Cyprus
Cyprus
Een vakantie Cyprus is al jaren populair onder Nederlandse toeristen. Lazy Tours biedt een goedkope vakantie Cyprus aan in 2012 en 2013. Boek nu naar dit bergachtige eiland en geniet van deze veelzijdige vakantiebestemming. Lees meer over Cyprus...

Cyprus

Vakantie Cyprus Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Cyprus is al jaren populair onder Nederlandse toeristen. Lazy Tours biedt een goedkope vakantie Cyprus aan in . Boek nu naar dit bergachtige eiland en geniet van deze veelzijdige vakantiebestemming. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Cyprus, het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee dat daarnaast ook nog het meest oostelijke eiland is in deze zee. Het bijzondere aan Cyprus is dat het eiland uit een Turks deel en een Grieks gedeelte bestaat. Nu is het niet zo dat uw vakantie Cyprus bestaat uit twee totaal verschillende werelden. Beide landen lijken qua natuur en cultuur behoorlijk op elkaar. Zo ook het hele eiland Cyprus. Een vakantie Cyprus is een ideale zonvakantie en daarom vooral in de zomer in trek bij de toeristen.

 

Cultuur Cyprus
Op Cyprus leven ongeveer 800.000 inwoners, waarvan 77% maar liefst Grieks is. Achttien procent is Turks en het overige vijf procent bestaat uit Armeniërs en vluchtelingen uit Libanon en Palestina. De Griekse cultuur op Cyprus heerst, maar toch hebben de Turken, de Britten en bijvoorbeeld de Byzantijnen hun sporen nagelaten. Dankzij de Britten rijdt u tijdens uw vakantie Cyprus. Muzikaal hangt het eiland vooral naar de Griekse kant. Toch zijn hier wat eigen accenten aan toegevoegd. De viool en de luit met vier dubbele snaren spelen altijd een hoofdrol in de Cypriotische muziek. De luit wordt traditioneel bespeeld met een slagpen (een veer waarmee de vogel stuurt tijdens het vliegen) van een roofvogel.

 

Religie Cyprus
Ook qua religie is er een verdeling in de bevolking. De Grieks-Cyprioten hangen de orthodoxe kerk aan, terwijl de Turks-Cyprioten natuurlijk moslim zijn.

 

Eten en drinken Cyprus
De Cypriotische keuken lijkt heel erg op die van Griekenland. Dat is op zich fantastisch, want de Grieken weten wel wat lekker eten is. Door de vele culturele invloeden op Cyprus is de keuken van Cyprus verfijnd en verbeterd. Turkse ingrediënten, afkomstig uit een van de beste keukens van de wereld, vormen samen met ingrediënten uit het mediterrane gebied de finishing touch. Op Cyprus wordt heel veel waarde gehecht aan versheid van producten. Dat klinkt misschien logisch, maar u zult verstelt staan van het aantal restaurants waar hier niet aan wordt voldaan. Een tweede basiselement is meze. Meze is mezedes, dat voor kleine lekkernijen staat, die uit hartige producten, groente en vis- en vleesgerechten bestaat. Het wordt als voorafje gebruikt, maar ook geregeld als hoofdgerecht. Wat dat betreft is het ‘eetprincipe’ een beetje zoals bij tapas. Veel kleine hapjes die altijd wel gegeten kunnen worden.

 

Feestdagen Cyprus
Op Cyprus viert men natuurlijk Kerstmis, Pasen, Hemelvaart en Nieuwjaarsdag. Het belangrijkste feest is Onafhankelijkheidsdag. Op 1 oktober 1960 werd Cyprus onafhankelijk. De eerste president van Cyprus was Aartsbisschop Makarios. Het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Turkije deden dienst als een soort bewakers van de overheid en de economie.

 

Geschiedenis Cyprus
Na vele ontwikkelingen in de loop der eeuwen werd Cyprus in de late bronstijd gekoloniseerd door de Grieken. De Grieken waren als een kind zo blij met de hoeveelheid hout op Cyprus, dat de Grieken voor hun schepen konden gebruiken. Zes eeuwen voor Christus kwamen de Perzen, zagen en overwonnen Cyprus. De Grieken konden er weinig tegen inbrengen. Drie eeuwen later behoorde Cyprus weer tot Griekenland onder leiding van Alexander III. Weer driehonderd jaar later waren het de Romeinen die de macht hadden over Cyprus. Vier eeuwen later werd Cyprus opgedeeld waarna een gedeelte van het eiland in Byzantijnse handen terechtkwam. Dit zou zo blijven voor acht eeuwen lang. Cyprus zou nog in handen komen van de Engelsen, de Fransen en uiteindelijk, vanaf 1570, van de Turken.

 

Natuur en omgeving Cyprus
Flora en fauna Cyprus
Een vakantie Cyprus is zeer veelzijdig als het gaat om de flora en de fauna. Alleen het aantal soorten landschappen is aanzienlijk. Er is zee, gematigd woud, dichtbeboste gebieden, stranden, bergen en er zijn graslanden te vinden. Het Troödosgebergte bijvoorbeeld. Het ligt in het zuidwesten van het eiland en haalt een hoogte van 1952 meter. Het noorden van Cyprus wordt beheerst door een kleiner maar grilliger Kyreniagebergte. Op het eiland groeien ongeveer 1900 bloemsoorten, waarvan er 140 endemisch zijn. Dat betekent dat die uitsluitend op Cyprus groeien. Cyclamen, oleanders en orchideeën zijn in groten getale aanwezig en dat komt het eiland zeker qua kleur ten goede. Een van die orchideeën is de Orchis italica. Die beschikt over bloemen die op mensjes lijken. Hier zijn al heel veel grappige foto’s van gemaakt. Voor uw fotoboek van uw vakantie Cyprus is dat zeker een aanwinst. Dan nog redelijk goed nieuws voor de dierenliefhebber: op Cyprus zijn bijzondere soorten vleermuizen te vinden, zeeschildpadden twee zeldzame vlinders: slakrupsvlinder en de charaxes jasius. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere te dieren in het wild te zien…

 

Stranden Cyprus
Cyprus beschikt over de mooiste stranden. Zeker Paphos en Ayia Naga in Famagusta zijn van uitzonderlijke schoonheid. Een vakantie Cyprus beschikt over de beste zandstranden waar u heerlijk kunt genieten van de warme zon. De Middellandse Zee rondom Cyprus is ook schitterend. Vanwege de schone zee en het heldere water kunt u heel ver in zee de bodem zien. Om die reden zijn snorkelen en duiken ook zeer populair. Informatie over het weer op Cyprus

 

Werelderfgoederen Cyprus
Uw vakantie Cyprus gaat niet gepaard met veel werelderfgoederen. Een van de drie werelderfgoederen vindt u Choirokoitia, een archeologische opgraving centraal op Cyprus, dat gedateerd is uit 7000 v. Chr. De havenstad Paphos, dat vanwege natuur, cultuur en toerisme erg in trek is bij de vakantiegangers, behoort ook tot de lijst van de werelderfgoederen. In de stad zijn koningsgraven, musea, een kasteel, een fort en de Rots van Aphrodite te vinden. Een vakantie Cyprus is dus goed voor het bijspijkeren van uw culturele kennis. Het laatste werelderfgoed is het eerder genoemde Troödosgebergte. Het gebergte, dat het hoogste punt is op Cyprus, is beroemd vanwege een ofioliet. Een ofioliet is een karakteristieke opeenvolging van verschillende soorten gesteenten die door een dwarsdoorsnede te zien zijn.

 

Geldzaken Cyprus
Valuta
Ondanks de tweedeling van Griekenland en Turkije betaalt men op Cyprus met de Euro.

 

Pinautomaten
Op bijna elke hoek bij een hotel op Cyprus staat een pinautomaat waar u met uw creditcard of pinpas geld kunt opnemen.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
Het personeel van restaurants of hotels leven niet van fooi, maar het is wel gebruikelijk tijdens uw vakantie Cyprus om een fooi te geven na een verdienste waar u tevreden over bent. Dit geldt natuurlijk ook voor taxichauffeurs, die op Cyprus niet heel veel verdienen.

 

Praktisch informatie Cyprus
Tijdsverschil
Het tijdsverschil tijdens uw vakantie Cyprus is één uur met hier in Nederland.

 

Reisduur
Een vlucht vanuit Nederland naar Cyprus duurt rond de vier uur. De terugweg duurt ongeveer drie kwartier langer.

 

Legitimatie
Tijdens uw vakantie Cyprus mag u zich legitimeren met een identiteitskaart en natuurlijk met uw paspoort.

 

Visum
Voor Cyprus hebt u geen visum nodig. Als u het noordelijke, Turkse deel ingaat wel, maar die krijgt u gratis bij de grensovergang in de hoofdstad Nicosia.

 

Taal
De officiële talen op Cyprus zijn Nieuw Grieks en Turks. Natuurlijk wordt er in de toeristische plaatsen ook Engels gesproken.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Het drinkwater tijdens uw vakantie Cyprus staat te boek als veilig drinkwater.

 

Openbaar vervoer Cyprus
Er zijn geen treinverbindingen op het eiland, dus gebruikmaken van het openbaar vervoer gaat vooral via de bus. Over het gehele eiland rijden veel bussen zeer geregeld. Bustickets zijn niet heel duur en let op: de bus, en het overige vervoer, rijden net als in Engeland links.

 

Beste reistijd Cyprus
Cyprus is met name tijdens de zomervakantie een populaire bestemming. Naast een zomervakantie Cyprus kunt u ook in de meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie naar Cyprus boeken. In de zomer is het weer echter wel het beste. Wilt u goedkoop naar Cyprus? Probeer dan buiten de schoolvakanties te boeken.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Cyprus

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign