Bijilo

Vakantie Bijilo Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Bijilo en lastminute vakanties naar Bijilo boekt u bij Lazy Tours. Bijilo is een klein plaatsje waar het toerisme nog niet sterk aanwezig is. Hier vindt u een prachtige natuur vol groen met in de directe omgeving het Bijilo Nationale Park. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Geografie
Gambia ligt in West-Afrika, direct aan de Atlantische Oceaan en wordt omringd door Senegal. De hoofdstad van Gambia is Banjul wat hemelsbreed slechts 10 kilometer van Bijilo vandaan ligt. Bijilo ligt direct aan zee.

 

Landschap
Bijilo heeft prachtige brede, witte zandstranden waar u heerlijk kunt relaxen en tot rust komen. Bijilo is, net als de rest van Gambia, een paradijs voor vogelliefhebbers. Er leven verschillende soorten exotische vogels. Naast vogels kom je er apen, slangen, antilopensoorten, wilde zwijnen en reuzenhagedissen tegen. In de wateren voor de kust leven diverse schildpadden, talrijke hagedissoorten, dolfijnen, waterslangen, nijlpaarden, krokodillen en de meest exotische vissoorten waarvan enkele zeer zeldzaam zijn.

 

Klimaat
In Gambia bestaat het jaar uit een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van half oktober tot half juni. Deze periode is zo droog dat er vaak maanden geen druppel valt. De natte periode duurt van ongeveer half juni tot half oktober. De natste maand is augustus, waarin de helft van alle regen valt. In augustus is de luchtvochtigheid ook het hoogst, soms wel 95%.

 

Taal
De officiële taal van Gambia is Engels. Dat stamt nog uit het koloniale verleden. U kunt dus prima communiceren met de bevolking. De inwoners zullen onderling een lokaal dialect spreken. In de horeca werken veel Senegalezen, die veelal Frans spreken.

 

Top Hotels Bijilo

Bestemming Accommodatie Verzorging Sterren
Bijilo Hotel Golden Beach Halfpension ***
Bijilo Hotel Coco Ocean Resort & Spa All inclusive *****

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign