Stedentrip Istanbul

Stedentrip IstanbulPrijzen en beschikbaarheid »

Stedentrip Istanbul
Istanbul is een moderne Turkse wereldstad en is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt, namelijk Europa en Azië. De culturen van beide continenten smelten samen in Istanbul en dat maakt de stad extra bijzonder. Een stedentrip naar Istanbul betekent dat u heerlijk kunt genieten van de sprookjesachtige sfeer in de stad van 1001 nachten. Tevens beschikt deze moderne wereldstad over prachtige moskeeën, een rijke Grieks-Romeinse geschiedenis en grote bazaars waar u heerlijk kunt winkelen. Daarnaast kunt u in het prachtige Istanbul genieten van de echte Turkse keuken of kunt u ’s nachts het bruisende uitgaansleven gaan verkennen. Een stedentrip naar Istanbul is zeer volledig en de stad zal ongetwijfeld een verpletterende indruk bij u achterlaten. Ontdek nu zelf het prachtige Istanbul en boek zo goedkoop mogelijk een fantastische stedentrip naar Istanbul bij Lazy Tours.

 

Bezienswaardigheden in Istanbul
Topkapi Paleis was jarenlang de residentie van de Osmaanse sultan en is nu één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Istanbul. Tegenwoordig dient het paleis als museum en als bezoeker krijgt u hier een duidelijk beeld van het leven van de sultans vroeger. U vindt hier naast prachtige binnentuinen onder meer veel oorlogsbuiten, alledaagse voorwerpen en geschenken. Tevens is het mogelijk de harem van het paleis te bezoeken maar dit kan alleen onder leiding van een gids. Tijdens uw stedentrip naar Istanbul is een bezoek aan het Topkapi Paleis zeker de moeite waard!

 

Hagia Sofia is een voormalige christelijke-orthodoxe kerk en moskee en is gelegen in het Turkse Istanbul. Het is een indrukwekkend gebouw en dient tegenwoordig als museum. Het is één van de best bezochte bezienswaardigheden van Istanbul met een jaarlijks bezoekersaantal van twee miljoen mensen. In het Hagia Sofia zijn de Arabische geschriften te vinden die duidelijk overheersen maar tevens zijn er nog enkele christelijke iconen te ontdekken, waaronder een mozaïek van de heilige Johannes Chrysostomos.

 

De Blauwe Moskee is een moskee en één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Istanbul. De naam heeft de moskee te danken aan de vele blauwe tegels uit het stadje Iznik die te zien zijn aan de binnenkant van de moskee. De Blauwe Moskee heeft een koepel van 33 meter doorsnede met daar omheen lagere koepels. Daarnaast beschikt de moskee over zes minaretten. Het aantal minaretten stond symbool voor de rijkdom van de sultan. Verder bevindt zich in de moskee een museum waar wandkleden en tapijten te bewonderen zijn.

 

De Grote Bazaar is een grote overdekte markt in Istanbul en bestaat uit 58 straten, 1200 winkels en heeft een bezoekersaantal tussen de 250.000 en 400.000 per dag. Op deze markt vindt u onder meer sieraden, tapijten, aardewerk, zijden kleding en mooie producten van leer. U kunt hier tijdens uw stedentrip naar Istanbul de echte Turkse sfeer opsnuiven.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign