Stedentrip Milaan

Stedentrip MilaanPrijzen en beschikbaarheid »

Stedentrip Milaan
Milaan is de hoofdstad van Lombardije en ook wel bekend als dé modestad van Italië. Tijdens uw stedentrip naar Milaan zult u dan ook vele winkelstraten vinden met de meest chique modeketens waar u heerlijk kunt shoppen. Naast mode is Milaan ook rijk aan kunst en culturele bezienswaardigheden. Milaan beschikt over prachtige kerken en oude paleizen die u tijdens uw stedentrip zeker niet mag missen. Tevens kunt u tijdens uw bezoek aan Milaan genieten van de culinaire hoogstandjes, gezellige straatjes en pleintjes en een bruisend uitgaansleven. U kunt hier ontsnappen aan de dagelijkse drukte van uw leven en proeven van de Italiaanse levensstijl. Milaan biedt alles wat u zich maar kunt wensen tijdens uw stedentrip. U zult hier kennismaken met een bijzondere mix van het heden en het verleden wat er voor zorgt dat u in Milaan ongetwijfeld een onvergetelijke tijd zult hebben. Ervaar nu zelf dé modestad van Italië en boek zo goedkoop mogelijk een fantastische stedentrip naar Milaan bij Lazy Tours.

 

Bezienswaardigheden in Milaan
Duomo Santa Maria Nascente ook wel de Dom van Milaan genoemd, is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. De kerk staat in het hart van Milaan en is een echt meesterwerk van gotische kunst. Er komen jaarlijks veel toeristen op de Dom af vanwege de middeleeuwse schatten die het interieur rijk is en aan de buitenkant zijn tientallen torentjes en duizenden beelden te aanschouwen. Het is mogelijk de Dom te beklimmen en eenmaal aangekomen op het dak wordt u verrast door een prachtig uitzicht over de stad Milaan.

 

Teatro alla Scala is een theatergebouw in Milaan en wordt gezien als één van de mooiste operagebouwen van de wereld. Het gebouw beschikt over ongeveer 2800 plaatsen en kaarten van beroemde producties zijn vaak maanden van tevoren al uitverkocht. Naast voorstellingen kunt u ook het museum van het theater bezoeken. Hier zijn kostuums en decors van eerdere voorstellingen te vinden en andere toneelattributen die zelfs teruggaan tot in de Romeinse tijd.

 

Castello Sforzesco is een kasteel in Milaan en is één van de meest beroemde monumenten van Milaan. Het kasteel huisvest tegenwoordig verschillende musea waar u onder meer muziekinstrumenten, beeldhouwwerken, antieke meubelen, wandtapijten, wapens en schilderijen kunt vinden. De kunstcollectie van het kasteel omvat ook werk van Michelangelo en Leonardo da Vinci. Daarnaast vinden er in ‘Castello Sforzesco’ concerten en tentoonstellingen plaats.

 

Galleria Vittorio Emanuelle II is een passage in Milaan die naar de Italiaanse koning Victor Emanuel II is genoemd. Deze overdekte winkelstraat bestaat uit winkels met grote namen en beschikt over een bijzondere met zeldzaam marmer ingelegde mozaïek vloer. Bij dit alles geeft een grote glazen dakkoepel een zeer bijzondere lichtinval. Tijdens uw stedentrip naar Milaan mag u een bezoek aan deze passage zeker niet missen!

 

San Siro stadion is een voetbalstadion in Milaan en is de thuisbasis van AC Milan en Inter Milan. Officieel heet het stadion ‘Giuseppe Meazza’, zo genoemd door fans van Internazionale naar een legendarische speler van die club. Fans van AC Milan noemen het stadion nog steeds San Siro. Het stadion kan ruim 85.000 mensen huisvesten wat u een klein idee geeft van de grootte van het stadion. Tijdens uw stedentrip naar Milaan kunt u in het San Siro stadion door middel van een rondleiding de kleedkamers, VIP-ruimte, spelerstunnel en het veld bewonderen. Aan het eind van de rondleiding kunt u nog een bezoek brengen aan het museum.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign