Menorca

Vakantie Menorca Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Menorca en last minute vakanties naar Menorca boekt u bij Lazy Tours. Geniet tijdens uw vakantie op Menorca van een dagje op één van de prachtige stranden of huur een scooter en bewonder de mooie natuur van het eiland. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Menorca, het kleinere broertje van Mallorca, is een beetje de uitzondering op de regel in de eilandengroep de Balearen. Waar vooral Ibiza en ook Mallorca in het teken staan van veel feesten, viert u vakantie in Menorca vanwege de rust. Niet dat het tijdens uw vakantie Menorca muisstil is en er niets te beleven valt, maar qua feestgehalte haalt het eiland het niet bij zijn buureilanden. Vooral natuurliefhebbers voelen zich op Menorca als een vis in het water. Houdt u van een groen eiland met prachtige zandstranden en kraakhelder, azuurblauw zeewater? Dan zit u perfect op Menorca! De gedachte dat dit eiland saai is en alleen maar door ouderen wordt bezocht, moet u direct worden ontnomen. De badplaatsen zijn gezellig en beschikken over een bruisend nachtleven, maar de grote clubs zoals op Ibiza ontbreken simpelweg. Een perfect vakantie-eiland met genoeg cultuur, een prachtige natuur en een gezellig uitgaansleven, dat is Menorca.

 

Steden Menorca
De Cala´s
Menorca beschikt over vele plaatsen die beginnen met het woord Cala, gevold door de plaatsnaam. Deze plaatsen zijn allen badplaatsen en liggen dus langs de kust van Menorca. De badplaatsen lijken erg op elkaar, maar dat is niet per se negatief. De Cala’s beschikken allen over een schitterend strand gelegen in een groen begroeide baai. De plaatsen zijn voornamelijk vissersdorpjes, dus als u van vist houdt, moet u zeker een bezoekje brengen aan de lokale restaurants. De winkelliefhebber is hier niet helemaal op zijn plaats, omdat er in deze plaatsen slechts souvenirs te krijgen zijn.

 

Maó
De hoofdstad van Menorca is Mao, ook wel Mahon genoemd, en ligt in het zuidoosten van Menorca. In Mao woont ongeveer een derde van het eiland en de stad is vanwege zijn ruim opgezette haven zeer bekend. Tijdens een vakantie Menorca verblijft u waarschijnlijk niet in de hoofdstad, omdat deze plaats meer stad is dan badplaats. In Mao kunt u gezellig winkelen in de winkelstraatjes, maar u zult hier geen Bijenkorf vinden. Met andere woorden: stelt u zich daar niet teveel bij voor. Toch zult u zich niet vervelen in Mao. Loop eens over de boulevard en geniet van al het moois en de gezelligheid.

 

Stranden Menorca
Waar moeten we beginnen? De gehele kustlijn van Menorca is zo prachtig dat alle plekjes speciale aandacht verdienen. Het mooie aan Menorca is de groene natuur langs de stranden. Geen kale zandvlaktes met blauw water! Nee, mooie baaitjes tussen groen en lichtblauw. Dat wil toch iedere strandliefhebber? U hoeft echt niet naar Aruba of Curaçao voor de mooie stranden als Menorca bij wijze van om de hoek ligt.

 

Uitgaansleven Menorca
Zoals gezegd: het uitgaansleven valt redelijk in het niet als u het vergelijkt met een vakantie naar Ibiza of Mallorca. Toch is het niet zo dat een vakantie Menorca geen uitgaansgelegenheden heeft. Wat dacht u van de hoofdstad Mao of badplaats Ciutadella in het westen van Menorca? Daar is het stappen echt gezellig. Hoeft de vakantie Menorca niet alleen maar uit feesten en dronken worden te bestaan, maar is er ook voor meer, zoals cultuur en natuur? Dan is dit eiland zeer geschikt voor een perfecte vakantie in de Middellandse Zee.

 

Klimaat en weer Menorca
Het mag logisch klinken, maar ook op Menorca heerst een mediterraan klimaat, wat heel veel zon inhoudt. De zomers zijn er erg warm en de winters juist heel mild, waardoor overwinteren ook zo populair is op dit eiland. De gemiddelde zomertemperatuur is 27 graden, maar door het open stuk waarin het eiland ligt, voelt de temperatuur lager vanwege de zachte wind die nagenoeg constant waait. Klimaat en weer Menorca

 

Activiteiten Menorca
Boottocht rondom Menorca
Het eeuwige getuur over zee verveelt misschien… Daarom is het een goed idee een boottocht rond Menorca te doen. Hier kunt u vanaf het water het eiland bewonderen en vaart u langs de prachtigste baaitjes waar u anders niet eens kan komen. Deze boottocht is erg populair onder toeristen en u zult heel gauw merken waarom dat zo is.

 

Eilandtour
Een andere manier om het eiland te bewonderen is door het landinwaarts te verkennen. Tijdens een eilandentour wordt u per bus of jeep naar enkele locaties gebracht om daar iets bijzonders of iets specifieks van het eiland te bezichtigen. Omdat het aanbod van bezichtigingen nogal kan verschillen, is het raadzaam dit van te voren goed uit te zoeken, zodat u niet bedrogen uitkomt en de tour aan al uw verwachtingen voldoet.

 

Bezienswaardigheden Menorca
Barranco D’Algendar
Voor de fervente wandelaar: een zeven kilometer lange kloof in het zuidwesten van Menorca. Omdat de kloof het hele jaar van water is voorzien, zal het u niet verbazen dat dit stuk van het eiland enorm groen is begroeid. Neem goede wandelschoenen mee en als u van fotograferen houdt, is dit ook een mooie gelegenheid om uw fotoboek te verrijken met schitterende natuurfoto’s. De Barranco D’Algendar is tijdens uw vakantie Menorca prima te bereiken via de plaatsen Ciutadella en Ferrieres.

 

Cova des Coloms
Vrij vertaald: de grot van de reusachtige. En dat is precies een van de verhalen die er bekend is over deze gigantische grot centraal gelegen op Menorca. Er zouden vroeger reuzen hebben geleefd en de grot staat bekend om de legendes en mythes. Betreden twee mensen tegelijkertijd de grot dan zullen zij voor eeuwig van elkaar verwijderd raken. Daarnaast is het spannend om de grot diep in te lopen en de indrukken op u in te laten werken. Natuurlijk leven er in de Cova des Coloms ook vleermuizen. Overigens van gebruikelijke grootte…

 

Monte Toro
Het hoogste punt op Menorca ligt bij de plaats Es Mercadal en heet Monte Toro. De berg is ongeveer 300 meter hoog en biedt u een prachtig uitzicht over het eiland. Behalve deze schitterende view staat er op de berg het Santuarii di Toro, een franciscanessenklooster en pelgrimsoord. Wilt u tijdens uw vakantie Menorca iets anders dan stranden en zeeën? Bezoek dan het indrukwekkende Monte Toro!

 

U wilt goedkoop naar Menorca? Bekijk dan ons aanbod en boek uw vakantie online bij Lazytours.nl.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign