Dominicaanse Rep.
Dominicaanse Rep.
Uw vakantie Dominicaanse Republiek en lastminute vakanties naar de Dominicaanse Republiek boekt u bij Lazy Tours. Het land ligt in het Caribische gebied en de hoofdstad ligt aan de zuidkant van het eiland, namelijk Santo Domingo. Lees meer over Dominicaanse Rep....

Dominicaanse Republiek

Vakantie Dominicaanse RepubliekPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Dominicaanse Republiek en lastminute vakanties naar de Dominicaanse Republiek boekt u bij Lazy Tours. Het land ligt in het Caribische gebied en de hoofdstad ligt aan de zuidkant van het eiland, namelijk Santo Domingo. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Algemeen
Een paradijs op aarde, zo is de Dominicaanse Republiek het beste te omschrijven. Natuurliefhebbers, zongenieters en verkenners opgelet: er bestaat voor jullie bijna geen mooiere vakantie dan naar de Dominicaanse Republiek. In het Caribische gebied vormt buurland Haïti samen met de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola. Hispaniola ligt tussen Cuba en Puerto Rico. Het groen van de jungle, de hagelwitte stranden en de azuurblauwe Caribische Zee maken van uw droom werkelijkheid. Een vakantie Dominicaanse Republiek is niet voor iedereen weggelegd dus wanneer u gaat: geniet er maar dubbel van!

 

Cultuur
Op de Dominicaanse Republiek heerst een gevarieerde cultuur. Oorspronkelijk was Taíno de cultuur, maar dat is later met Spaans, Afrikaans en Frans gemengd. Elementen hiervan vindt u terug in de Dominicaanse keuken en bijvoorbeeld in de taal. In het land spreekt men veel soorten talen, waarvan Spaans de moedertaal is. Carnaval is het grootste feest, waar ze daar een maand voor vrij krijgen, en dan wordt er vooral genoten van en gedanst op de merengue. Overigens is de hoofdstad Santa Domingo.

 

Religie
Het grootste deel van de gelovigen is christelijk, maar vanwege de meerdere invloeden van buitenaf worden hier bijvoorbeeld ook Afrikaanse elementen aan toegevoegd.

 

Eten en drinken
De Dominicaanse Republiek beschikt over een heerlijke, uitgebreide keuken. In het land kennen ze aardappelen, rijst, vlees, groente, vis, soep, salades en noem maar op. De Dominicanen hebben niet één bepaald gerecht, maar zijn verzot op meerdere gerechten. Ideaal voor Nederlanders die het liefst hun aardappels en pot pindakaas mee van huis nemen naar hun vakantiebestemming.

 

Feestdagen
Het is al even genoemd, maar het grootste feest in het land is zonder twijfel carnaval. De Dominicanen krijgen hiervoor een maand vrij van hun werk en school, waardoor er ook flink gefeest kan worden. Omdat dit toch niet helemaal aan de wensen voldoet, vieren de Dominicanen carnaval twee keer per jaar: in februari en in augustus, waarvan februari het meest uitbundige feest is. Hier moet u een keer bij zijn geweest. Dan kunt u pas echt vertellen wat feesten inhoudt! Maskers, jurken, drank, muziek, alles is aanwezig voor een gezellig feest. Overigens hebben de kolonisten er later nog een religieus tintje aan gegeven, maar dat ter zijde.

 

Geschiedenis
De geschiedenis van de Dominicaanse Republiek begint eigenlijk pas vanaf 1844. Toen was La Trinitaria, een eigen opgerichte groep, van plan de overheersing van Haïti te bestrijden, zodat de Dominicaanse Republiek zelf konden heersen over zijn land. Daardoor zijn er veel oorlogen ontstaan en is het land tussen 1966 en 1978 voor de vierde keer onafhankelijke geworden. Vanaf 1978 tot aan vandaag is de situatie stabiel en is er sprake van een democratie.

 

Natuur en omgeving
Flora en fauna
In het subtropische klimaat van de Dominicaanse Republiek leven de wereld aan bomen, planten en dieren. Het land is rijk aan ongeveer 5600 plantensoorten en 600 boomsoorten. De Dominicaanse Republiek is dus een ware jungle. Tijdens uw vakantie Dominicaanse Republiek treft u mogelijk ook bijzondere dieren, zoals de spitssnuitkrokodil, verschillende soorten zeeschildpadden en allerlei vogels. De natuurliefhebber is in de Dominicaanse Republiek voor een vakantie helemaal op zijn plek.

 

Stranden
En of de Dominicaanse Republiek over stranden beschikt! Hagelwitte stranden omringen een groot deel van het land en alsof dat nog niet genoeg is, staan hier palmbomen en liggen de stranden aan de azuurblauwe zee met koraalriffen. Moet er nog meer gezegd worden om u te overtuigen voor een vakantie Dominicaanse Republiek? Het noordelijk gelegen Puerto Plata schijnt de mooiste stranden te hebben.

 

Werelderfgoederen
Het enige werelderfgoed in de Dominicaanse Republiek is de hoofdstad Santa Domingo. Santa Domingo ligt centraal in het zuiden en staat bekend om zijn prachtige kathedraal, indrukwekkende stadspoorten en de symbolische vuurtoren in de vorm van een liggend kruis.

 

Geldzaken
Valuta
Op de Dominicaanse Republiek betaalt u met de Dominicaanse Peso (DOP). Eén DOP staat gelijk aan twee Eurocent. Eén Euro staat daarentegen gelijk aan ruim 50 DOP.

 

Pinautomaten
Op de Dominicaanse Republiek is een groot hoeveelheid pinautomaten aanwezig.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
Op de Dominicaanse Republiek is het gebruikelijk om een fooi te geven aan bijvoorbeeld het personeel van restaurants of taxichauffeurs. Toch is het niet overal toegestaan om fooien te geven.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
De Dominicaanse Republiek kent geen zomer- en wintertijd. Daardoor is het in de winter vijf uur vroeger dan bij ons in Nederland en in de zomer, vanwege onze zomer- en wintertijd, liefst zes uur.

 

Reisduur
Een vlucht vanuit Amsterdam naar de Dominicaanse Republiek duurt ongeveer negen uur.

 

Legitimatie
Tijdens uw vakantie naar de Dominicaanse Republiek moet u zich kunnen identificeren met een geldig paspoort.

 

Visum
Reist u naar de naar de Dominicaanse Republiek voor een vakantie dan betaalt u zowel bij aankomst als bij vertrek tien Dollar aan visumkosten. De vertrekkosten kunnen ook twintig Dollar kosten

 

Taal
Op de Dominicaanse Republiek wordt Spaans gesproken. In de toeristenoorden spreekt men nog wel een aardig woordje Engels.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Het kraanwater op de Dominicaanse Republiek is geen gezond drinkwater. Hierdoor is het raadzaam drinkwater in flessen met gesloten dop in de supermarkt te kopen.

 

Openbaar vervoer
De Dominicaanse Republiek beschikt over een perfect geregeld openbaar vervoer. De busjes zijn voorzien van airco en vaak ook films. Een bustocht van de ene kant naar de andere kant naar het land kost ongeveer tien Euro. Tijdens uw vakantie Dominicaanse Republiek is dat geen geld voor een rit van 3,5 uur.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Dominicaanse Republiek

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign