Port el Kantaoui

Vakantie Port el Kantaoui Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Port el Kantaoui en last minute vakanties naar Port el Kantaoui boekt u bij Lazy Tours. Het rustige Port el Kantaoui is een geweldige mix tussen oud en nieuw, met gezellige straatjes met nieuwe boetiekjes en restaurants. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een vakantie Port el Kantaoui is een van de mooiste vakanties die u kunt hebben in Tunesië. Simpelweg omdat er in dit deel van de woestijn veel gedaan is om er nog enig groen aan toe te voegen. Dat is heel goed gelukt, waardoor de plaats heel paradijselijk aandoet. Een heerlijke strandvakantie is perfect te doen in deze gezellige havenplaats. Port el Kantaoui is de op één na grootste plaats van Tunesië, op hoofdstad Tunis na. Port el Kantaoui biedt voor elke vakantiegangers een super veelzijdige vakantie!

 

Transfertijd
Vanuit Nederland duurt een vlucht naar Tunesië ongeveer drie uur. U kunt naar hoofdstad Tunis vliegen en naar de luchthaven van Monastir. Dat laatste geval is voordeliger, omdat dit vele kilometers dichterbij is. Als u de keuze hebt, moet u voor Monastir gaan. Vanuit daar duurt de transfer ongeveer een half uurtje. Tunis ligt net geen 150 kilometer van Port el Kantaoui vandaan.

 

Centrum Port el Kantaoui
Het winkelcentrum tijdens uw vakantie Port el Kantaoui is niet van het niveau Kalverstraat Amsterdam of Herestraat Groningen, maar u kunt er toch op een leuke en gezellige manier winkelen. De winkels doen eerder als marktkramen aan en inwoners willen zoveel aanbieden dat de meeste winkels overvol zijn. Let op: de Tunesische marktkoopman is maar op één ding uit en dat is zoveel mogelijk geld van u ontnemen. Dat is op zich niet zo heel gek, maar zij proberen allerlei manieren te bedenken om dat te doen. Een vriendelijke verdienste, zoals een rondleiding door zijn winkel, moet worden afbetaald. Er zijn winkels met souvenirs, sieraden, kleden en kleding. Natuurlijk zijn er ook supermarkten met de nodige levensmiddelen.

 

Stranden
De stranden tijdens een vakantie Port el Kantaoui zijn heerlijk. Prachtig goudgekleurde zandstranden met parasols aan een mooie blauwe zee. De zee is hier zo helder dat u zeer beslist uw snorkelset moet meenemen, want u zult zich wanen in een geheel onbekend onderwaterleven. Op de stranden zijn ligbedjes te huur en u kunt gebruik maken van de openbare toiletten en de douches op het strand. U kunt natuurlijk ook een heerlijke wandeling maken langs de haven om de boten te zien die zijn aangemeerd.

 

Uitgaansleven
In Port el Kantaoui zijn niet veel clubs, disco’s of kroegen te vinden. Maar die er zijn, zijn wel erg leuk. De openluchtdiscotheek spant hierin de kroon en daar moet zeker een keer zijn gefeest. Feit blijft wel dat een typische feestvakantie zoals in bijvoorbeeld Lloret de Mar of Alanya hier nauwelijks te evenaren is.

 

Klimaat en weer
Vlakbij Sousse aan de Middellandse zee kust van Tunesië ligt de toeristische plaats Port El Kantaoui. Deze plaats beschikt over een mediterraan klimaat. Dat wil zeggen dat de zomers hier heerlijk warm zijn maar ook droog. De temperaturen blijven gelukkig wel aangenaam vanwege de aanwezigheid van de Middellandse zee. In de wintermaanden is het in Port El Kantaoui lekker zacht, maar de regenval is in deze periode hoger dan in de rest van het jaar. De gemiddelde temperatuur ligt in de winter rond de 17 graden. In de zomermaanden ligt deze temperatuur gemiddeld rond de 30 graden. Deze temperatuur kan in de maanden juli en augustus wel oplopen tot boven de 35 graden. Onderstaand een temperatuuroverzicht van Port El Kantaoui.

 

Activiteiten
Rondrit per dromedaris of paard
Als u toch in Afrika bent, wat moet u dan in ieder geval hebben gedaan? Precies, een tocht op een dromedaris (kan ook met paard). Trek als een echte nomade door de zanderige wereld van Tunesië en verplaats u in de wereld van de Tunesiër die op deze manier moet overleven en/of handel moet drijven.

 

Waterpark
Tijdens uw vakantie Port el Kantaoui moet u ook bij het plaatselijke waterpark zijn geweest. Het is een super leuk waterpark met heerlijke zwembaden, Crazy Rivers en de vetste waterglijbanen. Terwijl u als ouder heerlijk in het zonnetje kunt genieten, spelen uw kinderen in het water.

 

Golfen
Een vakantie Port el Kantaoui heeft zoals gezegd er veel aan gedaan om de havenplaats groen te maken. Daarbij heeft de green van de golfbanen natuurlijk flink geholpen. Het is mogelijk om tijdens uw vakantie Port el Kantaoui lekker ontspannen een potje te golfen op de 18-holes baan.

 

Bezienswaardigheden
Botanische tuinen
In Port el Kantaoui is een bijzondere botanische tuin te vinden. Hier kunt u de mooiste bloemen en planten zien uit de streken uit het mediterrane gebied. Voor de vakantieganger die even iets anders wil dan strand, woestijn en een helderblauwe zee kan tot rust komen in deze botanische tuin en genieten van bijvoorbeeld het fotograferen van bloemen en planten. Leuk voor de afwisseling!

 

Wilt u goedkoop naar Port el Kantaoui? Boek dan nu bij Lazytours.nl!

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign