Kefalonia
Kefalonia
Vakantie Kefalonia en lastminute vakanties naar Kefalonia boekt u bij Lazy Tours. Het landschap van Kefalonia is bergachtig met groene valleien. De bekendste badplaatsen zijn Lassi en Skala met enkele lange, brede zandstranden. Lees meer over Kefalonia...

Kefalonia

Vakantie KefaloniaPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Kefalonia 2013 en last minute vakanties naar Kefalonia boekt u bij Lazy Tours. Het landschap van Kefalonia is bergachtig met groene valleien. De bekendste badplaatsen zijn Lassi en Skala met enkele lange, brede zandstranden. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Kefalonia is een van de mooiste eilanden van Griekenland en het grootste eiland van de Ionische kust. De zee rondom het eiland is zo helder en zo schoon dat de zon een prachtig blauwe kleur creëert. Het eiland, dat rond de 35.000 inwoners telt en bekend staat om de roden en de witte wijnen, kent een prachtige ongerepte natuur in een indrukwekkend bergachtig landschap. Het hoogste punt van Kefalonia ligt in het zuiden en is anderhalf kilometer hoog Vanaf daar kunt u nagenoeg het hele eiland bewonderen en ziet u nog maar eens hoe blauw de Middellandse Zee rondom het eiland daadwerkelijk is. Verder liggen er ‘s zomers in de haven van het eiland de mooiste jachten, aangezien Kefalonia een zeer populaire bestemming is onder de rijke vakantiegangers. Ook krijgt het eiland iedere ochtend bezoek van verdwaalde zeeschildpadden die van het buureiland Zakynthos zijn overgekomen. Een vakantie Kefalonia 2013 biedt iedere vakantieganger rust, cultuur, natuur en de mooiste ervaringen.

 

Steden Kefalonia
Toen jaren geleden de schaal van Richter 7.3 aangaf na een aardbeving werd bijna alles verwoest op het eiland. Alleen het kleine dorp bleef ongedeerd. De inwoners meenden dat zij hierdoor uitverkorenen waren van God. De wetenschappelijke verklaring luidde anders. Onder het eilandgedeelte waar Fiskardo ligt hing een grote luchtbel die de klappen opving. Een bijzonder vissersdorpje is het noordelijk gelegen Fiskardo. Fiskardo ligt in een kleine baai dat uitzicht biedt op het nabijgelegen schiereiland Ithaka. Fiskardo biedt rust, gezelligheid en bijzondere ervaringen. Waar Fiskardo de schade ontliep, is de hoofdstad wel flink getroffen. Inmiddels is de hoofdstad, Argostoli genaamd, is volledig hersteld en ligt ten westen van het eiland, enkele kilometers boven de luchthaven van het eiland. De stad kenmerkt zich door de luxueuze haven, een prachtig oud kasteel en andere culturele bezienswaardigheden. Het grote aantal musea maakt de stad voor de cultuurliefhebber compleet. Een zeer bekende plaats is Sami. Misschien niet voor iedereen, maar de echte filmkenner weet in welke film Sami gebruikt is als decor. Nicolas Cage en Penélope Cruz werden in Sami verliefd op elkaar in de film Captain Corelli’s Mandolin. Sami is verder bekend vanwege een schitterend natuurwonder. In de zogeheten Melissani Cave vaart u met u kleine bootje door een ondergronds meer met prachtig blauw water. Tijdens uw vakantie Kefalonia moet u absoluut naar Melissani Cave zijn geweest.

 

Stranden
Myrthos is het bekendste strand, ook vanwege de opnames van de film Captain Corelli’s Mandolin, maar ook omgedoopt tot het mooiste strand van de Ionische Kust. Het enige nadeel van dit schitterende zandstrand is het hoge toeristische gehalte. Een ander bijzonder strand ligt in de omgeving van Sami en het Antisamos. Het is een indrukwekkend kiezelstrand omgeven door typische groene natuur inclusief een hooggelegen klooster dat uitzicht biedt over Sami. De overige stranden lijken heel erg veel op elkaar. De stranden bestaan uit kiezels of zand en liggen allen aan een azuurblauwe en schone zee.

 

Uitgaansleven
Kefalonia staat niet bekend om een bruisend nachtleven. Wilt u een vakantie Kefalonia genieten en toch uitgaan, moet u zeer beslist naar de hoofdstad gaan. In Argostoli zijn vele tavernen en enkele clubs voor een feestelijke nacht tegemoet te gaan.

 

Klimaat
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Door het goede weer is een vakantie Kefalonia 2013 zeker aan te raden.Klik hier om de weersverwachting Kefalonia te bekijken.

 

Boot met band tot banaan
Op welk strand u ook bent, overal staan verkooppunten om met een band of met een bananenboot achter een speedboot aan te jagen. Een rondritje over het water met hoge snelheden en strakke bochten. Het is een heerlijke ervaring waarna vakantiegangers altijd met een lach het water weer uitkomen.

 

Motorboot
Het heerlijke vrije gevoel van zelf een motorbootje besturen op de open zee is onbeschrijflijk. Neem tijdens een boottocht uw snorkelset mee voor een fantastische ervaring onder water. Wie weet wat u allemaal treft in de brandschone en kraakheldere Middellandse Zee rondom Kefalonia.

 

Boottocht rondom Kefalonia
Een van de leukere activiteiten is een rondvaart om het eiland Chios. U krijgt op relaxte wijze een goed beeld van het eiland en alle culturele bezienswaardigheden. Tijdens uw cruise spot u misschien zelfs wat dolfijnen die daar in zee zwemmen.

 

Melissani Cave
Melissani Cave is een ondergronds meer met schitterend, kraakhelder blauw water. In het dak van de grot zit een groot gat, vanwege een ingestort plafond. Als u op vakantie naar Kefalonia bent, bezoek dan zeer beslist dit indrukkende stukje natuur en laat u betoveren van de schoonheid van deze ondergrondse grot.

 

Drogarati Cave
Iets zuidelijker dan Sami ligt de Drogarati Cave. Deze grot barst van de stalactieten en de stalagmieten en heet dan ook de druipsteengrot van Kefalonia. Een van de grotere kamers, die vol stalagmieten staat, wordt nog altijd gebruikt voor onder meer concerten die extra goed klinken in deze groot.

 

Argostoli
De hoofdstad van Kefalonia is een moderne stad en ligt aan een schitterende baai. In de stad staat een bekend archeologisch museum met bijzondere vondsten uit graven uit de Helladische beschaving. Denk hier aan wapens, sarcofagen en veel goud. In het zuidoosten van Agrostoli liggen antieke resten, zoals delen van de stadsmuur, een altaar en een indrukwekkende tempel.

 

Assos
Een kleine badplaats die vroeger de taak had het eiland tegen zeerovers en piraten te verdedigen. De dorpelingen konden zich verschuilen in een 16e eeuws Venetiaans kasteelen vanuit daar aanvallen. Het kasteel werd later als gevangenis gebruikt. Tegenwoordig is Assos een rustig vissersdorpje, inclusief zandstranden en traditionele witte huizen.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign