Kyrenia

Vakantie Kyrenia Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Kyrenia en lastminute vakanties naar Kyrenia boekt u bij Lazy Tours. Kyrenia is een paradijs voor de strandliefhebber, de stranden van fijn goudkleurig zand, worden afgewisseld door woeste kliffen en bergachtige landschappen. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Geografie
Geografisch gezien hoort Cyprus bij Azië, maar cultureel gezien is dat niet het geval. Daarom wordt het eiland toch vaak tot Europa gerekend. Kyrenia ligt in het noorden van het eiland en valt derhalve onder het Turkse bewind. In het noorden van het eiland liggen prachtige stranden en hotels.

 

Landschap
Er liggen twee bergmassieven op het eiland, in het noorden ligt het Kyreniagebergte (1025 meter) en in het zuidwesten ligt het Troodosgebergte (1950 meter). Tussen deze twee gebergtes ligt de Mesaoris. Water stroomt er vooral in de vorm van bergbeken, die alleen in het voorjaar water hebben als de sneeuw smelt. Van februari tot mei toont het eiland een zee aan bloemen. Men vindt er uitgestrekte wijngaarden met olijfbomen, laurierbomen en cipressen.

 

Klimaat
Door het ideale klimaat dat op Cyprus heerst is het vrijwel het gehele jaar door mogelijk om te zwemmen in de prachtige blauwe Mediterrane Zee. Hierdoor zijn ook watersporten als zeilen, snorkelen, windsurfen en waterskien vrijwel het gehele jaar door uitoefenbaar. Daarnaast kunt u prachtig duiken en snorkelen, de kleurrijke onderwater wereld zal u verrassen!

 

Taal
Omdat Cyprus uit twee delen bestaat, bestaan er ook twee talen naast elkaar. In het Griekse gedeelte wordt Nieuwgrieks gesproken. In het Turkse gedeelte spreek men voornamelijk een dialect van het Turks. De meeste mensen spreken ook redelijk Engels Engelse, mede omdat Cyprus een Engelse kolonie is geweest.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign