Banjul

Vakantie Banjul Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Banjul en lastminute vakanties naar Banjul boekt u bij Lazy Tours. De kleine hoofdstad Banjul met ca 50.000 inwoners is een unieke afrikaanse ervaring, met kleine restaurantjes en levendige markten. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Geografie
Banjul ligt op een schiereiland in het westen van Gambia aan de oevers van de Gambia rivier. Banjul is de hoofdstad van het kleine Afrikaanse Gambia. Het is mogelijk om via een 210 meter lange brug naar het vasteland te komen. Daarnaast varen er veerpontjes.

 

Landschap
Banjul kent prachtige brede, witte zandstranden waar u heerlijk kunt relaxen. Ten westen van de stad Banjul vindt u de plaatsen Kotu en Fajara met een prachtig breed zandstrand, een verfrissende zee en wuivende palmen. Banjul is, net als de rest van Gambia, een paradijs voor vogelliefhebbers. Er leven verschillende soorten exotische vogels. Naast vogels kom je er apen, slangen, antilopensoorten, wilde zwijnen en reuzenhagedissen tegen. In de wateren voor de kust leven diverse schildpadden, talrijke hagedissoorten, dolfijnen, waterslangen, nijlpaarden, krokodillen en de meest exotische vissoorten waarvan enkele zeer zeldzaam zijn.

 

Klimaat
In Gambia bestaat het jaar uit een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van half oktober tot half juni. Deze periode is zo droog dat er vaak maanden geen druppel valt. De natte periode duurt van ongeveer half juni tot half oktober. De natste maand is augustus, waarin de helft van alle regen valt. In augustus is de luchtvochtigheid ook het hoogst, soms wel 95%.

 

Taal
De meeste Gambianen worden tweetalig opgevoed. Een lokale taal en Engels, omdat dat de officiële taal is van Gambia. U kunt dus prima communiceren met de bevolking in het Engels. Daarnaast spreken veel werkende Senegalezen in Gambia een aardig woordje Frans.

 

Top Hotels Banjul

Bestemming Accommodatie Verzorging Sterren
Banjul Hotel Laico Atlantic All inclusive ****

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Banjul

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign