Karpathos

Vakantie KarpathosPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Karpathos 2013 en last minute vakanties naar Karpathos boekt u bij Lazy Tours. Karpathos kenmerkt zich door o.a. een afwisselende natuur, een heuvelachtig landschap met verscholen baaien, stille strandjes en een grillige kustlijn. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Als u een diagonale lijn trekt tussen Kreta en Rhodos komt u halverwege Karpathos tegen. Karpathos is een lang en smal eiland met ongeveer 6500 inwoners, het getal dat in de zomer dankzij het toerisme verdrievoudigt. Het Griekse eiland is vijftig kilometer lang en elf kilometer op zijn breedst en is een van de rustige eilanden in de Griekse zeeën. Het vliegveld ligt op het zuidelijkste punt tien kilometer onder de hoofdstad Karpathos-stad, ook wel Pigadia. Het is het onderste deel van het eiland dat bewoonbaar is en waar het leven zich afspeelt. Halverwege het eiland begint de berg waarna het noorden bijna is uitgestorven. Karpathos, met een hoogste punt boven de kilometer, staat bekend om zijn schoonheid aan de kust. Geen woord is gelogen als we zeggen dat u tijdens uw vakantie Karpathos op hagelwitte stranden kunt liggen aan de azuurblauwe zee. Bent u een strandliefhebber? Dan is een vakantie Karpathos 2013 datgene wat u zoekt, omdat het eiland over een van de mooiste stranden en baaien beschikt van de Griekse eilanden.

 

Steden Karpathos
Karpathos kent weinig verblijfsplaatsen voor een lekkere vakantie. De voornaamste badplaats waar uw hotel kan staan is de hoofdstad Pigadia. De hoofdstad ligt in het zuidoosten van het eiland en ligt aan een prachtige baai. Pigadia beschikt over een kleine haven en een lang zandstrand van vier kilometer. In deze badplaats is alle activiteit te vinden. Niet dat de stad bomvol toeristen is in de zomer, maar vergeleken met de andere plaatsen is het hier het drukst. Reist u verder naar het noorden dan treft u via een kronkelweg Kira Panagia. Dit is een klein dorp met een schitterend baaitje. De baai heeft iets magisch. Door het hagelwitte strand en het kraakheldere zeewater wanen vakantiegangers zich in een droom die maar niet ophoudt. Het strand wordt omgeven door kliffen van de berg die vol pijnbomen staat. Is rust het doel van uw vakantie Karpathos, boek dan een vakantie in Kira Panagia. Als u naar het westen van het eiland gaat, komt u Lefkos tegen, de een na grootste stad van het eiland. Het is er gezellig winkelen in de traditionele Griekse winkelstraatjes. De verbinding naar het strand, twee kilometer verderop, is via de auto goed te bereiken. Hier vindt u Kato Lefkos dat aan de westkust van Karpathos ligt. Hier is het strand en de rust vergelijkbaar met Kira Panagia. Een andere badplaats is Arkassa en ligt in het zuidwesten van het eiland. De badplaats straalt rust en gemoedelijkheid uit en is zeer geschikt voor een wandeling in het gebied. De zeewind is hier heel vaak aanwezig waardoor het met de hoge temperatuur goed vol te houden is. De wind waait hier dusdanig dat Arkassa inmiddels te boek staat als windsurfgebied.

 

Stranden
Zoals gezegd zijn de stranden van Karpathos erg indrukwekkend. Sommige stranden zoals die in Kira Panagia en Kato Lefkos beschikken werkelijk waar over een paradijselijke uitstraling. Hier zit u goed voor uw rust. Houdt u van watersporten zoals windsurfen bezoek dan het in het westen gelegen Arkassa. Daar zijn de golven erg ruig en dus zeer geschikt voor dit soort sporten. Hier kunt u om die reden niet snorkelen. Dat kan in de baaien van de eerdergenoemde badplaatsen wel. Verblijft u tijdens een vakantie Karpathos in de hoofdstad Pigadia kunt met uw kinderen genieten op het uitgestrekte zandstrand aan de oostkust van Karpathos. Dit strand en deze zee lenen zich uitstekend voor gezinnen met kinderen omdat het strand geleidelijk afloopt in zee. Enkele kilometers onder Pigadia ligt Amopi dat over het mooiste strand van Karpathos beschikt. Het ligt in een baai en is heel ondiep dus ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn nog twee andere stranden in Amopi, een zandstrand en een kiezelstrand.

 

Uitgaansleven
Alleen in de hoofdstad Pigadia is het uitgaansleven noemenswaardig. Daar zijn bars, discotheken en openluchtclubs te vinden. In de andere badplaatsen zijn bars en gezellige terrassen waar u een heerlijke avond kunt beleven. Als het vakantiedoel stappen is en zuipen tot je erbij neervalt, is Karpathos misschien niet de juiste vakantiebestemming. Maar als de combinatie van plaats en activiteit onvermijdelijk is, kan dit het beste worden uitgevoerd in de hoofdstad Pigadia.

 

Klimaat
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Genieten van uw vakantie Karpathos 2013 wordt dus geen probleem. Klik hier om de weersverwachting Karpathos te bekijken.

 

Windsurfen
Aan de westkust van Karpathos is de zee vrij ruig. Voor vakantiegangers die van windsurfen houden is Arkassa met zijn hoge golven een populaire vakantiebestemming. Arkassa ligt in het zuidwesten van het eiland.

 

Autoverhuur
Het is een aanrader om op Karpathos een auto te huren. U kunt dan overal op eigen houtje naartoe. Sommige plaatsen zijn op andere wijze niet te bereiken en voor een fietstocht of een wandeling liggen de plaatsen te ver uit elkaar.

 

Jeepsafari
Een andere manier om het eiland te verkennen is tijdens een jeepsafari. In tegenstelling tot met uw huurauto gaat u met de jeep gemakkelijk off road. Het bergachtige Karpathos is indrukwekkend en vanaf de hoge bergtoppen is het uitzicht prachtig. Neem tijdens deze excursie zeer beslist uw fotocamera mee voor een prachtige herinnering.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign