Famagusta

Vakantie Famagusta Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Famagusta en lastminute vakanties naar Famagusta boekt u bij Lazy Tours. De regio Famagusta is een grote toeristische trekpleister van het eiland. Er is veel keuze in accommodaties, variërend van kleine hotels,appartementen en grote resorts. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Uw vakantie Famagusta ligt in het oosten van Cyprus, op de grens van het Griekse en het Turkse deel op het eiland. Toch behoort Famagusta tot het Turkse deel van Cyprus. Het is een zonnige vakantiebestemming die beschikt over een gezellig centrum en een mooi strand. In de havenplaats ligt een groot deel omheind, waar je ook niet kunt komen. Hier is wel van alles gebouwd, maar dat is onbewoond. Om die reden wordt dit gedeelte in Famagusta ook wel spookstad genoemd. Er bestaat onenigheid over dit stuk grond; of het nu van de Turken is of dat op Griekse bodem ligt. Desalniettemin is een vakantie Famagusta een zonnige vakantiebestemming.

 

Transfertijd
Uw vlucht naar Cyprus voor uw vakantie Famagusta duurt ongeveer vier uur lang. Uw vliegtuig zal landen op de luchthaven van Larnaca, waardoor de transfertijd naar uw vakantiebestemming ongeveer drie kwartier duurt.

 

Centrum Famagusta
Het centrum van Famagusta wordt omringd door een oude stadsmuur. De havenplaats kent vele nauwe straatjes met een heleboel gezellige winkels en restaurants. Op vrijdag is er tijdens uw vakantie Famagusta een leuke markt waar groente en fruit te koop is. Dit zijn eigen geteelde producten waardoor u de smaak van Cyprus te kunt proeven.

 

Stranden
Echte strandliefhebbers gaan naar Famagusta op vakantie. Cyprus staat bekend om de prachtige stranden. Vooral Ayia Napa is razend populair vanwege de extreme schoonheid van de stranden en de Middellandse Zee hier. Weer en klimaat Cyprus

 

Uitgaansleven
Rondom het grote plein in het centrum van Famagusta liggen de meeste bars, kroegen en discotheken. Het uitgaansleven in de oude havenplaats is heel gezellig en een gemend publiek vormt daar het straatbeeld. Er zijn clubs met verschillende soorten muziek, zoals R&B, pop en ook live muziek.

 

Klimaat en weer
Op Cyprus heerst een mediterraan klimaat, waardoor de zomers behoorlijk warm kunnen zijn en de winters betrekkelijk mild. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 28 graden. In deze periode is het ook heerlijk om in de Middellandse Zee te zwemmen.

 

Activiteiten
Boottocht
Vanuit de haven van Famagusta varen dagelijks een grote hoeveelheid boten voor een heerlijke tocht over de Middellandse Zee. Sommige cruises bieden u een relaxte dag op de zee. Veel muziek, veel drank en een lekkere warme Cyprus zon. Andere boottochten varen u langs de kliffen, badplaatsen en mooie stukken natuur. Tijdens uw vakantie Famagusta kunt u ook nog eens dolfijnen spotten.

 

Duiken
Rondom Cyprus kunt u tijdens uw vakantie Famagusta prachtig duiken. De Middellandse Zee is hier zeer helder waardoor u heel veel kunt zien. Er liggen scheepswrakken en u de mooiste zeedieren tegenkomen. Grote scholen vissen, bijzonder gekleurde visjes en bijvoorbeeld ook octopussen. Bent u bevoegd om te duiken, dan moet u voor uw vakantie Famagusta zeker een duik nemen!

 

Eiland verkennen
Op verschillende manieren kunt u het eiland verkennen. De meest ruige manier is wellicht met de quad. U zult eigenlijk ook niet zoveel omgeving kunnen zien vanwege het opstuivende zand. Toch is dit een leuke tocht door de natuur van een vakantie Famagusta. Een andere manier om dit gebied van het eiland te verkennen is met een touringcar. Op het dak zijn zitplaatsen gevestigd dus u kunt als een echte toerist over alles en iedereen uitkijken. Er zijn genoeg plaatsen waar u zich kunt aanmelden voor deze activiteiten.

 

Bezienswaardigheden
St. Nicolaas Kathedraal
Als u een vakantie Famagusta viert, moet u hier eens zijn geweest; de kathedraal van St. Nicolaas. Het is een van de meest indrukwekkende gebouwen in het Middellandse Zeegebied. Deze Gotische Kathedraal is rond 1300 gebouwd en geniet een schitterend uiterlijk. Ook de binnenkant is zeer indrukwekkend, omdat jij als bezoeker verdwijnt in al het groots.

 

St. George Kathedraal
Een immense kathedraal uit de vijftiende eeuw is die van St. George. De kathedraal verkeert niet meer in perfecte staat. Steker nog: er zijn nog enkele muren van over, maar wel erg mooi om te zien. In 1571 belegerde de Ottomanen de kathedraal en dat is nog altijd goed zichtbaar. Op de muren kunt u tijdens uw vakantie Famagusta heel goed de kanoninslagen zien.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign