere monumenten in het water, zoals het oude badhuis van Cleopatra en een verzonken stad waar u mag zwemmen.

 

Bezienswaardigheden
Kaunos – 1 kilometer vanaf het centrum
Kaunos is een opgraving die veel voor de archeologie heeft betekend en daarnaast gewoon een prachtig landschap is. Het ligt in Köycegiz-Dalyan, een natuurbeschermingsgebied, en levert altijd prachtige plaatjes op. De belangrijkste archeologische vondsten zijn: de Acropolis, de Kaunische rotsgraven en de palaestra met een Romeins badhuis. Als u Kaunos wilt bezoeken, steek dan de rivier over per boot, dan bent u er binnen een paar minuten. In Kaunos zelf bekijkt u alles lopend. U kunt wel met de auto, maar dan rijdt u wel anderhalf uur voordat u op de plaats van bestemming bent. U moet namelijk om het meer Koycegiz Köyü heen.

 

Schildpaddentour, heetwaterbronnen en modderbad – 1 kilometer vanaf het centrum
Omdat Iztutu Beach al jarenlang geldt als schildpaddenbroedplaats, is dit strand een populair toeristenoord geworden. Gelukkig verkiezen de inwoners het welzijn van de schildpad boven de inkomsten van het toerisme. Hierdoor leidt de schildpad zijn normale schildpaddenleven en kunt u toch dit prachtige zeedier bewonderen. De schildpaddentour eindigt per boot twaalf kilometer verderop op Iztutu Beach. De meeste excursies gaan niet alleen op zoek naar zeeschildpadden, maar brengen u ook naar de heetwaterbronnen en modderbaden van Dalyan. Hier kunt u uw lichaam met modder reinigen en daarna kunt u ook nog even reinigen in het zwavelbad. U ziet er zeker vijf jaar jonger uit. De excursies zijn ook apart van elkaar te boeken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign