Lefkas
Lefkas
Vakantie Lefkas en lastminute vakanties naar Lefkas boekt u bij Lazy Tours. Het eiland is heuvelachtig en groen met veel olijfbomen, cipressen en loof- en pijnbomen. Verder heeft het eiland een grillige kust aan de westzijde, met talloze baaitjes. Lees meer over Lefkas...

Lefkas

Vakantie LefkasPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Lefkas 2013 en last minute vakanties naar Lefkas boekt u bij Lazy Tours. Het eiland is heuvelachtig en groen met veel olijfbomen, cipressen en loof- en pijnbomen. Verder heeft het eiland een grillige kust aan de westzijde, met talloze baaitjes. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Er is slechts een brug van ongeveer 70 meter nodig om van het Griekse vaste land op het eiland Lefkas te komen. Het scheelt dus niet veel of het bergachtige Lefkas behoorde niet tot de eilanden van de Ionische Zee. Lefkas, ook wel Lefkada genoemd, ligt tussen Corfu en Kafelonia en is het op drie na grootste eiland van de Ionische eilandengroep. Het hoogste punt reikt boven de kilometer en het eiland beschikt over een van de mooiste stranden van Griekenland. Met haar 25.000 inwoners is het geen druk eiland en ideaal voor een rustige, teruggetrokken vakantie Lefkas 2013.

 

Steden Lefkas
De hoofdstad van Lefkas heet Lefkas-stad en is bijzonder te noemen vanwege de bouw. Alles in de stad is zo gebouwd dat de gebouwen bestand zijn tegen aardbevingen. In de stad staat een groot fort uit de 14e eeuw dat de stad moest verdedigen tegen piraten en ander gespuis. Behalve een aantal interessante musea staat de hoofdstad bekend om een prachtige lagune waar heel veel (water)vogels levens. Ook strandliefhebbers zullen zich hier op hun gemak voelen vanwege het schitterende zandstrand. Toch redelijk uniek op Lefkas. Een andere populaire badplaats is Nidri, dat in het oosten van Lefkas ligt. Nidri is een prettige vakantiebestemming vanwege de beeldschone, groene natuur en de indrukwekkende watervallen. Ook is Nidri de beste plaats op Lefkas om uit te gaan. Behalve uitgaan kent de badplaats een uitstekend Griekse keuken. Een vakantie Lefkas naar Nidri is een groot genot. Voor wie een compleet teruggetrokken vakantie naar Lefkas wil, moet Ligia eens bezoeken. Het dorp beschikt over een prachtig kiezelstrand dat deels bedekt wordt door het groen dat daar groeit. Hierdoor is het ook goed vol te houden op de stranden.

 

Stranden
Ten westen van Lefkas bij het dorpje Agios Nikitas ligt Kathisma Beach. Het is een populair kiezelstrand met een heldere en schone zee. Het gebied is rotsachtig, waardoor snorkelen hier erg populair is. De zee kan wel erg ruig zijn, waardoor de golven soms behoorlijk hoogtes bereiken. Aan de andere kant van het eiland ligt in het oosten de populaire badplaats Nidri met het gelijknamige strand. Ook dit is een kiezelstrand bestaande uit iets grovere kiezels dan Kathisma Beach. Vanaf het strand kijkt u tegen het kleine eiland Meganisi aan, dat u per boot kunt bezoeken om de traditionele Griekse cultuur te ontdekken. Hier kunt u ook vele watersporten en –activiteiten beoefenen. Een van de mooiste stranden van Griekenland en het mooiste strand van Lefkas vindt u in het zuidwesten van het eiland. Het heet Porto Katsiki en staat bekend om haar oogverblindende schoonheid. Het kiezelstrand is niet heel groot en bevindt zich langs meters hoge kliffen van krijt. De zee is kraakhelder, goed op temperatuur en lichtblauw van kleur. Een genot om erin te zwemmen. Tip: bezoek tijdens een vakantie Lefkas dit heerlijke strand voor een onvergetelijke ervaring in een paradijs. Neem zeer beslist uw fotocamera mee tijdens uw bezoek.

 

Uitgaansleven
Het uitgaansleven op Lefkas is niet heel spectaculair, maar dat betekent niet dat het niets voorstelt. In de hoofdstad Lefkas-stad en zeker in Nidri kunt u zich op elke willekeurige avond prima vermaken. Er zijn veel bars, taverna’s en enkele clubs voor een gezellige tijd.

 

Klimaat
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Klik hier om de weersverwachting Lefkas te bekijken.

 

Activiteiten
Snorkelen in een vleermuisgrot
Snorkelen in de zee rondom Lefkas is al een genot maar wat te denken van snorkelen in een grot vol vleermuizen. Een hele bijzondere ervaring en volgens kenners de beste snorkellocatie van het eiland. De excursie bestaat niet alleen uit snorkelen, maar ook uit ‘gewoon’ zwemmen. U krijgt die dag veel informatie over de dieren en de planten van Lefkas. Voor de liefhebber van natuur en snorkelen een heerlijke excursie.

 

Fietsen in de bergen
Voor wie even genoeg strand en zee heeft gezien, kan in Nidri fietsen huren om in het gebied rondom de badplaats over bergpaden te fietsen. De routes zijn schitterend en bieden vanwege de vele schaduw een fantastische sportdag die goed vol te houden is.

 

Boottocht rondom Lefkas
Een heerlijke boottocht rondom Lefkas is een aan te bevelen dagexcursie. Een goed verzorgde boottrip in de Middellandse Zee is super relaxt. Het kan zijn dat er eten en drinken aanwezig zijn aan boord, maar controleer dat van te voren goed. Een aanrader is zwemspullen en een fotocamera mee te nemen, want u ervaart de mooiste dingen tijdens een boottocht rondom Lefkas.

 

Bezienswaardigheden
Faneromeni klooster
Ten noorden van Lefkas ligt een bijzonder mooi klooster dat erg belangrijk is voor de Grieken. Het Faneromeni klooster, zoals het gebouw heet, is in 1634 gebouwd ter ere van Artemis, de godin van de jacht. Vanwege twee branden is het klooster aanzienlijk beschadigd, waardoor het gerepareerd moest worden. Het klooster verkeerd inmiddels in perfecte staat en ook vanwege het uitzicht dat u daar hebt, is hier een bezoekje aan brengen zeker de moeite waard.

 

Agios Nikolaos kerk
In de hoofdstad ten noorden van Lefkas ligt de Agios Niklaos kerk. De kerk is in 1687 gebouwd en na aardbevingen hersteld in 1830. Deze kerk was vooral bedoeld voor de rijken van de hoofdstad. Vooral de ingang spreekt de inwoners heel erg aan. Deze beschikt over bijzonder gevormde ramen die de stijl van de barok hebben.

 

Nidri watervallen
Een vakantie Lefkas is niet compleet als u de Nidri watervallen niet heeft bezocht. In het oosten van het eiland klettert het water naar beneden. De watervallen maken altijd veel indruk op vakantiegangers vanwege de schoonheid van de omgeving. Ook jongeren en gezinnen met kinderen kunnen zich hier prima vermaken omdat je ook in het water mag zwemmen. En zwemmen in het water vlak bij een waterval in een prachtige natuur is alsof u zich in een paradijs bevindt. Het gebied is ook uitermate geschikt voor een heerlijke wandeling. Tijdens de zomermaanden valt er wel minder water naar beneden.

 

Egremni Beach Bar
Een gezellige bar op het strand in het zuidwesten van Lefkas. Vanwege de prachtige ligging krijgt u een schitterend uitzicht over de op het oog eindeloze zee. In de bar hangt een prettige sfeer en het personeel is altijd in voor een gezellig feestje. Tijdens een vakantie Lefkas 2013 moet u zeer beslist deze bar eens bezoeken voor een top avond in een bar aan zee.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign