Salou

Busreis SalouPrijzen en beschikbaarheid »

Salou is een populaire vakantiebestemming, vooral voor jongeren. De stad ligt een dikke honderd kilometer ten zuiden van Barcelona in de buurt van Tarragona. Dat Salou de toeristische hoofdstad van de Costa Dorada is, mag geen verrassing heten. Het nachtleven in Salou is zeer spectaculair. De badplaats barst van de clubs, inclusief Nederlandse clubs en Engelse pubs. Dat Salou ook beschikt over Friet van Piet en Edjes Kroketjes is voor sommige Nederlandse vakantiegangers een reden geen vakantie Salou te vieren. Dat ís misschien ook niet alles, maar vlak Salou daarom niet uit. De badplaats heeft meer te bieden. Naast het gezellige en grote winkelcentrum beschikt Salou ook over een prachtig zandstrand met palmbomen. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Vliegreis
Als u een vakantie Salou wilt overbruggen en u besluit dit met het vliegtuig doen, kunt u het beste naar het vliegveld van Reus vliegen. Deze plaats ligt dicht bij Salou, nog geen kwartier rijden. Wat ook mogelijk is, maar minder aantrekkelijk, is een vlucht naar Barcelona. Om van Barcelona naar Salou te rijden bent u wel een goed uur onderweg. De vlucht duurt overigens maar 2,5 uur.

 

Busreis
Natuurlijk kan er ook gebruik worden gemaakt van een busreis naar Salou. Vooral jongeren doen dit vanwege de veel lagere prijs. Een busreis naar Salou of een reis met het vliegtuig kan enorm schelen in euro’s, dus jongeren en studenten geven vaker voorkeur aan de bijna vijftien uur durende busreis vanwege de lagere reissom.

 

Centrum Salou
Eindelijk een van de kustplaatsen met een groot, ruim opgezet winkelcentrum. Een vakantie Salou biedt een breed scala aan winkels, waardoor de fanatieke shoppers lekker aan hun trekken komen. Alle winkels die u kunt bedenken, zijn aanwezig in dit centrum. Van de bekendste kledingmerken tot aan kleinste souvenirtjes en van de mooiste sieraden tot het lekkerste eten. Alles is te vinden in Salou.

 

Stranden
Salou beschikt over één heel groot strand dat langs de bekende boulevard Paseo Jaume I loopt. Tijdens een vakantie Salou komt u deze boulevard zeker tegen, die ongetwijfeld in uw geheugen blijft vanwege het grootse en op het oog oneindige pad. De Paseo loopt langs het Llevant Strand, waar de meeste toeristen naartoe trekken. Zoekt u een minder druk strand kunt u omliggende stranden zoals Platja de Ponent of Cala Crancs bezoeken. Aan het strand zijn overigens vele wateractiviteiten te doen.

 

Uitgaansleven
Het bruisende nachtleven van Salou is de publiekstrekker van de badplaats. Een vakantie Salou is een groot feest, maar dat is vooral als de nacht valt. Overdag is het in Salou ook betrekkelijk druk, maar dat is meer omdat de stad erg in trek is bij de vakantiegangers. Salou beschikt over de beste clubs waar de beste DJ’s ter wereld hun platen draaien. De bekende en vetste clubs zijn: Flashback, Snoepy’s, Pacha, Crocs en de Swing

 

Activiteiten
PortAventura
Een van de bekendere attractieparken van Europa is PortAventura en ligt tussen Salou en Tarragona. Het park is bekend vanwege de grote attracties zoals de achtbanen Dragon Khan en El Diablo. Sinds 2012 is de tiende snelste achtbaan van de wereld geopend voor het publiek. Het heet Shambhala en is ook nog eens de grootste achtbaan van Europa. De meeste attracties zijn vrij heftig waarin een minimale lengte van 140 centimeter een vereiste is. Maar ook voor de kinderen is genoeg vertier in dit pretpark. Een vakantie Salou is niet compleet zonder een bezoek aan dit fantastische pretpark!

 

Geïnteresseerd in onze busreizen Salou? Bereken dan nu de prijzen voor een busreis naar Salou!

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid van busreizen naar Spanje

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign